Pnevmatike

MICHELIN Pilot Alpin in MICHELIN Latitude Alpin za zmogljiva vozila

Michelin predstavlja MICHELIN Pilot Alpin in MICHELIN Latitude Alpin, dve zimski pnevmatiki za visoko zmogljive avtomobile in športna terenska vozila. Pnevmatiki zagotavljata neprimerljive rezultate na čih varnosti, mobilnosti in dolgotrajnosti.


Za razvoj te uravnotežene zmogljivosti in uporabo najustreznejše tehnologije, je Michelin opravil predhodne študije in povabil ve? kot 4000 voznikov v Nčjo, Francijo, Rusijo, Švedsko in Kanado, da bi opisali svoje izkušnje med vožnjo pozimi. Na ta čn so zbrali in analizirali skoraj 12.000 situacij, kjer voznik izgubi kontrolo nad vozilom. Upoštevali so skoraj vse vozne pogoje, čo s cestami, kadar so te:

-          Pokrite s svežim snežnim prščm.

-          Pokrite s kompaktnim snegom.

-          Pokrite s ledenim snegom, ki se je stopil in nato še enkrat zamrznil.

-          Pokrite s č snežno brozgo.

-          Delno pokrite snegom. Cesta se vidi tam, kjer je pot že zvožena.

 

  • Varnost pozimi: nuja za vse voznike

Študije, ki so jih opravili neposredno z vozniki, so razkrile, da se prioritete voznikov visoko zmogljivih vozil in športnih terencev po vsem svetu spreminjajo glede na sezono. Poleti je prvobitnega pomena užitek v vožnji, ki voznikom č ustvariti ?ustveno povezanost s svojim vozilom. V zimskem ?asu pa je bolj od užitka pomembna varnost. Nekateri vozniki si ne morejo niti predstavljati, da bi pozimi uživali v vožnji. Brezskrbno želijo zavirati, ustavljati in voziti skozi ovinke. Želijo si mobilnosti, kar še posebej za voznike športnih terencev pomeni, da lahko speljejo na klancu. Na kratko, želijo si nadzora nad vozilom, kar pomeni, da lahko vozijo po vseh cestah in površinah.

 

Hitro rasto? evropski trg zimskih pnevmatik

-          V treh letih se je evropski trg pnevmatik razširil za 10%, od 259 milijona prodanih pnevmatik v letu 2009 do 286 milijonov v letu 2011.

-          Trg zimskih pnevmatik je v enakem obdobju porasel za 50%.

-          Leta 2011 so v Evropi prodali 100 milijonov zimskih pnevmatik.

-          Leta 2011 je bila vsaka tretja prodana pnevmatika zimska.

-          Tržni segment vrhunskih zimskih pnevmatik se je odrezal še bolje: v Evropi so prodali  9 milijonov pnevmatik za vrhunske avtomobile in športne terence.

-          Segment se je v treh letih razširil za 82%.

 

Leta 2012 bodo zimske pnevmatike obvezne v enajstih evropskih državah

-          Po Finski, Švedski, Norveški, ?eški, Latviji, Sloveniji, Estoniji in Litvi, so zimske pnevmatike decembra 2010 postale del obvezne zimske opreme tudi v Nčji.

-          Zimske pnevmatike bodo leta 2012 prav tako postale obvezne v Luksemburgu in Romuniji.

-          V državah, kjer so hude zimske vozne razmere, so zabeležili porast prodaje novih avtomobilov - do 8,8% v Nčji, 8,4% v Švici in 8% v Avstriji.

 

Varnost je obveza za vse voznike

-          Tako poleti kot pozimi, si 70%* voznikov želi, da bi njihov naslednji avto zagotavljal maksimalno varnost v vseh situacijah.

-          92% evropskih voznikov pravi, da pnevmatike igrajo aktivno vlogo pri varnostnih karakteristikah avtomobila.

-          69% voznikov se č za vrhunsko znamko pnevmatik. Delež je v zadnjih petih letih v porastu.

-          Ve? kot 50% potrošnikov pred nakupom pnevmatik pridobi informacije na internetu.

______

*           Vir: TGI Channel Planning software (2011)

 

 

 

MICHELIN Pilot Alpin

Zmogljivost nove pnevmatike MICHELIN Pilot Alpin je izmerila neodvisna organizacija. Pnevmatika je smatrana kot št.1 glede varnosti v hladnih zimskih razmerah. Zimo za zimo zagotavlja izjemno zmogljivost na treh čih:

-          Izboljšana varnost. Zavorna pot na mokrih cestah je krajša za dva metra.

-          Izboljšan nadzor. Postavlja standarde oprijema pri zavijanju na snegu in nadzoru na mokrih cestah.

-          Izboljšana mobilnost. Zagotavlja čn oprijem na snegu in ledu.

-          Za doseganje tega ravnovesja zmogljivosti, je MICHELIN hkrati izboljšal ve? sestavnih delov pnevmatike, tudi v tekalni plasti in gumeni zmesi (glej ‘Tče podrobnosti). Da bi izpolnili če zahteve športnih vozil, so razvili dva dezena tekalne plasti.

 

MICHELIN Latitude Alpin

Zmogljivost nove pnevmatike MICHELIN Latitude Alpin za vrhunske športne terence je prav tako izmerila neodvisna organizacija. Lahko jih smatramo kot št. 1 glede varnosti v zimskih razmerah, saj zagotavlja čo zmogljivost na treh čih:

-          Izboljšana varnost. Dva metra krajša zavorna pot na zasneženih cestah in štiri metre krajša zavorna pot na poledenelih2.

-          Izboljšan nadzor. Postavlja standarde za oprijem pri zavijanju skozi ovinke na zasneženih ali poledenelih cestah3.

-          Izboljšana mobilnost. Zagotavlja najboljši oprijem na snegu in ledu3.

Pri snovanju pnevmatike se je ekipa čla na arhitekturo, tekalno plast in sestavo gumene zmesi. Robustnost pnevmatike je prilagojena za uporabo na terenskih vozilih. Oč čn nadzor nad vozilom, tudi pri prevažanju težkih bremen. Prav tako je zelo odporna na udarce v čico.

Tekalna plast ima veliko število motivov, z ve? lamelami in oprijemalnimi robovi kot pnevmatika prejšnje generacije. Rčca pnevmatike MICHELIN Latitude Alpin 2012 ima do 40% ve? oprijemalnih robov in 75% ve? lamel kot njena predhodnica.

 

Skupne tehnologije za dva razreda zimskih pnevmatik za visoko zmogljiva vozila

Za novi pnevmatiki MICHELIN Pilot Alpin in MICHELIN Latitude Alpin so Michelinove razvojne ekipe uporabile koncept zasnove zimskih pnevmatik, ki se imenuje Rige-n-Flex in predstavlja optimalno zavezništvo dveh elementov:

- čo profiliran vzorec tekalne plasti za či oprijem na zasneženih cestah, s prepletenimi lamelami StabiliGrip, ki zagotavljajo optimalno trdnost za čo čost krmiljenja

- fleksibilna gumena zmes (HelioCompound 3d) za boljši oprijem na mokrih in ledenih cestah, ki ohranja svojo čost tudi ob nizkih temperaturah


Galerija: