Novice

Volvo muzej z novim rekordnim obiskom v letu 2011

V lanskem letu si je ve? kot 67.000 obiskovalcev ogledalo Volvo muzej v Arendalu na Švedskem. To je za kar 22% ve? kot leta 2010. »Eden izmed razlogov za višji obisk so zagotovo potniki ladij križark ter seveda mnoge nove atrakcije,« pravi vodja muzeja Sten-Åke Lyngstam.

 

 

Mnoge križarke, ki prispejo v Göteborg so prevelike, da bi se lahko zasidrale v samem centru mesta. Zato imajo pristaniš?e približno 50 metrov stran od muzeja. Ogled Volvo zgodovine je tako postal prvi postanek mnogih, predvsem Ačnov, Britancev ter nemških turistov. »Zabeležili smo tudi čn obisk turistov iz Kitajske, ki potujejo sami. Znamka Volvo je na Kitajskem zelo znana,« doda Sten-Åke Lyngstam.

 

Zadnja pridobitev muzeja je razstava Volvo Ocean Race/Volvo Golf Experience, kjer se obiskovalci lahko pomerijo med seboj v postavljanju jadra na jadrnici Volvo Open 70, ali pa še izboljšajo svoje znanje na golf zelenici. Poleg tega je muzejsko osebje izdelalo vozilo volvo V50 za otroško igro, brez vrat in pedal ter z dodatnim volanom.

 

Muzej je čl tudi svoje kapacitete za čo dejavnost ter tako zadovoljil vse če zahteve dejavnosti.

 

Leto 2012 zaznamuje kar nekaj Volvo obletnic. Tovornjak volvo F16 praznuje 25 let, volvo 760 ter Volvo Amazon 30 let, oziroma 50 let, vse pa bo seveda obeleženo s posebnim programom.

V letošnjem letu bo Volvo muzejski dan 5. maja. Obiskovalci bodo lahko uživali v živi glasbi ter hkrati imeli priložnost videti, kako se bo 90 težkih tovornjakov pomerilo v veteranskem reliju Tunga Rallyt Väst.

 

Volvo muzej prikazuje zgodovino Volva ter njegov razvoj od leta 1927 do danes. Muzej razstavlja produkte celotne palete Volvo, tako avtomobile, tovornjake, avtobuse, strojna oprema ter ostala tehnologija. Volvo muzej deluje v sodelovanju z Volvo Group ter Volvo Car Corporation.


Galerija: