Novice

Juke-R bo vnesel novo vznemirjenje med crossoverje

NISSAN JE OZNANIL PRIHOD JUKEA-R, ULTIMATIVNEGA KOMPAKTNEGA CROSSOVERJA

 

? Z združitvijo Jukea in GT-R je nastal ultimativni kompaktni crossover

? Enkraten koncept za preverjanje odziva javnosti na ekstremno športnega Jukea

? Izpostavitev razsežnosti užitka in zabave kompaktnih crossoverjev

? S pogonskim sklopom GT-R, skladen s predpisi za vožnjo v vsakdanjem prometu

? S podporo evropskega Nissan Technology Centrea ga je za Nissan razvil RML

? Avtomobil je trenutno v razvojni fazi, prva testiranja so predvidena za november

 

Vprašanje: ?Kaj dobite, če križate Nissan Jukea in Nissan GT-R??

Odgovor: ?Najhitrejši, najbolj vznemirljiv in najbolj drzen kompaktni crossover na svetu.?

 

Za vse tiste, ki doslej niso bili povsem zadovoljni s tem, kako je pionir med ponudniki crossoverjev s prodajno (in tudi po ostalih kriterijih) uspešnima modeloma Qashqai in Juke oblikoval ta novi del avtomobilskega trga, je Nissan ustvaril model Juke-R, prvi super crossover.

 

Čeprav je trenutno še v fazi razvoja, je izstopajoča in prepoznavna oblika Jukea jasno vidna. A je ob tem jasno, da z razširjenimi blatniki, spremenjenima sprednjim in zadnjim odbijačem in vpadljivim zadnji spojlerjem ne gre za vsakdanji crossover. To je Juke, za katerega se zdi, da premore značaj GT-R na prav poseben način in za to obstaja še posebej upravičen razlog. Čeprav avtomobil ni zasnovan za serijsko izdelavo, saj bo izdelan kot edinstven konceptni avtomobil, so pri njegovi izdelavi spoštovani predpisi za vožnjo v vsakdanjem prometu. Vozilo je plod Nissanovega razvoja, z vsestransko podporo evropskega Nissan Technology Centrea pa ga izdeluje družba RML, ki sodi med vodilne na področju avtomobilskega športa.

 

Pod njegov pokrov motorja je nameščen 3,8-litrski motor V6 z dvema turbinskima polnilnikoma, vzet iz zastavonoše športnih Nissanov. Pod prtljažnikom je nameščen šeststopenjski menjalnik, konfiguracije transaxle so prav tako iz zasnove GT-R. Pogon na vsa kolesa GT-R 4WD in kardanska gred pa sta prirejena. Odprtine v blatnikih bodo zapolnila kolesa z 20-palčnimi platišči iz lahke litine RAYS.

 

V notranjosti je združitev crossoverja in super športnega avtomobila izpostavljena s številnimi podrobnostmi, saj je armaturna plošča Jukea preoblikovana tako, da je nanjo mogoče namestiti merilnike, opozorilne lučke in sedempalčni zaslon LCD iz modela GT-R, na katerem je mogoče izpis individualno urediti. Izjemno cenjena in prepoznavna sredinska konzola Jukea, za katero je bila ustvarjalni navdih motociklistična posoda za gorivo, je ohranjena, vsi ostali deli notranjosti pa so skupni stroju za vožnjo po dirkališču. Dva dirkaška sedeža imata pettočkovna varnostna pasova. Vpadljiva varnostna kletka, skladna s varnostnimi predpisi FIA, z utrditvijo zgradbe zagotavlja ultimativne zmogljivosti.

 

?Nissan Juke je trenutno eden najbolj vznemirljivih avtomobilov na trgu. Z izstopajočim crossover dizajnom je pritegnil in se vtisnil v spomin kupcem avtomobilov po vsej Evropi. Po le letu dni, od začetka prodaje, je že presegel prodajno številko 100.000 enot,? pravi Paul Willocx, podpredsednik Nissan Europe, odgovoren za prodajo in marketing.

 

?Za Jukea je športna različica samoumevna, kar posebej zgovorno potrjuje Juke-R, ki je domač tako na dirkališču kot na vsakdanjih cestah. Juke-R združuje dva najbolj vznemirljiva avtomobila v naši ponudbi in izpostavlja tehnično inovativnost, ki žene Nissan. Ta avtomobil bo toliko bolj izpostavil dinamiko vožnje, vgrajeno v vse naše avtomobile.?

 


Galerija: