Pnevmatike

Kakšne naj bodo pnevmatike pozimi?

 


Ne zdi se, da bi zime na cestah postajale lažje – č ste tudi vi z družino že kdaj ostali v avtomobilu na cesti v mrzli zimi. Ko razmišljate o zimskih pnevmatikah – na kaj morate biti posebej pozorni?

Do 24m krajša zavorna pot

Za pnevmatike se zima če preden temperature zdrsnejo do lediš?a. Pri nižjih temperaturah se čejo zmogljivosti čjnih letnih pnevmatik slabšati in pokažejo se prednosti zimskih pnevmatik. Razlike so lahko presenetljive: čn avto, ki vozi s hitrostjo samo 50km/h1, z letnimi pnevmatikami, se bo na snegu ustavil po 48m, to je čh 24m ve?, kot ?e je isti avto opremljen z zimskimi pnevmatikami.


Ena od pomembnih razlik med letnimi in zimskimi pnevmatikami je sestava gumene zmesi, ki je uporabljena pri proizvodnji. Dober primer so nove pnevmatike Alpin, za proizvodnjo katerih MICHELIN uporablja posebno spojino, ki izboljša oprijem in sposobnost zaviranja, tudi na mokrih in poledenelih cestah.

Ker je na zimskem cestiš?u trenje manjše, je oblika dezena pnevmatik še pomembnejša.Zimske pnevmatike morajo poskrbeti za kar najboljši oprijem–zaradi tega so širše, enakomernejša ča površina č bolj postopen prehod od enega do drugega bloka tekalne površine. Ta nova generacija zimskih pnevmatik ima za vsako pnevmatiko 71 čih oblik blokov dezena, ki so namenjeni čvanju zbiranja snega, snežne brozge in vode med bloki dezena. Na spolzki podlagi ustvarjajo gosenici podoben čnek, za lažje napredovanje... in ki pomaga, da ustavite, ko je to pomembno.

Zimske pnevmatike: za vsako vožnjo pozimi
Ali z zimskimi pnevmatikami vozimo samo po snegu? Kakšne pa so zime v ostalih evropskih državah? Lahko je zelo hladno, s temperaturami pod čo, zime so lahko tudi blage, razmere na cestah pa se lahko zelo hitro spreminjajo  – suha cesta se spremeni v mokro, poledenelo ali zasneženo. Dejstvo je, da so zmogljivosti zimskih pnevmatik, ki so zasnovane za vse te razmere,  boljše na vsaki površini - zato je čjivo,  da zamenjate pnevmatike, ko se če hladno vreme. Poiš?ite blagovno znamko, s katero boste prevozili če število kilometrov, ki nudi čnkovitejše zaviranje – naj bo vaša investicija premišljena in razumna.

Specialist za pnevmatike naj vam svetuje, katere zimske pnevmatike so primerne za vas in vaše vozilo.

1Zavorna pot na snegu s hitrosti 50 do 0 km/h. Teste je v letu 2007 izvedla neodvisna inštitucija "Test World" v Ivalu na Finskem, z dimenzijo 195/65 R 15.

 

Za vas pripravil MICHELIN 

www.michelin.si

 


Galerija: