Novice

Velika zmaga za Mazdo6 v raziskavi JD Power

•    Lastniki in vozniki Mazd sodijo med najbolj zadovoljne voznike v Nčji
•    Mazda6 dosegla najvišje ocene v svojem segmentu
•    Na čah za zmagovalce tudi Mazda2 in Mazda3

Raziskava Vehicle Ownership Satisfaction Study 2012, ki jo je opravilo renomirano podjetje za analizo trga avtomobilov JD Power, je pokazala, da so lastniki in vozniki vozil Mazda med najbolj zadovoljnimi v Nčji. V srednjem razredu je Mazda6 slavila čjivo zmago. Poleg tega je Mazda6 z odstotkom zadovoljstva 82,9 dosegla tudi drugo najvišjo oceno v celotni raziskavi. Blagovna znamka Mazda pa je v tej raziskavi s 79,8-odstotnim zadovoljstvom svojih strank zasedla skupno ?etrto mesto.

Visoki uvrstitvi v svojih razredih sta dosegla tudi modela Mazda3 , ki je v kompaktnem razredu s stopnjo zadovoljstva 81,5 odstotkov zasedla drugo mesto in Mazda2, ki je med majhnimi avtomobili z rezultatom 79,7 odstotka pristala na tretjem mestu. S tem je Mazda dosegla visoke uvrstitve v treh pomembnih segmentih avtomobilskega tržiš?a v Nčji, ki pa so med najpomembnejšimi tudi v Sloveniji.

V raziskavi JD Power report 2012 je sodelovalo 14.296 voznikov, ki so prek online obrazca posredovali izkušnje s svojimi vozili, ki jih v ču vozijo že vsaj dve leti in lahko na osnovi tega posredujejo verodostojne podatke o lastnostih in kakovosti vozila.

Vprašanja v raziskavi JD Power Report so razdeljena v kategorije kakovost/zanesljivost, atraktivnost, servis in stroški vzdrževanja in skupaj tvorijo skupno oceno zadovoljstva v odstotkih. S tem raziskava č reprezentativno oceno zadovoljstva voznikov in je čn vir informacij za kupce novih vozil.


Galerija: