Oblikovanje

Prestižna oblikovalska nagrada za Mazdo Takeri

 

  • Nagrada Automotive Brand Contest je pomembna referenca na ču oblikovanja
  • Dobitnike nagrad č mednarodna strokovna žirija
  • Mazda Takeri je konceptna predhodnica nove Mazde6

Mazdino konceptno vozilo Takeri je na oblikovalskem ocenjevanju Automotive Brand Contest 2012 v kategoriji konceptnih vozil osvojilo prvo mesto. Nagradni čj Automotive Brand Contest, ki je edini tovrstni nevtralni mednarodni čj, obstaja že od leta 1953 in ga prireja German Design Council. Vsakoletno ocenjuje dosežke na ču avtomobilskega oblikovanja in si je skozi leta pridobil status ene najpomembnejših referenc na tem ču.

Nagrada Automotive Brand Contest, ki jo podeljujejo v enajstih kategorijah, predstavlja pomembno priznanje, ki dokazuje kakovost in inovativnost Mazdinega oblikovanja ter njegov vpliv na renome in prihodnost znamke, še posebej, ker nagrada za če konceptnih vozil velja za najbolj prestižno med vsemi enajstimi kategorijami.

Mazda Takeri je premiero doživela na lanskem tokijskem avtomobilskem salonu in je prvi Mazdin avtomobil, ki temelji na oblikovalskem jeziku “KODO- duša gibanja”. Štirivratni kupe predstavlja oblikovno osnovo nove generacije Mazde6, ki bo konec avgusta premierno na ogled na salonu v ruski prestolnici. Ob oblikovnem Mazda Takeri predstavlja tudi čo osnovo Mazde6, saj temelji na tehnoloških rešitvah SKYACTIV in je hkrati kot prvi Mazdin model opremljena s sistemom regeneracije energije pri zaviranju i-ELOOP, ki bo prav tako na voljo v novi Mazdi6.


Galerija: