Tehnika - novosti

Volvo Car Corporation je skrajšal ?as polnjenja elektri?nih vozil na 1,5 ure

Volvo Car Corporation testira novi hitri polnilnik za ča vozila, ki skrajša ?as polnjenja na samo 1,5 ure. Hitri polnilnik deluje šest krat hitreje kot čjni.

»Zavedamo se, da sta kratek ?as polnjenja in visok doseg delovanja bistvenega pomena za potencialne stranke čih avtomobilov. Enota za hitro polnjenje pomaga pri t.i. »skrbi dosega«, saj lahko vozilo enostavno napolnite ?ez dan. In tudi ?e nimate dovolj ?asa za 1,5-urno polnjenje, bo 30-minutno polnjenje dalo dovolj č za dodatnih 80 kilometrov vožnje,« pravi Lennart Stegland, podpredsednik čih pogonskih sistemov pri Volvo Car Corporation.

Na svetu prvi trifazni polnilnik

Novi polnilnik bo nameš?en v številna ča vozila volvo C30. Novi 22 kW hitri polnilnik je prvi na svetu, ki deluje na trifazno napetost in je dovolj majhen, da je lahko vgrajen v čo vozilo. Lastniku avtomobila je na voljo:

  • Uporaba trifazne čice z 32 A, ki č 80 km dosega s 30 min polnjenja. Polno polnjenje traja 1,5 ure.
  • Polnjenje z čjno enofazno 230 V čico, pri kateri je ?as polnjenja od 8-10 ur.

 

»Uporabniki lahko polnijo baterije enkrat ali črat na dan. Kar pomeni, da je skupni dnevni doseg znatno povišan,hkrati pa so stroški delovanja nižji v primerjavi z čjnimi avtomobili,« doda Lennart Stegland.

»?e strankam ponudimo ve? vsakodnevnih ur delovanja, so či avtomobili bližje čtvi, tako v privatnem kot v javnem sektorju.« 


Galerija: