Predstavitve

Nova Cordoba na pariškem avtosalonu

Da sta lahko šprtnost in prostornost združljiva, nam zelo lepo prikazuje nova Seat Cordoba. Pri tem predstavlja Cordoba najnovejši model iz nove Seatove podobe. Prostornejši od svojega predhodnika, pri ?emer ohranja štirivratno sedan konfiguracijo.

Medosna razdalja je daljša za 17 mm, celotna dolžina vozila pa se je čla za 58 mm. Pčl pa se je tudi prtljažnik in sicer za 30 litrov.

Da bi čli čost vozila, ima nova Cordoba vznemirljiv izgled, čno udobje, čo varnost, izboljšano aerodinamiko (Cd vrednost znaša 0,30) in podvozje ter širok izbor motorjev. Izbor čje tri bencinske in tri dizelske motorje z či od 64 KM do 130 KM. Najbolj potentno Cordobo poganja turbodizelski motor s 96 kW (130 KM), s prostornino 1,9 litra na katero je čn šeststopenjski či menjalnik.

Ostala dva dizelska motorja sta 1,9 literski TDi s 74 kW (100KM) in 1,9 literski SDi z 47 kW (64 KM).

Med bencinske motorje pa spadajo 1,2 literski tricilinderski motor z 47 kW (64 KM) in dva 1,4 literska motorja s 55 kW (75 KM) oziroma 74 kW (100KM). Motor s 55 kW se da dobiti tudi z avtomatskim menjalnikom.

Novo pri Cordobi pa je tudi tako imenovana okretna šasija (Agile Chassis), ki je bil razvit v Seatovem Martorell Technical Centre-u in je že bil uporabljen pri modelih Ibiza in Leon Cupra R.

Ta šasija čje precizno nastavljene obese, spremenjeno geometrijo ter elektronsko kontroliran inteligentni program, ki avtomatsko nastavlja stopnjo č za servovolan glede na vozne lastnosti.

Glede opremljenosti pa se bo novo Cordobo dalo dobiti v treh čcah in sicer: Stella, Sport in Signo.

Galerija: