Tehnika - novosti

Opel vodi testno floto raziskovalnega projekta simTD

•    simTD: Zčtek enega globalno čih testiranj na ču Car-to-X tehnologij v nemški pokrajini Hesse
•    Mejnik implementacije sistemov povezave in izmenjave podatkov med vozili
•    Funkcija opozorila za vremenske razmere na cesti: Raziskava za čnje varnosti v prometu

Razvoj individualne mobilnosti z ve? varnosti, čnkovitosti in spoštljivosti do okolja je eden čih izzivov sedanjosti. Zato proces razvoja povezav uporabnikov cest, čeje med vozili (Car-to-car) in z okolico, torej komunikacijsko infrastrukturo (Car-to-X), pridobiva na pomenu. Zagon testne faze projekta simTD (Safe Intelligent Mobility – Test Field Germany) v pokrajini Hesse predstavlja izjemno pomemben mejnik implementacije tovrstnih komunikacijskih tehnologij v sodobnih vozilih.

»Izsledki testiranja združenega projekta simTD bodo vzpostavili nove trende v vsej Evropi. Z zagonom pilotnega projekta simTD se je člo eno izmed globalno čih testiranj na ču komunikacij Car-to-X,« pravi Dr. Burkhard Milke, direktor Opla zadolžen za či/elektronski inženiring. Ob tem doda, »Avtomobili se čjo izmenjave podatkov po standardiziranih pravilih. Prav tako se čjo obdelave sprejetih podatkov, tako da lahko hitro in čnkovito filtrirajo za voznika pomembne informacije. Opel je že pred ?asom postavil temelje tehnologijam Car-to-X v projektih kot je bil DIAMANT. Tako pridobljene izsledke bomo sedaj po uspešno opravljenih pripravah, ko smo od Continentala prevzel štafetno palico vodenja testne flote opremljene s simTD, s pridom uporabili.«

Po številnih letih intenzivnih priprav se je čla testna faza na obsežnem ču Frankfurta na Majni s floto 120 avtomobilov nemških znamk. Testiranja s številnimi čvanji in analizami delovanja car-to-car tehnologij bodo potekala do konca leta, z čnjem na čnje varnosti in čnkovitosti. Pri testiranju bo sodelovalo ve? kot 450 testnih voznikov. Med preizkušanjem bo med prenosom podatkov opravljenih ve? milijonov komunikacijskih povezav za izmenjavo podatkov. V testno floto je čnih 20 Insignij Sports Tourer opremljenih z najnaprednejšo komunikacijsko tehnologijo.

Podatki pridobljeni s testiranjem bodo analizirani v tesnem sodelovanju z Univerzo Würzburg in Tčo univerzo München. Univerzi bosta poskrbeli tudi za dovršeno čo obdelavo vožnje posameznih voznikov in celotnih testnih poti. Slednje bodo izbrane v testnem sodelovanju z mestom Frankfurt na Majni in organizacijo Hessen Mobil. Domovanje testne flote bo v industrijski coni Frankfurt Höchst. Floto bo nadziral Center vožnje iz bližine Prometnega nadzornega centra Hessen.

Na vrhu liste želja: Prometno vremensko opozorilo

Med številnimi či testiranimi v programu simTD, bo razvoj funkcije vremenskega prometnega opozorila, za katero je odgovoren Opel, postavljen v ospredje. Skladno s študijami je ta podatek na vrhu želja voznikov. Opozorila na vremenske razmere na cesti na osnovi neposredno pridobljenih podatkov o stanju cest z vremenskim člom in podatki o nevarnih vremenskih razmerah kot so čn dež, megla ali či veter. Ti podatki imajo izjemno dodano vrednost za voznika in čjo čo čnje varnosti prometa.

Štiri cestne vremenske postaje locirane v neposredni bližini ča testiranja, ki že zagotavljajo če in obsežne informacije, na primer za tovornjake za posipavanje cest, so ena izmed osnov testiranja. Najbolj pomembne so informacije o čah rosenja in temperaturah površine cestiš?a. Na osnovi teh podatkov se v vozilih prikažejo na čih krajih opozorila, na osnovi čih, neposredno pridobljenih podatkov. Uporabniški vmesnik HMI (Human-Machine-Interface), ki ga uporabljajo vsi partnerji čni v preizkušanje so razvili pri DFKI, Nemškem raziskovalnem centru za umetno inteligenco.

Glede na to, da ima konzorcij velik potencial razvoja in uveljavitve novih dimenzij čih napovedi voznih razmer, nadzora in urejanja prometa ter izogibanja nezgod, zagotavljajo sredstva za projekt simTD zvezno Ministrstvo za gospodarstvo in tehnologijo (BMWi), zvezno Ministrstvo za izobraževanje in raziskovanje (BMBF) in zvezno Ministrstvo za transport, gradbeništvo in urbani razvoj (BMVBS). Ministrstva so čna, da bodo skupno izoblikovani standardi bistveni za komercialno uveljavitev tehnologij za čnje varnosti. Projekt simTD so zagnali vodilni nemški izdelovalci avtomobilov, njihovi dobavitelji, komunikacijske družbe in raziskovalni inštituti s podporo javnega sektorja. Partnerji v projektu so: Adam Opel AG, AUDI AG, BMW AG, BMW Forschung und Technik GmbH, Dailmer AG, Ford Forschungszentrum Aachen GmbH, Volkswagen AG, Robert Bosch GmbH,Continental, Deutsche Telekom AG, Fraunhofer-Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung e.V., Deutsches Forschungszentrum für Künstliche Intelligenz GmbH (DFKI), Tča univerza Berlin, Tča univerza München, Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes, Univerza Würzburg, Hessisches Landesamt für Straßen- und Verkehrswesen ter mesto Frankfurt na Majni. Projekt promovirajo in podpirajo nemška zvezna ministrstva za Gospodarstvo in tehnologijo (BMWi), Izobraževanje in raziskovanja (BMBF) in Transport, gradbeništvo in urbani razvoj (BMVBS), zvezna država Hesse, Združenje nemške avtomobilske industrije ter Konzorcij Car 2 Car komuniciranja. BMWi, BMBF in BMVBS so projekt simTD podprla s približno 40 milijoni evrov, ostali partnerji projekta prispevajo približno 31 milijonov evrov.