Novice

Novice 3. 2. 2002

Nemški kancler Schröder potuje na Svetovni ekonomski forum v New Yorku z Volkswagnovim Pheatonom

Vozilo mu je bilo predstavljeno ob njegovem prihodu na letališ?e John F. Kennedy v New Yorku, in sicer v ?etrtek čr s strani dr. Bernda Pischetsriederja, predsednika Volkswagna.

To je tudi uradna predstavitev za novo Volkswagnovo luksuzno vozilo. Schröderjev Pheaton je opremljen s specialnimi varnostnimi ukrepi. Je tudi edino uradno vladno vozilo na Svetovnem ekonomskem forumu, ki ni bilo izdelano v tovarnah severnoameriške avtomobilske industrije.

Volkswagnov Pheaton bo č kupiti od letošnjega maja dalje. Izdelan bo v t.i. "Gläserne Manufaktur", namensko zgrajeni tovarni v Dresden-u.

G.K.Najboljši "image" v Nčji ima Porsche

Stuttgart/Hamburg; Katero podjetje ima v Nčji najboljši ugled? Lani je Hamburški "Manager Magazin" to vprašanje zastavil osebju managementa nemške ekonomije. Rezultati novega uradnega čla so sedaj objavljeni pod nazivom "Imageprofile 2002", odgovor pa je bil enoten: čna od 2500 čh top menedžerjev je glasovala za Porsche AG, Stuttgart.

Nemški proizvajalec športnih avtomobilov vodi na lestvici, ki jo kreira Emnid inštitut v Bielefeld-u po člu "Manager Magazin -a", že drugo leto zapored. Tako kot v letu 2000 je Porsche tudi sedaj osvojil prvo mesto med proizvajalci in postal tudi skupni zmagovalec vseh kategorij z 864 od 1000 možnih č. S tem je podjetje iz Stuttgart-a uspelo izboljšati prejšnji rezultat "Imageprofile 2000" še za enajst č.

Na lestvici vseh kategorij sta letos drugo in tretje mesto zasedla BMW in Audi z 854 in 825 čami. Od ?etrtega pa do desetega mesta pa so si sledila naslednja podjetja: Coca-Cola, Daimler Chraysler, Volkswagen, Nokia, Simens in Sony (oba osmo mesto) in FAZ Group.

G.K.Menjava v Audijevem oblikovalskem oddelku

Walter Maria de Silva bo prevzel vodenje oblikovalskega oddelka znotraj skupine Audi. Gerhard Pfefferle bo pristojen za design znamke Audi

V okviru prestrukturiranja skupine Audi bo s 1. marcem 2002 prišlo do naslednjih kadrovskih sprembemb:
Walter Maria de Silva, 50, bo prevzel vodenje oblikovalskega oddelka skupine Audi, v katero poleg omenjene znamke sodita še znamki Lamborghini in SEAT. De Silva bo še naprej vodil tudi oblikovalski oddelek znamke SEAT.
Gerhard Pfefferle, 55, dosedanji vodja zunanje podobe znamke Volkswagen, bo postal vodja oblikovalcev znamke Audi.
Peter Schreyer, 48, ki je bil do sedaj odgovoren za design znamke Audi, bo prevzel vodenje oblikovalskega oddelka znamke Volkswagen.

G.K.