Pnevmatike

Kupujte premišljeno: kupite boljše pnevmatike, ki po kilometru stanejo manj

Vsi imamo radi dober nakup. A ?e gre za pnevmatike, je dejansko najboljši nakup pnevmatika z nekoliko višjo ceno. Zakaj? Zato, ker bo v celotni življenjski dobi stala manj na prevožen kilometer. Razmislite o tem. Ve? boste čli za nakup pnevmatik, s katerimi boste čvali ves ?as, ko boste z njimi vozili. In na koncu bo strošek po prevoženem kilometru nižji.

 

Razmišljajte čo

Od dale? so vse pnevmatike na pogled enake, a ko jih bolje pogledate, so razlike zelo velike. Ko se boste čli, za katere boste potrošili denar, se pozanimajte katere pnevmatike trajajo dlje in so energetsko bolj čnkovite. Strošek zanje bo čo gotovo nižji.

 

?e čte za pnevmatiko A, s katero boste prevozili 45.000 km, 100 evrov in za pnevmatiko B, s katero boste prevozili 30.000 km 85 evrov – katera je cenejša? Pnevmatika A stane 2,2 evra za 1.000 km, strošek za prevoženih 1000 km s pnevmatiko B pa je 2,8 evra. ?eprav je ob nakupu pnevmatika A dražja, na koncu, ob ču življenjske dobe, stane manj kakor pnevmatika B, saj lahko z njo prevozite ve? kilometrov.

Na voljo so pnevmatike z napredno tehnologijo, s katerimi je č prevoziti 10.000 km ve?. To je za čega voznika eno leto vožnje. Pomislite, da bi lahko prevozili dodatnih 25 % kilometrov, kar je enako, kot ?e bi prihranili denar za eno od štirih pnevmatik!

 

Druga prednost pnevmatik, ki dlje trajajo, je manj negativnega vpliva na okolje, saj se tako zniža poraba surovin, pa tudi manj izrabljenih pnevmatik je treba reciklirati.

 

?e s pnevmatikami prihranite gorivo, prihranite tudi denar

Takoj, ko se čete premikati, se vaše pnevmatike premikajo in trošijo energijo.  Za varno vožnjo se morajo pnevmatike dobro držati ceste in oprijemati podlage. Med vožnjo se guma segreje in lahko postane preve? lepljiva, ustvarja kotalni upor. Kotalni upor čsni vožnjo na čn, da »č« nazaj, ko se želi vozilo pomakniti naprej – zaradi tega se porabi ve? goriva.

 

Ali ste vedeli, da eno posodo za gorivo od petih porabijo samo pnevmatike? Nč je popolnoma odpraviti porabo goriva zaradi pnevmatik, č pa je znižati kotalni upor in s tem porabo goriva ter emisije CO2.

?e upoštevate stroške pnevmatike po kilometru, namesto da primerjate samo nabavne cene, boste dobili pravo sliko o dejanskih stroških.  Dčo je dodana vrednost pnevmatik z daljšo življenjsko dobo in manjšo porabo goriva ča, kar je dobra naložba za vas in vaš avtomobil.

 

Pripravil MICHELIN


Galerija: