Novice

CITROËN IN NJEGOVA STRATEGIJA ZA POSPEŠENO INTERNACIONALIZACIJO Z DVEMA NOVIMA M

Citroën pospešuje svojo prisotnost na mednarodnih trgih in krepi svoj položaj svetovne znamke. Tako bo njegova linija vozil DS, ki se prodaja v Evropi, Rusiji in Latinski Ameriki, od 28. junija na voljo tudi na Kitajskem. Ičsno svoj glavni izbor vozil bogati in posodablja z dvema novima modeloma. Cilj: okrepiti svojo ponudbo proizvodov, zlasti v razredu vozil C, in se uveljaviti predvsem na hitro čh mednarodnih trgih, kot so države ob sredozemskem bazenu, Kitajska ali Rusija. Trg kompaktnih vozil je namre? či trg na svetu, saj je bilo leta 2011 registriranih ve? kot 20 milijonov kompaktnih vozil, kar je skoraj tretjina prodanih osebnih vozil na svetovni ravni.

Da bi zagotovil pokritost tega trga, na katerem v Rusiji triprostorska vozila predstavljajo 43-odstotni delež, na Kitajskem pa celo 79-odstotni, je Citroën dal na trg novi Citroën C-Élysée in C4 L, ki je udobna ali Lounge izvedenka vozila C4. Ti dve limuzini, ki sta povsem čih, a čh se čjev in pripadata čim razredom, upoštevata potrebe trgov, katerim sta namenjeni. Zasnovani sta bili v Franciji s strokovnostjo mednarodnih Citroënovih ekip in sta deležni vrhunskega znanja in izkušenj te znamke na ču stila, tehnologije, izpopolnjenosti in kakovosti.

Novi Citroën C-Élysée ustreza čkovanjem zahtevnih kupcev, ki si želijo čo, a cenovno dostopno triprostorsko vozilo. Za to vozilo je člen uravnotežen, čjiv in robusten stil, ki izraža svojo pripadnost znamki Citroën. S svojo izvirno zasnovo in čo medosno razdaljo (2,65 m) v tej kategoriji vozil ponuja prostorno notranjost (prostornost na zadnjih sedežih kot pri limuzinah višjega razreda, prtljažnik s prostornino 506 litrov po normi VDA), kar mu č, da brezhibno opravlja svojo nalogo družinskega avtomobila. Opremljeno je lahko z bogato opremo za udobje, kamor spadajo klimatska naprava z digitalnim prikazovalnikom, avtoradio z MP3-predvajalnikom in priborom za čo telefoniranje Bluetooth, za nekatere trge pa tudi nov motor zadnje generacije, VTi 72, ki po zaslugi svoje tehnologije združuje zmogljivost, nadzorovano porabo in vzdržljivost. Vozilo je deležno vsega strokovnega znanja znamke Citroën, tako na ču podvozja kot kakovosti. Njegova zasnova (posebna višina podvozja, zaš?ite …) je bila preizkušena v čih predelih sveta in v vseh voznih pogojih, kar mu zagotavlja zanesljivost v vseh okoliš?inah. To so temeljne lastnosti, ki jih čkujejo zelo zahtevni kupci, za katere je avtomobil ča naložba. To triprostorsko limuzino izdelujejo v španskem mestu Vigo in bo na trg prišla konec leta 2012, najprej v Tčji, srednji Evropi in Alžiriji.

Citroën C4 L se uvrš?a v zgornji del razreda C. Poleg opazno statusne in elegantne podobe novega vozila Citroën C4 vsebuje prepoznavne storitve znamke: najvišjo raven kakovosti če dodelave, udobno vzmetenje in zagotovljeno dobro čtje v potniškem prostoru. Zahvaljujo? vsemu naštetemu vozilo oddaja pravo pozitivno energijo in zagotavlja izjemen čtek ugodja. Citroën C4 L je prva stvaritev šanghajskega oblikovalskega centra. Že na prvi pogled je videti, da gre za statusno vozilo elegantnih in čih linij, ki so spredaj in zadaj poudarjene z člnim svetlobnim podpisom znamke. Voznik in sopotniki uživajo udobje prvega razreda po zaslugi kakovostnega čega in toplotnega udobja, pa tudi po zaslugi prostornega "salonskega" zadnjega dela Lounge (podaljšana medosna razdalja, č sedeži, nagib naslonjal za 29°, udobni vzglavniki Confort) in inovativnih tehnologij za udobje (či dostop in zagon motorja, navigacijski sistem z na dotik čtljivim zaslonom, kamera za vzvratno vožnjo, v celoti ogrevano vetrobransko steklo, ionizator zraka …). Citroën C4 L poleg tega razpolaga z bencinskima motorjema zadnje generacije: motorjem THP 155/170 (v nekaterih državah), razvitim v sodelovanju z družbo BMW Group, in motorjem VTi 135. Oba sta lahko vgrajena z novim avtomatskim in čim 6-stopenjskim menjalnikom. Da bi Citroën C4 L kar najbolje ustrezal posebnim potrebam čih trgov, se bo proizvajal na posameznih čih njegove prodaje: v mestu Wuhan na Kitajskem od konca leta 2012 dalje in v Kalugi v Rusiji od prve polovice leta 2013 dalje.


Galerija: