Novice

Opel Ampera: kamorkoli, kadarkoli - tudi na dirko Monte Carlo

•    Viden nastop Opel Amper na 13. Rallye Monte Carlo des Energies Nouvelles et Electriques
•    Mča družba Opel podprla posadke iz Slovenije, Francije, Švice in Nčje
•    Slovensko posadko sestavljata Željko Purgar in Silvan Lulik
•    Prvo, najodmevnejše tekmovanje v letošnji sezoni novega, inovativnega prvenstva pod okriljem FIA

Po tem, ko so stekle dobave Opel Amper prvim kupcem, se vse bolj kaže izjemna vsestranskost in čamenskost prvega evropskega čega avtomobila s podaljšanim dosegom, pri vožnji katerega se voznik ne obremenjuje z bojaznijo, da bo obstal s praznimi akumulatorji ob cesti. Kar šest Amper je namre? prijavljenih na prvo letošnjo preizkušnjo prvenstva Alternative Energies Cup pod okriljem mednarodne avtomobilske organizacije FIA. Proti 13. Rallye Monte Carlo des Energies Nouvelles et Electriques tako z Oplovo podporo vozijo tri posadke iz Francije ter po ena posadka iz Švice, Nčje in Slovenije.
Avtomobil za slovenski nastop je zagotovila ča družba Opla, s sedežem v Rüsselsheimu. Skladno s sestavo ostalih posadk prihajata tudi slovenska udeleženca iz medijskih vrst in iz kroga mednarodno uveljavljenih strokovnjakov avtomobilskega športa. Tako bo za volanom »slovenske« Opel Ampere sedel novinar Željko Purgar, vsestransko pomo? pri nastopu pa mu bo na sovozniškem sedežu zagotavljal izkušeni reli voznik Silvan Lulik. Nastop posadke podpirajo poleg Opla še AŠ2005 Zveza za avto šport Slovenije, DEVS Društvo za ča vozila Slovenije, CO NOT Center čosti Nče tehnologije in številne druge organizacije ter podjetja.
Letošnji, 13. Rallye Monte Carlo des Energies Nouvelles et Electriques bo potekal od 22. do 25 marca, s startom iz treh čih mest. Slovenska posadka se bo podala na pot iz Lugana v Švici. Reli se bo čl v nedeljo 25. marca dopoldan, s spretnostno vožnjo v marini v Monacu.


Galerija: