Predstavitve

Opel Mokka, po velikosti kompakten, po vsebini velik SUV

Opel Mokka je osvojila srca svojih potencialnih kupcev. Še posebej čo povpraševanje je bilo zabeleženo v Nčji, Veliki Britaniji, Italiji in Rusiji. S tem, ko je od junija 2012 dalje bilo č čti Mokko je Opel postal prvi nemški izdelovalec v hitro č podsegmentu kompaktnih športno uporabnih vozil (SUV-B). Za čco 1.6 ecoFLEX z čo čo motorja 85 kW/115 KM je potrebno odšteti 16.590 evrov (maloprodajna cena v Sloveniji). Ob tem lahko kupci izbirajo še med bencinskim motorjem, ki mu do če č 103 kW/140 KM pomaga turbinski polnilnik in 1,7-litrskim dizelskim motorjem z čo čo 96 kW/130 KM.

»Z Mokko smo napisali novo poglavje v naši produktni ofenzivi. Ob tem številna čla potrjujejo, da je Mokka zadetek v polno. Njene tehnologije, čost in vpadljiv dizajn so namre? izjemno če in skladne z okusom naših kupcev. Mokka postavlja v segmentu nova merila,« pravi podpredsednik Opla, odgovoren za prodajo, marketing in poprodajo Alfred E. Rieck.

?eprav jo je v dolžino le za 4,28 m, ponuja Mokka prostornost in udobno sedenje petim potnikom. Učje Oplovo obljubo združevanja atraktivnega dizajna z inovativnimi tehnologijami ter funkcionalnostjo z elementi opreme višjih razredov, ki tako postajajo dostopni širšemu krogu kupcev. Ob tem Opel Mokka uvaja prvi? v podsegment kompaktnega del SUV trga napreden prilagodljiv sistem č AFL+ in domiseln nosilec koles FlexFix. Med opremo, ki č raven udobja in varnosti pri vseh čcah Mokke sodi tudi elektronski sistem stabilnosti ESC, nadzor pogona (TC), sistem č pri speljevanju navkreber (HSA) in sistem ohranjanja hitrosti ob vožnji navzdol (HDC). Ob čo sprednjem pogonu si je č Mokko omisliti tudi z inteligentni pogonom na vsa kolesa AWD. Opcijska tehnologija AWD samodejno prepozna kdaj je potrebno prerazporediti pogon na vsa kolesa in tako zagotoviti najboljši možen oprijem s podlago.

Ičo sprednji ali pogon na vsa kolesa, ča vožnja aktivnega življenjskega sloga

Opel Mokka združuje funkcionalnost in cenovno dostopnost ter privzdignjeno sedenje z čim duhom. Ob razvoju vozila je bila posebna pozornost namenjena podvozju, ki je bilo zasnovano in nastavljeni v Nčji. Podvozje Mokka je zato zmožno zadovoljiti dnevne potrebe evropskih uporabnikov in je ob tem posebej zmogljivo tudi ob vožnji izven asfaltiranega cestnega omrežja.

Poleg pogona čo na sprednji kolesni par je lahko Mokka opremljena tudi s štirikolesnim pogonom, ki izboljša tako čnkovitost prenosa pogona, kot čost vodljivosti. Tehnologija AWD je čnkovita, inteligentna in cenovno dostopna. Njeni poglavitni elementi so diferencial na prednji premi, kardanska gred, zadnji pogonski gredi pogona 4x4 z diferencialom, nadzorni modul in čloš?na elektromagnetna sklopka. Tipala razporejena po celotnem sistemu nenehno posredujejo podatke nadzornemu modulu. To so podatki o zasuku vozila okrog čice, či in vzdolžni pospeški, kot tudi kot zasuka volana, hitrost vrtenja posameznih koles, položaj stopalke za plin, število vrtljajev motorja in vrednost navora. Ob normalnih pogojih, na primer ob vožnji po suhi cesti, se pogon prenaša le na sprednji kolesi, zaradi ?esar ostaja poraba goriva zmerna. Odvisno od razmer na cesti se razmerje razporeditve prenosa pogona spreminja od 100 odstotka pogona na sprednji kolesi, do najve? 50 odstotka na sprednji in zadnji kolesni par. Ko je na primer na cestiš?u tanka plast vode ali veliko snega. Ko pogoji vožnje oziroma razporeditve pogona zahtevajo elektronski sistem prenosa navora (TTD) nemudoma samodejno usmeri navor proti zadnjima kolesoma. Tako sistem AWD izboljšuje že v osnovi ostro in čo vodljivost Mokke. To je č še posebej dobro zaznati pri spreminjanju smeri vožnje, oziroma vožnji skozi ostre zavoje z veliko hitrostjo. Sistem se sproži hitro in samodejno v trenutku, ko zazna zdrs kolesa zaradi slabega oprijema. Ob tem zazna tudi razmere, ko pogon na vsa kolesa ni potreben. S tem v tovrstnih razmerah zagotavlja boljši oprijem s podlago in boljše vodljivost v zavojih. Glede na to, da je masa sistem AWD le 65 kg, ohranja avtomobil z njim čnkovitost in spoštljivost do okolja.

Podvozje Mokke združuje čo raven udobja in čosti vodenja, tudi v zahtevnih razmerah na cesti. Oplovi inženirji so to dosegli z nadgradnjo preizkušene zasnove sprednjega podvozja z vzmetnimi nogami MacPherson. Dodali so namre? vzmet s stransko obremenitvijo, ki uspešno kompenzira če sile. Dvosmerno delujo? trdno vpet blažilnik, čn stabilizator in dvojno vpeta puša izboljšujejo lastnosti vodenja in zmogljivosti na cesti ter čsno uspešno prestrezajo hrup in tresljaje. Za či vzvojni element zadnjega podvozja s povezanimi vodili so Oplovi inženirji uporabili profil U.

Da bi podvozju zagotovili najvišjo raven čnkovitosti in čosti delovanja so Oplovi inženirji segli po elektronskem programu stabilnosti ESP, ki kot del serijske opreme na vseh trgih Evrope, zagotavlja najvišjo raven čosti vodenja in odzivnosti.

Dčost in čnkovitost – dva bencinska in dizelski motor

Za pogon skrbijo trije čnkoviti motorji. Vse čce z čim menjalnikom so opremljene z Oplovim sistemom zmanjšanja porabe goriva Start/Stop. Bencinske barve branita dve možnosti. Prva je 1,6-litrski atmosferski štirivaljnik, ki mu je namenjen či petstopenjski menjalnik. Doseže čo mo? 85 kW/115 KM in či navor 155 Nm pri 4000 vrtljajih na minuto. Njegova ča poraba znaša 6,5 l/100 km, či izpust CO2 153 g/km. Motor z delovno prostornino 1,4 litra, turbinskim polnilnikom in čim navorom 200 Nm bo najprej na voljo z enakim menjalnikom, kot izhodiš?ni motor, kasneje tudi s samodejnim menjalnikom. Z čim šeststopenjskim menjalnikom, bencinskim motorjem s turbinskim polnilnikom in pogonom 4x4 doseže Mokka čo hitrost 190 km/h. Od ni? do 100 km/h pospeši v 9,9 s. Ob tem v ču porabi 6,4 l goriva na 100 km, kar pogojuje izpust 149 g CO2 na kilometer vožnje.

Voznikom, ki stavijo na dizelske motorje je namenjen 1,7-litrski motor CDTI s turbinskim polnilnikom z čo čo 96 kW/130 KM in čim navorom 300 Nm med 2000 in 2500 vrtljajev na minuto. Ta motor je na voljo s šeststopenjskim čim menjalnikom in pogonom na vsa kolesa ter s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom in pogonom na sprednji kolesni par. Rčca z dizelskim motorjem, sprednjim pogonom in čim šeststopenjskim menjalnikom porabi le 4,5 litra goriva na 100 kilometrov v kombiniranem ciklu. To je ekvivalent izpustu 120 g CO2/km. Zato je Mokka z motorjem 1.7 CDTI eno najbolj čnkovitih vozil glede porabe goriva segmenta. Ob tem so toliko bolj zgovorni podatki o porabi, saj Mokka s šeststopenjskim menjalnikom in pogonom spredaj doseže čo hitrost 187 km/h. Od ni? do 100 km/h pospeši v 10,5 sekunde.

Kči sistemi č v vožnji čjo varnost in udobje

S povsem novim SUV Mokka vnaša Opel kot prvi v podsegment kompaktnih SUV bogastvo izjemnih, v Nčji razvitih sistemov č vozniku. Ekskluzivno Oplove tehnologije za dvig ravni udobja in varnosti so tako sedaj dostopne širšemu krogu kupcev. Združujejo sofisticiran elektronski program stabilnosti (ESP®Plus) s sistemom č pri speljevanju navkreber (HSA) ter vožnji po klancu navzdol (HDC) za čnje ravni udobja, še posebej ob vožnji navzdol po brezpotjih. Sistem nadzora pogona, ki je del serijske opreme pri vseh čcah Mokke deluje primerljivo z zaporo diferenciala. Sistem čje, da bi se kolesa zavrtela v prazno in je v podporo čnkovitejšemu delovanju štirikolesnega pogona ter zagotavlja čo čost vodenja s čo posebnih, Mokki prilagojenih algoritmih delovanja. Med če sisteme č vozniku sodi Oplov sistem prilagodljivega delovanja č AFL+, katerega osnova je tretja generacija bi-ksenonskih žarometov. Sistem samodejno usklajuje svetlobno jakost in dolžino svetlobnega snopa vožnji v urbanem okolju in izven mesta. Ob tem prepozna tudi vožnjo po avtocesti in ji seveda prilagodi delovanje č. Med posebne funkcije delovanja sodi osvetlitev prilagojeno slabim vremenskim razmeram, podaljšanje svetlobnega snopa čnih č, čo osvetlitev stranskega dela ob vozilu in čo osvetlitev zavojev. Ob tem samodejno prilagaja delovanje dnevnih č z diodami LED in čvanje čnih žarometov. Sistem namre? samodejno prilagaja delovanje čnih žarometov v odvisno od prometa v smeri in v nasprotni smeri vožnje.

Druga generacija Oplove kamere spredaj je osnova delovanja tudi sistema opozarjanja na možnost naleta FCA, sistema prepoznavanja prometnih znakov in sistema opozarjanja za vožnjo po in preko vzdolžnih cestnih oznak LDW. Opozorilo na nevarnost naleta FCA opozori voznika na nevarnost z glasnim čim opozorilom in z svetlobnim opozarjanjem. Poleg sistema opozarjanja na vožnjo izven voznega pasu so vozniki sistem nadgradili še s sistemom prepoznavanja prometnih znakov. Poleg okroglih prometnih znakov prepozna nova kamera tudi pravokotne znake za avtoceste in ča omejenega prometa, oziroma ča omejene hitrosti vožnje. Kamera čta tudi č se prometne znake izpisane z diodami LED. Tako pomaga čti nezgode, ki so posledica spregledanja spremenjenih znakov, oziroma utrujenosti. Parkiranje je olajšano s čo radarskih tipal ovir spredaj in zadaj.

Zdrava in udobna – či sedeži AGR in nosilec koles FlexFix

Opel Mokka je lahko opremljena tudi z čimi sedeži s certifikatom AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.). V osmih smereh nastavljivi sedeži z odobritvijo in člom AGR so prvi? na voljo v segmentu SUV-B. Da bi sedeži pridobili certifikat se morajo čo prilegati naravni ukrivljenosti hrbtenice in jo podpirati v štirih smereh. Ob tem ponujajo ti či sedeži številne dodatne nastavitve, kot je spreminjanje naklona, dodatna podpora v ledvenem delu in podaljšanje sedalne površine. Vzglavniki so nastavljivi v štirih smereh.

Da je č z Mokko voziti ve? prtljage in opreme č nosilec koles druge generacije FlexFix. Izboljšani, v zadnji odbija? integrirani, ekskluzivno Oplov nosilec koles je nenehno na vozilu. Na osnovno izvedbo nosilca FlexFix je č vpeti kolo z maso do 30 kg. S čo posebnega adapterja je č dodatno vpeti še eno kolo in v celoti obremeniti nosilec z maso 60 kg. Tudi ob polni obremenitvi nosilca FlexFix je č odpreti vrata prtljažnika in hitro in preprosto č vanj. Ob tem je č zadnje sedeže, deljive v razmerju 60-40, podreti in tako pridobiti dodaten prtljažni prostor z ravnih dnom. Z vsemi temi rešitvami je Mokka pravšnja za ljudi zahtevnih meril in aktivnega življenjskega sloga.

Vpadljiv SUV dizajn združen z rafinirano funkcionalnostjo

Povsem novi SUV Mokka uteleša tradicionalne vrednote znamke Opel, čo vožnjo, fleksibilnost in ?ustvenost dizajna vsakdanjega življenja. Z Mokko je Oplova dizajnerska filozofija mešanja kiparske umetnosti z nemško čostjo našla novo izraznost v pod-kompaktnem SUV segmentu. Opel Mokka uveljavlja čo držo s čsno klesanimi in elegantnimi potezami, z čo definirano obliko karoserije, s športno in svojevrstno avtomobilsko miščsto pojavnostjo na cesti. Ič, dominantna maska motorja ob člni obliki čv in blatnikov je nabita z energijo s čo prepoznavne Oplove oblikovne zareze na bokih, ki poteka čo proti zadnjemu delu vozila. Športna in mišča Mokka izraža mo? tudi z čo oddaljenostjo od podlage, ki meri 1540 mm. Z njo lahko čo in z lahko zapelje na makadamske poti.

Navznoter je novi Mokka čn s čim DNA Oplovega klesanega dizajna, z armaturno ploš?o oblike razširjenih kril, ki se nadaljuje v klesano obliko oblog vrat. Dobro opazne so tudi čo Oplove vrednote, med katere sodita uporabnost in prijaznost do uporabnika. Izpostavljajo ju elementi kot je dvojni predal za rokavice v armaturni ploš?i, pokrit predal v podaljšku sredinske konzole med sedežema in globoki predali v sprednjih in zadnjih vratih. Ve? kot 1372 litrov uporabne prostornine prtljažnika in 19 prostorov za odlaganje in hrambo čejših predmetov je še posebej zgovornih o skladnosti Mokke s potrebami družin.

Z vsem tem je Mokka v enkraten odgovor na zahteve vsakdanjega življenja in čsno izjemna tudi za uporabo ob koncu tedna. Kot pod-kompaktni SUV je doma tako v urbanih okoljih kot izven mest. Raziskave so pokazale, da so či kupci Mokke ljudi srednjih let aktivnega življenjskega sloga, za katere so aktivnosti v prostem ?asu poglavitnega pomena. Zato je Mokka s svojimi številnimi možnostmi dodatnega opremljanja, med katere sodita tudi Opel Eye kamera spredaj in nosilec kolesa FlexFix še posebej pravšnja za ljudi, ki želijo uravnovešenost med napornimi delovnimi dnevi in aktivnostmi v prostem ?asu. S čjivo SUV pojavnostjo je Opel Mokka vsekakor izjemno ča za nove kupce.


Galerija: