Novice

NOVI RENAULT FLUENCE

Novi Renault Fluence je bil prvi? razkrit na avtomobilski razstavi v Carigradu. Moderna oblika te triprostorske limuzine in vanjo vgrajene tehnologije so kar se da prirejene potrebam in okusom kupcev, zato bodo pripomogle k uspešnemu nadaljevanju mednarodne kariere tega modela.

  • Novi Renault Fluence prevzema novo oblikovno istovetnost Renaulta. Med drugim ima dnevne č s svetlobnimi diodami LED, ki poudarjajo čn in moderen videz avtomobila.
  • Vgrajene in povezljive tehnologije so zasnovane za pomo? vozniku in med drugim čjejo Renault R-Link, kartico za čo odklepanje in zagon motorja, samodejno parkirno zavoro, itn.
  • Novi Renault Fluence bo od januarja 2013 na voljo v Tčji, kasneje istega leta pa bo na voljo še v ve? kot drugih 55 državah, čo s Slovenijo.


"Spremembe, ki jih prinaša Novi Renault Fluence, so popolnoma usklajene z željami in potrebami na naših čih mednarodnih trgih, kot sta Tčja in Rusija,"
pravi Hyun-Young Kwak, trženjski vodja projekta Renault Fluence.

 

Moderna in ča oblika

Novi Renault Fluence povzema Renaultovo novo oblikovno istovetnost. Prednji del je oblikovan enako kot pri ostalih novih modelih znamke; čn romb je nameš?en na sredino širokega ?rnega pasu s kromasto obrobo, ki avtomobilu daje posebno čn videz.

Dnevne č s svetlobnimi diodami ter kromasti in ?rno lakirani vstavki tudi prispevajo k či modernosti novinca.

Bolj moderen je tudi videz notranjosti, med drugim tudi zaradi digitalnih merilnikov, ki so serijsko vgrajeni v vseh čcah.

Prostor za potnike je enako prostoren kot prej, nove prevleke pa ga še polepšajo in poudarjajo udobje na najvišji ravni segmenta.

 

Ponudba bencinskih in dizelskih motorjev s samodejnim menjalnikom, ki je idealen za vožnje v naseljih.

Poleg dizelske čce dCi 110 EDC (Efficient Dual Clutch), ki je bila na voljo že prej, je za Novi Renault Fluence napreden samodejni menjalnik z dvojno sklopko EDC možno izbrati tudi v kombinaciji z bencinskim motorjem.

 

Ponudba dizelskih motorjev je razširjena in čje tudi novi motor dCi 130

Ta 1,6-litrski motor je že požel veliko hvale na čn svojih zmogljivosti in užitka v vožnji, ki ga zagotavlja. V svojem razredu je motor dCi 130 čejši, a ima kljub temu porabo goriva omejeno na 4,6 l/100 km, izpust CO2 pa na 119 g/km. Zaenkrat ne bo na voljo na vseh trgih.

 

Novi Renault Fluence ima niz vgrajenih novosti in povezljivih tehnologij

Novi Renault Fluence ima številne tehnologije za pomo? vozniku – na primer kartico za čo centralno odklepanje in za zagon motorja, sistem č pri parkiranju spredaj in zadaj, samodejno parkirno zavoro, itn. – ki so postale del če opreme za voznike v čih mestih.

Prav vse čce – od osnovne naprej – so "povezljive", saj imajo na voljo nove če naprave Bluetooth® z čicama USB in Jack.

Novi Renault Fluence bo v bolje opremljenih čcah kasneje ponujal še eno pomembno novost: multimedijsko napravo Renault R-Link, ki bo ponudila mobilne internetne storitve, z zaslonom na dotik in glasovnim upravljanjem pa bo idealno prilagojena rabi v avtomobilu. Renault R-Link bo imel tudi navigacijsko napravo, funkcijo za čo telefoniranje in bo povezljiv s prenosnimi predvajalniki glasbe. Kmalu po čtku prodaje bo R-Link čl tudi dostop do spletne posredovalnice aplikacij R-Link Store, od koder bo če aplikacije možno prenesti na enak čn kot tiste za pametne telefone.

Model izdelujejo v tovarni Oyak-Renault v Bursi v Tčji, kjer bo naprodaj od januarja 2013.

Novi Renault Fluence je prvi? javno prikazan na avtomobilski razstavi v Carigradu, ki poteka od 2. do 11. novembra letos.


Galerija: