Novice

NISSANOV NASTOP V ŽENEVI BO IZJEMNO ODMEVEN

• Svetovna premierna predstavitev dveh študijskih avtomobilov
• Študija INVITATION napoveduje novo generacijo kompaktne kombilimuzine
• Hi-Cross Concept sugestija povsem novega Crossoverja
• e-NV200 napoveduje ekspanzijo čih vozil
• Juke kot prvi množčn avtomobil Nismo
• Samozavest na trgu v letu 2012, izhajajo? iz rekordne prodaje leta 2011

Osrednja pozornost na Nissanovem razstavnem prostoru na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi (od 8. do 18. marca) bo namenjena štirim konceptnim vozilom, zagledanih v prihodnost. Kot dokaz obsežne in izjemno globoke, vse č in čenjene Nissanove ponudbe se bodo pridružili popolni zbirki inovativnih modelov; pridružili se bodo ponudbi vozil, s katero je družba leta 2011 dosegla prodajni rekord.

Med študijskimi vozili bo čega pomena svetovna premiera konceptnega avtomobila Invitation, ki bo oblikovno napovedal nov serijski model, ki bo na evropske ceste zapeljal leta 2013. Novinec bo kot serijsko izdelan avtomobil zapeljal ob bok Micre in Jukea ter tako čl Nissanu, da ponudi kupcem najširše zastavljeno ponudbo v segmentu.

V vlogi druge svetovne premiere je študijsko vozilo Hi-Cross Concept, vozilo če podobe s sedmimi sedeži, s hibridnim pogonskim sklopom čega in bencinskega motorja, ki odkriva možno smer razvoja Nissanovih crossoverjev prihodnjega rodu.

Kvartet zaokrožata popolnoma či e-NV200 concept in športni Juke Nismo Concept.

Invitation čjeta zaupanja vreden in z energijo nabit dizajn in prostorna notranjost v kompaktni izvedbi. Vozilo odkriva najnovejše zamisli Nissana na ču lahke zgradbe in napredne zasnove motorja. Presenetljivost novega koncepta izhaja iz čosti, združene z gospodarno porabo goriva in omejenimi emisijami. Študijsko vozilo je še eden izmed mnogih dokazov Nissanove brezkompromisnosti.

Za razred, ki mu pripada, združuje namre? najbolj napredne tehnologije, čo s priznanim sistemom AVM (Around View Monitor) za pogled okoli vozila iz če perspektive, kar čo lajša parkiranje. Postavlja se tudi s tehnologijo Nissan Safety Shield, s čsno uporabo kamere in tipal za ovire v bližini vozila, s ?emer posebej čnkovito opozarja voznika na morebitne nevarnosti in ovire.

Hi-Cross Concept je kompaktni, a ob tem presenetljivo prostoren crossover, s tremi vrstami sedežev za sedem potnikov. Poganja ga hibridni pogonski sklop dvolitrskega bencinskega motorja z neposrednim vbrizgom goriva in čega motorja, z zmogljivostnimi, primerljivimi z 2,5-litrskim motorjem, a z gospodarnostjo in emisijami, člnimi za čtno manjši či motor na notranje izgorevanje.

Za zunanjost je člen obstoje? Nissanov oblikovalski slog, z nekaterimi novimi elementi. Podobo izpostavljajo 21-ča kolesa iz lahke litine. Na sprednjem delu prevladuje maska motorja z člno obliko V, s prepoznavnimi svetlobnimi elementi, sestavnimi deli žarometov nove oblike.

Potencial novega oblikovalskega jezika izpostavljajo tudi ostali elementi zunanjosti, ki na boku povezujejo pokrov motorja z zadnjim delom vozila. V notranjosti sedemsedežnika prevladuje nova armaturna ploš?a, zasnovana v obliki ?rke T.

Kot Nissanovo prihodnje čo čo vozilo je predstavljen e-NV200. Razvit je na osnovi črat nagrajenega NV200, kot dostavnik Combi in čca Evalia s sedmimi sedeži, za izjemno udobno družinsko vožnjo. Pred nedavnim je bil NV200 izbran kot osnova nove generacije »yellow caba« v New Yorku in bo kot takšen kmalu zapeljal na ulice velikega jabolka.

Juke NISMO Concept, ki so ga zasnovali pri legendarnem avtomobilsko športnem oddelku Nissana, napoveduje prvi velikoserijsko izdelan avtomobil z zaš?itnim znakom NISMO. Juke NISMO bodo izdelovali v Evropi, v Nissanovi tovarni v Sunderlandu. Na vsakdanje ceste naj bi kot serijsko izdelan avtomobil pripeljal konec letošnjega leta.

Podrobnosti o zmogljivostih in opremi bodo objavljene neposredno pred njegovim prihodom na trg. A že zdaj je znano, da bo Juke NISMO združil člnosti najsodobnejšega crossover sloga z možnostjo izbire med dvema vrhunskima izvedbama podvozja, pogonom čo na prednja kolesa in štirikolesnim pogonom, z vektoriranjem navora. Obe izvedbi bosta deležni športne ponastavitve vzmetenja.

Nissan Juke Nismo Concept ob vsem razkriva bližnjo in nekoliko bolj oddaljeno prihodnost vozil znamke. Nissan namre? želi v prihodnosti razširiti ponudbo, pri kateri bo NISMO sinonim zmogljivosti premijskih športnih čc.

Najnovejša Nissanova ponudba
Štiri študijska vozila se bodo pridružila eni najbolj popolnih in čenjenih ponudb v avtomobilski industriji. V njej je za vsakogar nekaj. Od mestnih vozil Pixo in Micra, preko prodajnih uspešnic, hišnih crossoverjev Juke in Qashqai, ter robustnih vozil 4x4, kot sta Pathfinder in Navara, do pionirja čih vozil Nissan LEAF in izjemnega super športnega avtomobila GT-R.

Skladno z Nissanovo zapriseženostjo nenehnim izboljšavam bodo številni avtomobili na razstavnem prostoru Nissana deležni manjših posodobitev in sprememb za modelsko leto 2012. Ob tem bodo ponudbo obogatile tudi številne posebne čce z čo dodatno vrednostjo.

Med svojevrstne vrhunce tega dela Ženevskih novincev Nissana sodijo posodobljen Pixo, posebne čce Micre, Jukea in Notea in najnovejše možnosti v ponudbi Qashqaia, med katere sodi eden najnaprednejših dizelskih motorjev z neposrednim vbrizgom goriva. Motor dCi z delovno prostornino 1,6-litra se postavlja z izpustom le 119 g CO2/km. Ob tem si je č sedaj Qashqai omisliti tudi s sistemom kamer, ki preko zaslona ponujajo pogled na okolico avtomobila s če perspektive. Gre za vsebino, ki je doslej bila člna le za prestižno avtomobilsko ponudbo.

Ob vseh spremembah in novostih ostaja vsem avtomobilom znamke tudi v letu 2012, tako kot vedno doslej, skupna uveljavljena konstanta. Sleherno vozilo Nissan namre? odlikujeta osnovna elementa njegove dedne zasnove, inovativnost in vznemirljivost.

Rekordna prodaja
Formula uspeha Nissana je naletela na široko odobravanje kupcev. Kljub zaostrenim gospodarskim razmeram je namre? bilo leto 2011 za Nissan v Evropi najboljše doslej. Prodaja se je v primerjavi z letom 2010 izboljšala za 25 odstotkov, s ?emer je znamka dosegla či tržni delež doslej, 3,7 odstotka.

Prodaja je bila v primerjavi z letom 2010 boljša v vseh čih mesecih. Posebej čo rast je znamka zabeležila na čih trgih, med katerimi zasedajo prva tri mesta Rusija, Velika Britanija in Francija. V Rusiji je bilo lani prodanih 138.827 vozil Znamke Nissan, 75 odstotkov ve? kot leto prej. Prodaja v Veliki Britaniji se je čla za 11 odstotkov (107.053). V Franciji pa je bilo lani prodanih 77.783 vozil znamke Nissan (31-odstotna rast).

Najbolje prodajan Nissan v Evropi je seveda Qashqai. ?eprav je že v petem prodajnem letu, mu priljubljenost med kupci zagotavlja ohranjanje posebnega naziva avtomobila, ki kljubuje »tržni gravitaciji«.  Leta 2010 je ve? kot 250.000 crossoverjev Qashqai s petimi sedeži in Qashqai+2 s sedmimi sedeži našlo nove kupce. Od čtka prodaje se je zanj v Evropi doslej člo že ve? kot milijon kupcev, kar pomeni, da je to eden izmed najbolj priljubljenih Nissanov vseh ?asov.

Paul Willcox, podpredsednik družbe, zadolžen za prodajo in marketing v Evropi, pravi: »Uspehu so botrovali avtomobili, ki na novo definirajo avtomobilske segmente, zasnovani, razviti in izdelani v Evropi za Evropo. Nissan namre? izdela okrog 80 odstotkov vozil, ki jih proda v regiji, v tovarnah v Veliki Britaniji, Španiji in Rusiji. To nam č, da so naša vozila skladna s čkovanji evropskih kupcev glede sloga, kakovosti, zmogljivosti in zanesljivosti.«

»Vizijo produktov prihodnosti odkrivajo naša štiri študijska vozila, ki dodajajo težo in globino naši vseobsežni ponudbi in čsno potrjujejo zaupanje in čnje v pravilnost poti, po kateri vozi Nissan danes. Očo in zanesljivo se približujemo cilju, da leta 2016 postanemo vodilna Azijska znamka v Evropi.«


Galerija: