Novice

Chevrolet na avtomobilskem sejmu v Ženevi

•    Svetovna premiera Cruze karavana
•    Konceptni vozili Code 130R in Tru 140S: kupci nove generacije v ospredju
•    Malibu: Ačn v Ženevi
•    Informacijsko-razvedrilni sistem Chevrolet MyLink: integracija pametnega telefona
•    2011: rekordna prodaja v letu stote obletnice
V ospredju bo Cruze karavan, ki bo prvi? predstavljen svetu in se pridružuje 4- in 5-vratni čci najbolj priljubljenega Chevroletovega modela. V Evropi bosta prvi? predstavljeni tudi dve konceptni vozili Code 130R in Tru 140S. Obiskovalci avtomobilskega sejma bodo imeli tudi priložnost prvi videti nov informacijsko-razvedrilni sistem Chevrolet MyLink, ki je bil izdelan za najbolje prodajano znamko družbe GM.
Chevroletova stojnica v dvorani številka 1 bo na skoraj 1.600 kvadratnih metrih površine ponosno slavila korenine znamke Chevrolet in med drugim čvala čvalnico z natakaricami na kotalkah, ki bodo obiskovalcem delile žetone, ki jih bodo lahko čli v dneh, ko bo sejem odprt za širšo javnost.
Cruze karavan
Karavan je v prvi vrsti namenjen družinam, vendar ustreza tudi kupcem, ki želijo kompakten avtomobil z velikim prtljažnim prostorom za aktiven življenjski slog.
Od poletja 2012 bo za vse modele Cruze na voljo pet pogonskih sklopov. Poleg čh 1,6- in 1,8-litrskega motorja bodo med pogonskimi sklopi odslej na voljo tudi nov 1,4-litrski bencinski motor s turbopolnilnikom, nov 1,7-litrski dizelski motor in izboljšan 2,0-litrski dizelski motor. Vsi motorji so skladni s standardom Euro 5.
Prtljažnik ima prostornino 500 litrov do višine zadnjih oken, medtem ko je pri zloženih zadnjih sedežih na voljo skoraj 1.500 litrov prtljažnega prostora od tal do strehe.
Modelsko leto 2012 prinaša vrsto oblikovnih novosti, med drugim prenovljeno sprednjo masko, spremenjeno notranjost žarometov in meglenk ter novo ponudbo platiš?. V notranjosti je nova prenovljena sredinska konzola, na voljo pa bo tudi ča izbira sedežnih prevlek.
Novosti med Cruzovo opremo in funkcijami so odklepanje in vžig brez č, vzvratna kamera, informacijsko-razvedrilni sistem Chevrolet MyLink (glejte spodaj) in funkcija Start-Stop, ki bodo na voljo v izbranih paketih opreme in glede na čco motorja.
Konceptni vozili Code 130R in Tru 140S: kupci nove generacije v ospredju
Chevrolet je v proces oblikovanja čl mlade ljudi, da bi zagotovil, da bodo njegovi avtomobili po željah kupcev prihodnje generacije.
Dva primera takšnega čvanja sta konceptni vozili Code 130R in Tru 140S, ki bosta na ženevskem sejmu prvi? predstavljeni v Evropi. Na Chevroletovi stojnici bodo z iPadi opremljene hostese zbirale mnenja mladih o avtomobilih prihodnosti in informacije o njihovem življenjskem slogu. Ti podatki se bodo upoštevali pri razvoju prihodnjih konceptnih vozil.
Chevroletovi konceptni vozili, ki sta ju oblikovala Nicholas David in Joe Baker iz oblikovalskega centra GM North Hollywood, raziskujeta slog in funkcionalnost, ki ju ta skupina novih kupcev po lastnih navedbah iš?e pri avtomobilu.
Code 130R je kupe s štirimi sedeži in preprostim čim profilom, ki ga poganja motor s turbopolnilnikom. Z agresivno sprednjo masko, za Chevrolet člnimi čnimi blatniki, ravno čo stranico in s Chevroletovim logotipom ča ?rpa neposredno iz Chevroletove dediš?ine visokozmogljivih avtomobilov.
Tehnologija eAssist usklajuje mo? turbopolnilnika z čo porabo, tako da zaustavi motor pri postankih, uravnava navor pri pospeševanju in shranjuje energijo pri zaviranju.
Tru 140S je cenovno dostopen čn športni kupe s štirimi sedeži in pogonom na sprednjih kolesih. Ta trivratni model temelji na isti platformi kot Chevrolet Cruze in revolucionarno čo vozilo s podaljšanim dosegom Chevrolet Volt.
Povezljivost kabine konceptnih vozil voznikom č prilagajanje po meri, kar je čega pomena za sedanje in prihodne generacije mladih kupcev.
Malibu: Ačn v Ženevi
Srednjeveliki model Chevrolet Malibu bo v Sloveniji naprodaj letos jeseni.
Malibu je na ameriške ceste prvi? zapeljal leta 1964 in velja za enega najbolj priljubljenih Chevroletovih modelov. Limuzinska oblika izstopa s prefinjeno zunanjostjo in prostorno in moderno notranjostjo. Malibu bo paradni konj znamke Chevrolet v Evropi in drugje po svetu.
Ača oblika, toga zgradba karoserije, širok kolotek in elektronski krmilni sistemi modelu Malibu zagotavljajo če vozne lastnosti in odzivnost po okusu evropskih kupcev.
Oprema čje gumbe za daljinsko upravljanje na krmilu, pregleden sklop merilnikov, či pomik sedežev, sistem za odklepanje in vžig brez č (PEPS), zatemnjeno vetrobransko steklo, čo parkirno zavoro in tipala na zadnjem delu za pomo? pri parkiranju.
Za obveš?anje in razvedrilo voznika in sopotnikov je vgrajen informacijsko-razvedrilni sistem s 7-čim barvnim zaslonom na dotik. Njegove funkcije so prikazane z velikimi ikonami za upravljanje radia, ča USB, pregledovalnika fotografij, povezave Bluetooth in navigacijskega sistema, ki je čn v razkošnejše pakete opreme. Za zaslonom je majhen predal za shranjevanje manjših predmetov, na primer čih čl in denarnic.
Malibu bo na voljo z 2,4-litrskim bencinskim motorjem z čo 167 KM pri 5.800 vrt./min in čim navorom 225 Nm pri 4.600 vrt./min ter z 2,0-litrskim dizelskim motorjem z čo 160 KM pri 4000 vrt./min in navorom 350 Nm pri 1.750 vrt./min. Oba motorja bosta na voljo s šeststopenjskim čim ali samodejnim menjalnikom.
Malibu je prejel vseh pet zvezdic – najboljšo oceno evropskega programa ocenjevanja novih vozil (Euro NCAP).
Informacijsko-razvedrilni sistem Chevrolet MyLink: integracija pametnega telefona
Na avtomobilskem sejmu v Ženevi bo prvi? predstavljen tudi nov Chevroletov informacijsko-razvedrilni sistem MyLink, ki č brezhibno združitev s prenosnimi napravami, na primer pametnimi telefoni, in s tem avtomobil spremeni v osebno čo postajo.
Sistem MyLink ima 7-či barvni zaslon na dotik z visoko čjivostjo, ki č preprosto upravljanje vsebin čne naprave. Povezavo med sistemom in pametnim telefonom lahko vzpostavite prek ča USB za zunanje naprave ali povezave Bluetooth.
Poleg čega telefoniranja z glasovnim upravljanjem prek povezave Bluetooth, ki je že na voljo v številnih Chevroletovih modelih, ima še funkciji pretakanja stereo zvoka in brezžčega upravljanja telefona. Za modela Cruze in Aveo bo sistem na voljo letos poleti.
2011: rekordna prodaja v letu stote obletnice
Chevrolet je v letu 2011 po svetu prodal 4,76 milijona vozil in s tem dosegel rekordno globalno prodajo ter čo pripomogel k temu, da je prodaja družbe GM presegla 9 milijonov vozil. Prodaja je zrasla v vseh regijah, čo z Evropo.
Po številu prodanih vozil znamke Chevrolet so bile na prvem mestu ZDA z 1.775.812 vozil, kar je za 13 odstotkov ve? kot lani. Na drugem mestu je bila Kitajska s 595.068 prodanimi vozili. Najbolje prodajan Chevroletov model v letu 2011 je bil Cruze s 670.000 prodanimi vozili.
V letu 2011 je Chevrolet v zahodni in srednji Evropi** prodal 206.400* vozil, kar je 1.600 vozil ve? kot v lanskem letu, njegov tržni delež pa je znašal 1,24 odstotka. Prodaja se je čla v 20 državah, tržni delež pa v 16.
Najbolje prodajani Chevroletov avtomobil v Evropi je bil Spark s 66.400 vozili in 5,5-odstotnim tržnim deležem v segmentu majhnih avtomobilov.


Galerija: