Tehnika - novosti

SKYACTIV-D: zmagovalna ?ista dizelska tehnologija

Mazdina revolucionarna ?ista dizelska tehnologija je deležna izjemnih pohval v Evropi, na doslej povsem bencinsko orientiranem japonskem tržiš?u je poskrbela za revolucijo s popularizacijo dizelskih agregatov, kmalu pa se podaja tudi na osvajanje Amerike.

Z edinstveno kombinacijo vrhunske zmogljivosti in čosti Mazdina motorna paleta SKYACTIV-D dizelskih pogonskih agregatov vzbuja čdovanje tako strokovne javnosti kot tudi kupcev po vsem svetu.

Uspeh Mazdine napredne dizelske tehnologije je globalnega čja in v celoti podira dizelske stereotipe ter postavlja nove mejnike na ču zmogljivosti in čosti. Na čni evropskih tržiš? avtomobili z dizelskimi agregati predstavljajo ve? kot polovico vseh novih registracij, na japonskem tržiš?u pa njihov delež predstavlja vsega 0,4 odstotka vseh prodanih vozil. Zato je prav neverjetno dejstvo, da so tudi na Daljnem vzhodu štiri izmed petih novo registriranih Mazd CX-5 opremljene z 2,2-litrskimi dizelskimi agregati SKYACTIV-D.

 

SKYACTIV-D: edinstvena tehnologija

Mazdina ?ista dizelska tehnologija SKYACTIV-D je edinstvena, kot je edinstven njen globalni uspeh in hkrati čn primer, kako Mazda goji nekonvencionalne rešitve, ki jih ni č zaslediti nikjer drugje v avtomobilski industriji. Kompresijsko razmerje SKYACTIV-D pogonskih agregatov je 14:1, torej veliko nižje kot pri konvencionalnih dizelskih agregatih, kar zagotavlja boljše zgorevanje in zato nižje emisije škodljivih dušikovih oksidov (NOx). Pravzaprav so SKYACTIV-D edini dizelski pogonski agregati na tržiš?u, ki že izpolnjujejo stroge emisijske norme Euro6 brez dodatnega sistema za naknadno obdelavo dušikovih oksidov (SCR, AdBlue)  in to dale? pred zakonsko zahtevanim rokom, ki se če septembra 2014.

Dvojni turbinski polnilnik z variabilno geometrijo č obilje navora in odzivnost v celotnem ču vrtljajev, vse do čga polja, ki se če pri čjno visokih 5.000 vrtljajih v minuti. Kljub temu pa pogonski agregati SKYACTIV-D čjo najboljše vrednosti porabe goriva in emisij ogljikovega dioksida v svojem razredu, saj se kombinirana poraba goriva pri limuzinski Mazdi6 če pri 3,9 litra na sto kilometrov in 104 gramih ogljikovega dioksida na prevožen kilometer, pri Mazdi CX-5 pa pri 4,6 l/100 km in 119 g/km. Prav zato so pogonski agregati SKYACTIV-D cenovno zelo ugodna in izjemno zmogljiva alternativa hibridom ob nezmanjšanem užitku pri vožnji.

Pomembna prednost SKYACTIV-D pogonskih agregatov je tudi dejstvo, da izpolnjujejo stroge okoljevarstvene zahteve ne samo v Evropi, temve? tudi na Japonskem in severni Ameriki in to brez dodatnega sistema za naknadno obdelavo dušikovih oksidov (SCR, AdBlue). Tudi zato ni presenetljivo, da 2,2-litrski pogonski agregat SKYACTIV-D velja za enega glavnih favoritov za nagrado 2013 International Engine of the Year, ki jo bodo podelili na prireditvi Engine Expo, junija v Stuttgartu. Mazda CX-5 je tudi zaradi nove generacije pogonskih agregatov SKYACTIV-D že prejela številne mednarodne nagrade, med katerimi so tudi nagrada 2012-13 Car of the Year Japan, nagrada 2012 What Car? Green Award in drugo mesto na nemškem izboru International Paul Pietsch Award 2013, ki nagrajuje pomembne dosežke na ču inovacij v avtomobilski industriji.


Galerija: