Prototipi

Concept BMW serije 4 Coupe. Estetika, dinamika, individualnost.

 

»4« – oznaka če ekskluzivnosti in čosti.

Concept BMW serije 4 Coupé dodaja novo dimenzijo kakovostim BMW serije 3 Coupé v smislu estetike, dinamike in elegance. »4« ne naznanja le čtek novega cikla, ampak predstavlja tudi vrh razvojne krivulje. BMW je nov model opremil z lastnim čjem in edinstveno obliko – s tem pa pretvoril »4« v razred, ki ga krasi estetska in ča čost. »4«, najnovejša oznaka, s katero BMW gradi na či tradiciji če BMW serije 6 in BMW serije 8 Coupé, predstavlja ve? športnosti in ekskluzivnosti ter se še jasneje razlikuje od modelov BMW serije 3.

Oblika: razvojna krivulja dosega vrh.

Concept BMW serije 4 Coupé č vozniku, da doživi bistvo te nove, športne in elegantne generacije avtomobila v ambientu sodobnega luksuza. Številni visokokvalitetni detajli ponujajo ekskluzivno prednost čo uravnoteženih coupé razmerij pri avtomobilu. V notranjosti se združijo strokovno znanje BMW Individual, ča ča izdelava in skrbno izbrani materiali ter ustvarijo vrhunski ambient. Vloga BMW Individual v razvoju Concept BMW serije 4 Coupé jasno poudarja usmerjenost blagovne znamke v stalno iskanje popolnosti.

Nižja in širša drža naglasi dinamiko, še preden se zavrtijo kolesa.

Dimenzije Concept BMW serije 4 Coupé prepojijo avtomobil z čo čostjo, tudi ko vozilo miruje. Medosna razdalja (2.810 mm) je 50 milimetrov daljša kot pri najnovejšem modelu serije 3 Coupé, medtem ko je kolotek spredaj čn za 45 mm (1.545 mm), zadaj pa za  80 mm (1.593 mm). S 1.826 mm širine je Concept BMW serije 4 Coupé za 44 mm širši od svojega predhodnika, linija strehe je nižja za 16 mm (1.362 mm), vozilo pa je tudi daljše (4.641 mm) – vse to tvori izjemno ča razmerja.

Popolnost razmerij.

BMW Coupé obdaja avra čosti in že en sam pogled seznani opazovalca z doživetjem v vožnji, ki ga ponuja ta avtomobil. Igra elegantnih linij in atletskih površin Concept BMW serije 4 Coupé uteleša kvalitete in strokovnost oblike BMW, ki se odseva preko športne silhuete. Razmerja avtomobila se prav tako skladajo z člno BMW zasnovo: dolga medosna razdalja, dolg in širok pokrov motorja, nazaj pomaknjena potniška kabina in kratki previsi usmerjajo Concept BMW serije 4 Coupé naprej, še preden se zažene motor. Obenem pa razpotegnjena razmerja izžarevajo izjemno športno eleganco – v tem duhu predstavljajo zadnji oboki koles najširši del avtomobila – napete linije in površine pa elegantno in čo oblikujejo karoserijo. Sofisticirani detajli modela Coupé prav tako vzdramijo domišljijo ob bližnjem pogledu. Funkcionalni elementi, kot so odprtine za zrak, vratne kljuke in zunanja ogledala, so stilsko poudarjeni z elegantnimi aluminijastimi poudarki s satiniranim čom. Izjemna predanost snovalcev do čo umerjenega videza vseh funkcij je vidna v vsakem od teh detajlov.

 


Galerija: