Pnevmatike

MICHELINOVA serija pnevmatik in ježevk za RALLY WRC

Svetovno tekmovanje v rally vožnji 2013 se je člo s posebej zahtevno etapo Rallya Monte-Carlo. Štiridnevni dogodek so zaznamovali sneg, led, dež in nizke temperature – razmere, s kakršnimi  se tekmovalci niso čli že od sredine devetdesetih let. Zaradi težkih pogojev so bili vozniki prisiljeni čti se, kako bodo uporabili razpoložljive pnevmatike, da bi dosegli ?im boljši rezultat.

Vsak voznik je imel na voljo le 20 pnevmatik – ježevk. Ker sta bila sneg in led naša spremljevalca na dirki v sredo, je bilo zagotovo, da bodo pnevmatike MICHELIN Pilot Alpin 4 z vstavljenimi lednimi bodicami zaradi dveh razlogov med zvezdami tega tedna ….

Prvi razlog je zmogljivost pnevmatik na ledu in steptanem snegu - 240 lednih bodic je na tej podlagi pnevmatiki člo vleko in nadzor nad vozilom kljub zmanjšanemu neposrednemu stiku z asfaltno podlago.

Drugi razlog je izredna skrb, ki so jo ekipe čle razpoložljivosti pnevmatik, kar je vodilo do previdnih strategij, kar sta v tem zaporedju potrdila Jost CAPITO in Yves MATTON, direktorja VOLKSWAGEN Motorsport in CITROEN Racing. “Od samega čtka smo zahtevali od voznikov, da čjo skrb pnevmatikam – naj na odsekih ?iste asfaltirane ceste pazijo, da ne bodo trpele. Od čtka smo se zavedali, da bo to či dejavnik”, je pojasnil CAPITO. “Pogoji vožnje so narekovali, da je treba izbrati idealno strategijo, saj nismo imeli dovolj pnevmatik, da bi lahko za vsako skupino odsekov uporabili nove ledne bodice,” je poudaril MATTON.

Prvi del svetovnega pokala FIA 2013 so tako zaznamovale zmogljivosti pnevmatik MICHELIN, ki so izkazale potrebno raven visokih zmogljivosti na zahtevnih odsekih, hkrati pa so mnogim gledalcem nudile razburljivo predstavo.

Rally v Monte-Carlu je dolg, razmere pa so izredno spremenljive. Zaradi varnostnih razlogov pravila čjo uporabo štirih čih vrst pnevmatik (združljivih z 18-čimi platiš?i), za razliko od dveh dovoljenih na vseh ostalih dogodkih na Svetovnem prvenstvu. Pravila za Svetovno prvenstvo v rallyu 2013 predvidevajo manjše število dovoljenih pnevmatik: iz pet na štiri ob priložnostih za menjavo.  A zaradi opustitve bo tekmovalcem na Monte-Carlo rallyu 2013 dovoljeno na dogodku porabiti do 40 pnevmatik. Poleg testiranja (shakedown) pred startom bodo za menjavo pnevmatik tekmovalci imeli osem priložnosti.

Voznikom, ki so uporabljali Michelinove pnevmatike, sp bile  na voljo MICHELIN PILOT Sport (235/40R18 ali 20/65-18) za suh in moker asfalt v dveh zmeseh: mehka čca 'S2' (ki bo prav tako na voljo na drugih etapah Svetovnega prvenstva v rallyu 2013) in 'super mehka' čca SS2, ki bo na voljo le na rallyu v Monte-Carlu. Obe pnevmatiki imata enako tekalno plast, a če zmesi, ki jima čjo pokrivanje čih razmer.

Na zasneženih stezah so tekmovalci svoja vozila lahko opremili s pnevmatikami MICHELIN PILOT Alpin A4 (215/45R18 ali 18/65-18), na katere se lahko namesti tudi konice za vožnjo po zaledenelih površinah. Ježevke morajo ustrezati WRC pravilom, da bi pred železnimi konicami zaš?itili ceste, na katerih se bo odvijal letošnji rally. Vsaka pnevmatika je opremljena s približno 240 konicami (12 konic na 10 cm po obsegu pnevmatike). Na zunanjih robovih pnevmatike dolžina konic ne sme presegati 15 mm, od tega sta lahko vidna le 2 mm. Vsaka konica tehta manj kot 2g.

Glede na izbrano strategijo bodo vozniki WRC vozil na Monte-Carlo rallyu 2013 lahko izbrali 40 pnevmatik iz čga nabora:

MICHELIN Pilot Sport S2 -> 30 pnevmatik

MICHELIN Pilot Sport SS2 -> 20 pnevmatik

 

MICHELIN Pilot Alpin 4 -> 10 pnevmatik

MICHELIN Pilot Alpin 4 z okovi -> 20 pnevmatik

 

Spremembe v primerjavi z rallyem v Monte-Carlu leta 2012

 

MICHELIN PILOT Sport H1 (trda zmes) = umaknjene iz nabora v prid poenostavljeni izbiri in olajšani logistiki

MICHELIN PILOT Sport S2 (mehke) = nova zmes z širšim čem delovanja (po umiku verzije H1)

MICHELIN PILOT Sport SS2 (super mehke) = novo če noge pnevmatike, ki olajša namestitev na platiš?a, brez vpliva na storilnost pnevmatike

MICHELIN PILOT Alpin A4 = brez sprememb v primerjavi z 2012

 


Galerija: