Pnevmatike

MICHELIN Alpin, vozite z zaupanjem, eno zimo dlje

Michelinova  zimska pnevmatika MICHELIN Alpin ?etrte generacije.

Nova guma je zasnovana za vrsto čih vozil, ki čjejo mestne avtomobile, kompaktna in kombinirana vozila ter limuzin

MICHELIN Alpin prinaša dobre lastnosti oprijema, življenjske dobe tekalne plasti ter energijske čnkovitosti v vseh zimskih voznih razmerah: dežju, snegu in ledu. Iz čega stališ?a, nove pnevmatike v primerjavi s predhodnimi voznikom čjo, da se premikajo 10% hitreje in za 5% skrajšajo svojo zavorno pot.

Daljša življenjska doba tekalne plasti pa č voznikom, da lahko s pnevmatikami vozijo tudi do eno zimo dlje kot pri čih znamkah. Poleg teh lastnosti, pa nova pnevmatika č tudi manjšo porabo goriva.  

Michelinova najnovejša avtomobilska guma je dober pokazatelj strategije skupine Michelin – nikoli žrtvovati ene lastnosti v zameno za drugo. To pomeni izboljševanje lastnosti pnevmatik na ve? čih hkrati.

Da bi dosegli to uravnoteženost kvalitete, so v pnevmatiko vgradili napredne tehnologije; nekaj jih izvira tudi iz zimskih gum, ki so jih razvili za rabo v ekstremnih zimskih razmerah v najsevernejših predelih sveta. Te 'nordijske' gume, kot je npr. MICHELIN X-ICE North, ki so jih predstavili leta 2009, čjo vožnjo tudi v najbolj ekstremnih zimskih razmerah po ledu in vseh vrstah snega: globokem, sveže zapadlem, zbitem ali že čm, in pri temperaturah od 0° do -60°C. Ta prenos tehnologije koristi voznikom, ki uporabljajo nove MICHELIN Alpin pnevmatike, saj jim č nadzor nad vozilom v vseh pogojih ter tako čo č njihovo zaupanje v obnašanje vozila.

Varnost je vsekakor glavna prioriteta voznikov pri izbiri zimskih gum. Glede na anketo, ki jo je opravilo ve? kot 2500 voznikov v Nčji, Rusiji in na Švedskem, in izvedlo podjetje TNS Sofres, je varnost najpomembnejši kriterij nakupa, saj jo je na prvo mesto postavilo 34% udeležencev.

Anketa pa je pokazala tudi, da je življenjska doba tekalne plasti drugi najpomembnejši kriterij pri nakupu gum. Izbralo ga je 20% anketirancev.

Leta 2008 je podjetje TNS Sofres že izvedlo anketo med vozniki, ki so izrazili skrbi glede nakupa zimskih pnevmatik. V Nčji in na Švedskem se vozniki bojijo čga snega, saj se pod njim dostikrat skrivajo ledene zaplate. V Rusiji pa  menijo, da sta či zimski nevarnosti zbit sneg in led. Zima je čtno najzahtevnejši letni ?as za voznike, predvsem zaradi spremenljivih in težkih razmer na cestah. Ceste so lahko suhe ali mokre ter pokrite z vodo, snegom, ledom ali plundro, prav tako pa se hitro spreminja tudi temperatura zraka.

Oprijem je čega pomena. Kot edini stik vozila s cesto so le gume tiste, ki lahko ponudijo rešitev za opisane težave. Nove pnevmatike MICHELIN Alpin služijo prav temu. Poleg izboljšane varnosti na cesti, Michelinove pnevmatike prinašajo brezkompromisno storilnost na vseh čih. Poleg čega oprijema in daljše življenjske dobe čjo tudi prihranek goriva. Jamstvo zagotavlja oznaka GREEN X na čicah pnevmatike.


Galerija: