Predstavitve

Novi NISSAN NOTE: Združitev sodobnega dizajna in naprednih tehnologij

Povsem novi Note postavlja nova merila za širšo cenovno dostopnost naprednih tehnologij

 

• Novi Nissan Note izziva segment B z novim čim dizajnom in premijsko naprednimi tehnologijami

• Prvi? v segmentu na globalni ravni uporabljene cenovno dostopne inovativne tehnološke rešitve

• Sistem Around View Monitor skupaj z Nissan Safety Shield zagotavlja če prednosti za vsakdanjo uporabo avtomobila

• Serijski sistem stop/start pri vseh čcah z izjemno omejenim izpustom CO2, vse tja do 95 g/km

• Izviren dizajn in inovativne tehnologije zasnovane za Evropo v Evropi

• Premierna javna predstavitev na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi

 

Na avtomobilskem salonu v Ženevi bo 5. marca kot del najnovejšega vala Nissanovih avtomobilskih novosti premierno predstavljen povsem novi Nissan Note.

Tako kot številni novi Nissanovi avtomobili zadnja leta, ki so plod zapriseženosti družbe inovativnosti, čjivem slogu in vznemirljivem navdušenju in so vidno zaznamovali avtomobilski svet, tudi novi Note ne bo pustil nikogar ravnodušnega. Povsem novi Note sledi samosvojima in izjemno uspešnima modeloma Qashqaiu in Jukeu z enakimi, visokimi merili relevantne tehnološke sodobnosti, oplemenitenimi s cenovno dostopnostjo manjšega avtomobila.

Note je tako povsem polnopraven ?lan segmenta B. Še ve?, na novo bo definiral merila zanj in toliko bolj čl čno zahtevnost in čkovanja kupcev. S popolno izrabo inovativnega pristopa k dizajnu in či zasnovi avtomobila novi Note izhaja iz čjivosti in uspeha modela prejšnje generacije, saj ohranja vse njegove vrednote.

 

Novi Note

Zasnovan s ciljem, da v popolnosti zadovolji čkovanja kupcev segmenta B, je bil Note deležen obsežnega evropskega razvoja. Tako je povsem ukrojen po čkovanjih in merilih Evropejcev. Z čimi razvojnimi fazami v oddelkih Nissan Technical Centre Europe v Veliki Britaniji in Španiji ter z izdelavo v Nissanovi tovarni v Sunderlandu v Veliki Britaniji Note dosledno zadovoljuje čkovanja kupcev današnjih malih avtomobilov.

Note izhaja iz Nissanove tradicije združevanja vpadljivega dizajna in vznemirljivo navduščh novih tehnologij na novih delih trga. Zato bodo kupci z novim Noteom deležni inovativnih rešitev za vsakdanje vožnje. Note namre? združuje inteligentne, relevantne rešitve vsakdanje uporabnosti.

V segment B vnaša novi Note premierno Nissanov paket novi tehnologij, poimenovan Safety Shield - paket, ki je doslej bil na voljo le v čtno dražjih premijskih avtomobilih. Opozorilo na avtomobil v mrtvem kotu, opozorilo na vožnjo po oziroma preko vzdolžni cestnih oznak in napreden sistem odkrivanja in opozarjanja na č se predmete bodo v segmentu Notea vnesli povsem novo raven č vozniku. Vsi trije sistemi delujejo na osnovi podatkov širokokotne zadnje kamere, ki posreduje ?isto in jasno sliko ne glede na vremenske razmere. Opremljena je namre? s posebnim sistemom pranja in sušenja, rešitvijo, ki je v popolni skladnosti z Noteovo inovativno čo zasnovo.

Prednosti varnostnega š?ita so številne. Ne zmanjšuje namre? le izpostavljenosti čm, marve? vozniku tudi bolje in celoviteje posreduje informacije o dogajanju okoli vozila. S tem se poleg zmanjševanja možnosti trkov zmanjšujejo tudi nevarnosti njihovih posledic, med ostalim tudi obisk kleparskih delavnic in črjev. Ob vsem tem pa zagotavlja vozniku čtek če varnosti v vseh razmerah in okoliš?inah.

 

Novi Note je prvi avtomobil segmenta B, opremljen s sistemom AVM (Around View Monitor). Ta Nissanov sistem č združitev posnetkov čih kamer v tako imenovan pogled iz če perspektive. Zagotavlja jasno in dovršeno sliko dogajanja okoli vozila. Tako na sofisticiran čn dodatno lajša manevriranje ob parkiranju, s ?imer postane vožnja v urbanih okoljih predvsem užitek, saj je čo zmanjšana nevarnost velikih stroškov popravil morebitnih poškodb avtomobila ob parkiranju.

Novemu Noteu je namenjena tudi najnovejša čca navigacijskega sistema Nissan Connect, z vsemi storitvami, ki jih združuje.

Inovativen dizajn in ča zasnova so združeni v cenovno dostopen paket, skladen z bogato in čenjeno ponudbo posebej čnkovitih motorjev. Kombinacija platforme majhne mase, majhnega čika čega upora zunanjosti, naprednih motorjev in menjalnikov je še ena izmed osnov izjemne čjivosti novega Notea za vse kupce.

Med izjemne čjivosti novega Notea sodijo tudi omejeni operativni stroški. Vse čce so namre? serijsko opremljene s sistemom stop/start, s katerim je izpust CO2 zmanjšan vse tja do vrednosti 95g/km. Velika čnkovitost je združena s čjivimi zmogljivostmi sodobnih bencinskih in dizelskih motorjev.

Na bencinski strani motorne ponudbe sta bila za Note razvita povsem nova 1,2-litrska trivaljna motorja z 12 ventili. Izhodiš?ni doseže čo mo? 59 kW (80 KM) pri 6000 vrtljajev na minuto in či navor 110 Nm pri 4000 vrtljajev na minuto. Izvedenka motorja DIG-S se postavlja z čo čo 72 kW (98 KM) pri 5600 vrtljajev na minuto in čim navorom 142 Nm pri 4400 vrtljajev na minuto. Bencinski motor dizelskega navora ima ob vsem tem izjemno omejeno čo porabo 4,3 l/100 km. Motor je na voljo tudi z menjalnikom CVT.

Motorno ponudbo zaokroža 1,5-litrski dizel z čo čo 66 kW (90 KM), s čo porabo plinskega olja 3,6 l/100 km.

Novi Nissan Note bo na evropske ceste pripeljal jeseni.


Galerija: