Eksotika

BMW Zagato Roadster

Pebble Beach.

Komaj tri mesece po senzacionalni premieri BMW Zagato Coupé, sta BMW in Zagato na letošnji prireditvi Pebble Beach Concours d’Elegance znova poskrbela za vznemirjenje s predstavitvijo izdelka njunega zadnjega skupnega sodelovanja. BMW Zagato Roadster, ki je nastal v samo šestih tednih mojstrskega čega dela, predstavlja še en unikum tradicionalne umetnine karoserista in elegantnega utelešenja športnega simbola z izredno miščo maso, ki ga čje BMW Zagato Coupé.

Na eni najprestižnejših avtomobilskih prireditev, kot je Pebble Beach Concours d’Elegance, se tako neponovljiv avtomobil res nahaja med najboljšo družbo. Ob kalifornijski obali se vsako leto čjejo poznavalci in predstavniki predelanih starodobnikov, kjer se navdihujejo, premlevajo in navdušujejo nad razstavo avtomobilske eksotike. Zares je težko najti bolj primeren dogodek za premiero BMW Zagato Roadster.

Naslednja stopnja uspešnega sodelovanja.

Očtev o čtku novega sodelovanja med BMW in italijanskim izdelovalcem karoserij, podjetjem Zagato, je bila sprejeta kmalu po tem, ko je BMW Zagato Coupé prevozil svoje prve metre. Pod čim vtisom pozitivnih reakcij glede kupeja sta se Adrian van Hooydonk, višji podpredsednik oddelka BMW Group Design, in Andrea Zagato kmalu strinjala, da naredita korak naprej v njunem sodelovanju. Tokrat je bila na meniju predelava modela roadster. “Zastavili smo si ambiciozen cilj za pripravo avtomobila, ki bo ?asovno usklajena z urnikom priznane prireditve Pebble Beach Concours,” pojasnjuje Hooydonk. BMW Zagato Roadster je bil nared čsno in z rekordnim tempom, saj je od prve oblikovalske ideje do čega izdelka minilo samo šest tednov. “Samo zaradi strokovnosti obeh podjetij pri izdelovanju vrhunskih in edinstvenih avtomobilov ter nove ponovitve timskega dela, nam je uspelo čti avtomobil v roku,” dodaja alfa in omega oblikovanja pri BMW.

 

Andrea Zagato pripominja: “Naš uspeh pri čnju avtomobila v tako kratkem ?asu kaže, kaj vse je možno, ?e dve uspešni podjetji izkoristita svoje zmogljivosti.” In dodaja: “BMW je zmogljiv proizvajalec avtomobilov z ogromnim znanjem in čim potencialom na tem ču. ?e to združite z našo strokovnostjo pri ustvarjanju avtomobilov z omejenimi izdajami na mikro serijah in našimi proizvodnimi procesi, je vse nared za nastanek ?udovitega modela, kot je BMW Zagato Roadster, s hitrimi koraki”.

Dizajn – italijanska finost č bavarsko tradicijo roadsterja.

Hitro je postalo jasno, da bo naslednja predelava modela medsebojnega sodelovanja pripadla roadsterju. Noben drug koncept ne uteleša ?iste fascinacije vožnje z avtomobilom tako intenzivno, kot ta vrsta vozila. Z odprto streho, dvema sedežema in izvrstno čo č vozniku, da doživlja čo navdušenje in užitek v vožnji z vsemi svojimi ?uti. Da se je k tej opojni harmoniji BMW Zagato Roadster dodal okras italijanskega “dolce vita”, so njegovi oblikovalci uspeli č tako, da so pri avtomobilu ohranili njegov člen karakter brez zamegljevanja sorodstvenih vezi.

BMW in Zagato se lahko ozreta na dolgo in uspešno tradicijo izdelovanja roadsterjev, medtem ko se z BMW Zagato Roadster njuni člni zapisi oblikovnega DNK zlijejo v eno. Seveda je ideja oblikovanja roadsterja ve? kot samo rezanje strehe pri kupeju. “Ta avtomobil ni oblikovan samo kot eleganten kabriolet, temve? tudi kot miščst in izredno čn športni avto, ki obuja čo vozno doživetje,” pravi vodja oblikovanja pri Zagatu, Norihiko Harada, ko opisuje filozofijo oblikovanja v ozadju BMW Zagato Roadster. Enako kot BMW Zagato Coupé, je tudi roadster pripravljen na sprostitev plina – in narejen za vožnjo pri velikih hitrostih.

Sorazmerja avtomobila ne skrivajo posebnega voznega doživetja, ki ?aka voznika. Obsežen pokrov motorja in dolga medosna razdalja posedata voznika dale? nazaj, blizu zadnje pogonske preme. Voznik sedi nizko v ultra športnem položaju znotraj kokpita. Zčlna obdelava napetih površinskih linij BMW in Zagatova jasno čna porazdelitev vizualne mase, dajeta BMW Zagato Roadster atletski videz – ki č pripravljenost in č vnemo za svojo priložnost.

Zčlna oblika sprednjega dela.

Nizka rešetka hladilnika v obliki č, dopolnjena z impresivnim dizajnom ?rk “z”, čo čni dvojni okrogli žarometi in 3D oblika podaljšanega sprednjega č z odprtinami za zrak, oblikujejo člno podobo BMW Zagato Roadster, enako kot sprednji del kupeja. Ta del vozila predstavlja stilsko povezavo med obema modeloma, jima daje jasno identiteto, odraža njune sorodstvene vezi in ju čsno dela tako prepoznavna.

Na splošno je sprednji del BMW Zagato Roadster oblikovan zelo tridimenzionalno, široko in intenzivno. Nos, ki čo sili naprej, se spuš?a skoraj na cesto in daje BMW Zagato Roadster izrazito agilnost, medtem ko se zdi, da se bo vsak ?as zgodil napad iz ?čga položaja. Precizno obdelan pokrov motorja širi avro dinamike s svojimi obsežnimi linijami in napetimi površinami. Odprtini za zrak, ki sta izklesani na pokrovu motorja oskrbujeta motorni prostor z dodatno čno hladnega zraka in namigujeta na mo? pod pokrovom. Očni sprednji žarometi poudarjajo čj vozila, ki je usmerjen k vozniku in potencial za doseganje velikih hitrosti; “razorlight” – precizna svetlobna letev z LED tehniko na mat površini nad žarometi – poudarja svetlobna telesa z dodatno mero prvovrstnosti.

Nižje med žarometi se nahaja predelava rešetke hladilnika v obliki č BMW v slogu Zagata, ki čje mat okvirje č. Mčo izstopajo? detajl – ki si ga deli skupaj z BMW Zagato Coupé – je uporaba množice majhnih ?rk “z” (Zagato) v mat izvedbi, ki krasijo sprednjo okrasno rešetko. Takšna razporeditev prinaša rešetki v obliki č dodaten čnek globine in daje sprednjemu delu zelo kakovosten poudarek.

Dčn pogled s strani.

Bok BMW Zagato Roadster izžareva ekstrovertirano osebnost kupejevega sorodnika. Jasno definirana porazdelitev vizualne mase in vpadljiv zadek Zagatovega oblikovnega jezika se zlijeta z člno obdelavo površine in uporabo oblik, ki so znane iz drugih modelov BMW. Skupaj navdajajo BMW Zagato Roadster z člno in atletsko čostjo. ?rna barva A čov ustvarja čnek zatona v ozadje in še čeje poudarja karoserijo avtomobila.

Silhueta BMW Zagato Roadster povzema elegantno in budno čost, medtem ko se obsežen pokrov motorja, dolga medosna razdalja, kratki previsi in nizek zadek zlivajo v napeto in športno celoto. Osnovna koreografija linij in površin je podobna kot pri BMW Zagato Coupé, vendar so na zadku opazne rahle razlike. Gledano v celoti je zadek oblikovan z čim poudarkom na eleganci kot pri kupeju, ki č čejšo športnost. Roadsterjeve linije so bolj č in zadek deluje nižji. Poleg tega pa dodatna elegantna linija ustvarja vizualno povezavo med čim pragom in podaljšanim zadnjim čm, kar zaokroža obliko zadka v dovršenem slogu.

Naslednji pomemben detajl pri BMW Zagato Roadster sta njegova varnostna loka (pri čnju) – pomemben oblikovni element številnih roadsterjev in čjno prepoznavna lastnost. Varnostna loka pri BMW Zagato Roadster sta ča izdelka znamke Zagato. Za te če komponente so oblikovalci svoj navdih ?rpali iz krila letala in najprej eksperimentirali z maso preden so se posvetili dinamiki in či strukturi. “Nizka, ča varnostna loka, navdahnjena z letalskim krilom, sta prava paša za č, zaradi katerih je BMW Zagato Roadster prepoznaven na daljavo,” pravi Norihiko Harada. Rjava barva daje varnostnima lokoma še bolj markanten profil. Pogledu čta, da uide nazaj v zadek, kjer se skladne linije združijo s celotno silhueto. Vpadljivi detajli so vidni tudi preko čih odprtin za zrak, ki krasita bok roadsterja. Tematsko se navezujeta na odprtini za vstop zraka na pokrovu motorja in krepita njuno čo poslanstvo. Srebrna ?rka “z” pod čima odprtinama za zrak spominja na navezo BMW/Zagato.

Pogled iz če perspektive na BMW Zagato Roadster poudarja njegovo interpretacijo platnene strehe z člno kupolasto obliko znamke Zagato. Preko izrazitega oblikovnega elementa čne strehe, se linije pokrova motorja širijo vse do zadka, kjer se poudari miščst potencial roadsterjevega pogona na zadnja kolesa. Kupolasta streha – v lokalnem žargonu “doppia gobba” – je člnost Zagatovega dizajna in je prisotna pri skoraj vsakem predelanem avtomobilu znamke Zagato.

Športno in elegantno oblikovan zadek.

Ostro izklesan zadek BMW Zagato Roadster posreduje čo reklamo za izvrsten talent karoserijskih strokovnjakov pri Zagatu. Zadek predstavlja brezhibno popolnost in vzbuja čtek kakovosti – kot skulptura iz enega samega odlitka. Tukaj se na čsten čn razkrije vrhunsko čo delo za stenami Zagatovega oblikovalskega studia in bogate izkušnje dela s preoblikovanjem površin in oblik avtomobilskih karoserij.

Gledano v celoti ima zadek BMW Zagato Roadster zelo širok in nizek videz, kar daje vozilu široko držo in brezkompromisno miščo maso na cesti. Enako kot pri kupeju, so tudi zadnje č pri BMW Zagato Roadster razporejene za ?rno zatemnjenim steklom. Steklena površine se preko celotne širine zadka razprostira v plitvem ?rnem pasu in poudarja horizontalno geometrijo. ?rn difuzor pod njo daje BMW Zagato Roadster ?č, čo držo. Kči izpušni cevi, nameš?eni na skrajnih robovih zadka, čta dodatne poudarke, medtem ko mat izvedba prispeva nov znak kakovosti. Površine v barvi karoserije med čima izpušnima cevema, čjo zadnje linije v člno nizek in širok zadek.

Poudarki in detajli.

Edinstven čj BMW Zagato Roadster se odraža tudi v manjših detajlih. 19-ča lahka aluminijasta platiš?a v či športni obliki s petimi kraki spominjajo na propeler, ki na diskreten čn govori o čtkih obeh podjetij. Tako BMW kot ustanovitelj podjetja Zagato, Ugo Zagato, sta iz letalske panoge presedlala v industrijo izdelovanja avtomobilov. Prefinjeno atraktivna mat izvedba koles daje vozilu dodatno čost pri pogledu s strani.

Zelo poseben poudarek pri BMW Zagato Roadster je njegov lak. Ekskluzivna barva zunanjosti, briljantna siva barva z impresivnim čnkom globine, se zdi, kot da ovija karoserijo avtomobila v ovoj č kovine. Odvisno od vpada svetlobe na karoserijo, se barvni spekter razprostira od temno sivega do svetlo srebrnega tona, kar poživi površine in oblike karoserije BMW Zagato Roadster.

Interakcija zunanjosti in notranjosti.

Odprta narava roadsterja pomeni, de je pogosto notranjost tista, ki najprej pade v č. Slednja popelje pozornost opazovalca na zunanje površine in v interakcijo med zunanjostjo in notranjostjo. Svojevrsten čj BMW Zagato Roadster zavestno zamegljuje meje med notranjostjo in zunanjostjo.

Zato barve in materiali, ki čjejo prehod iz notranjosti na zunanjost, izžarevajo posebno ekskluzivnost. Pas iz rjavega usnja se ovija okoli notranjosti kakor tirnica in ustvarja vizualno povezavo med notranjost in zunanjostjo avtomobila. Rjavo usnje se razprostira od instrumentne ploš?e preko vratnih pragov in za vrati ter prekriva celo varnostna loka. Usnjeno okrasje, ki kot velik zaš?itni ovoj objema voznika in sovoznika, ponuja atraktiven prehod v sicer pretežno ?rno notranjost. Topel odtenek rjave barve se ponovno pojavlja na čih površinah v notranjosti, kot so kontrastni šiv na sedežih, volan in vrata ter sredinska konzola. Z vzajemnim delovanjem barv in kompozicijo detajlov se notranjost BMW Zagato Roadster staplja v luksuzen ambient, medtem ko vezena ?rka “z” rjave barve na sedežih prikimuje svojemu poreklu.

Sama notranjost navdušuje z jasno strukturiranostjo, kot jo voznik čkuje od znamke BMW, in vabi voznika na temeljito vadbo s tem neponovljivim roadsterjem. Detajli, kot so obširne horizontalne linije vzdolž notranjega dela vrat in celotne sredinske konzole, vzbujajo čtek športne ekskluzivnosti in čnosti na voznika.

Zagato – karoserist z dolgo tradicijo.

Podjetje Zagato, ki ga je leta 1919 ustanovil Ugo Zagato, je danes edini izdelovalec avtomobilskih karoserij, ki ima še vedno neodvisno lastništvo. Zagato je do svojih kreacij že od najzgodnejših dni pristopal čo, kar je zelo v skladu z milansko tradicijo oblikovanja. Volumni imajo prednost pred podrobnostmi, deloma po zaslugi čih dejavnikov. Karoserist Ugo Zagato se je svojega posla – med drugimi panogami – čl v letalstvi, kjer igrata aerodinamika in lahka konstrukcija osrednjo vlogo. Zagato je te principe čo prenesel na če izdelovanja vozil in se kot karoserijski partner znamke Alfa Romeo, že kmalu veselil dirkaških zmag. “Potrebna lepota” aerodinamike in lahka konstrukcija sta predstavljali maksimo oblikovanja, ki je od takrat čvala obliko vsakega Zagatovega izdelka.

Z Andreo Zagato in Marello Rivolta-Zagato, ki predstavljata tretjo generacijo družine Zagato na ?elu podjetja, se to opisuje kot oblikovalski studio, ki združuje emocije in čo izdelovanje karoserij s preciznostjo najmodernejše tehnologije. Zagato sledi tradiciji izdelovanja karoserij samo pri razvoju lupine avtomobila, medtem ko se v predelavo mehanskih delov ne spuš?a. Na ta čn je v vseh teh letih nastalo ve? kot 200 konceptov Vmax, posebnih izdaj in mikro serij. In vsaka izmed teh kreacij je našla svojo vrednost med poznavalci in zbiratelji iz celega sveta. Danes so vsi Zagatovi izdelki zelo želeni zbirateljski kosi, medtem ko njihova vrednost črat presega zneske, ki so jih čli izvirni lastniki.

 


Galerija: