Novice

Sébastien Loeb v pariškem muzeju voščenih lutk Grévin

Voznik ekipe Citroën, sedemkratni svetovni prvak, bo 13. oktobra dobil svoje mesto v muzeju Grévin in tako postal prvi voznik relija v družbi 250 osebnosti tega muzeja.

Sébastien Loeb, rojen 26. februarja 1974 v Haguenauju v departmaju Bas-Rhin, je francoski voznik relija, ki je do danes osvojil največ naslovov. V 10 letih se je bliskovito povzpel na vrh: rekorder v naslovih svetovnega prvaka (7) in zmagah (66) v svetovnem prvenstvu v reliju (WRC). S temi izjemnimi dosežki danes predstavlja športno osebnost, ki je ni mogoče spregledati, in enega izmed največjih voznikov vseh časov.

Zvest ekipi Citroën vse od svojega začetka je leta 2001 osvojil prve zmage v reliju: prvenstvo Francije in mladinsko svetovno prvenstvo. Od leta 2004 do 2011 se je Sébastien Loeb uveljavil in osvojil sedem zaporednih naslovov svetovnega prvaka v reliju v družbi svojega prijatelja sovoznika Daniela Elena. Tudi letošnjo sezono ekipa vodi v razvrstitvi dve dirki pred koncem.

Za izdelavo njegove voščene podobe je kipar Stéphane Barret z ekipo ateljeja potreboval šest mesecev od prvega skupnega srečanja.

Sébastien Loeb se je z veseljem udeleževal poziranja: ?Resnično sem vesel vstopa v muzej Grévin. To je časten dogodek, ki naši disciplini na neki način podeljuje tudi pečat priljubljenega športa v Franciji. Moram priznati, da sem bil prav ganjen od samega načina dela za izdelavo moje voščene lutke. Res neverjetno!?

Vse mora biti popolnoma preučeno na slavni osebnosti, da se potem lahko doseže tisto pravo vznemirljivo podobnost: barva las, oči, kože, odtisi rok, nič ni bilo prepuščeno naključju, da bi Sébastien Loeb izgledal še bolj resničen kot v naravi! Voščeni dvojnik Sébastiena Loeba bo razstavljen na prostoru športnikov, ob ragbijašu Sébastienu Chabalu in košarkašu Tonyju Parkerju. Voznik bo oblečen v svoj kombinezon v barvah ekipe Citröen in njenih partnerjev. Muzej Grévin na območju Grands Boulevards v Parizu, ki je v zasebni lasti in ustanovljen leta 1882, vsako leto sprejme skoraj 800.000 obiskovalcev.


Galerija: