Reportaže

5. MotorSport Show & Salon, Ljubljana 2013

V nedeljo čr se je po štiri izvedbah na Gospodarskem razstaviš?u, čl 5. MotorSport Show & Salon tokrat prvi? v dvorani Centra Stožice.

 "Kaj č ob ču?" se je vprašal soorganizator Drago Boži? in nadaljeval: "Organizator, kot tudi udeleženci, smo zadovoljni s čo in športno izvedbo prireditve. Posebno smo zadovoljni s prikazanimi vrhunskimi vožnjami vseh čh voznikov, vsak dan je nastopilo približno 50 tekmovalcev, predvsem so bile navdušč in spektakularne dirke v motokrosu in supermotu. Verjamemo, da smo zadovoljili prisotne obiskovalce. Le teh je bilo ve? kot 3.000 in  nekaj ve? kot 70 predstavnikov medijev. Žal pa na koncu ostaja tudi grenak priokus, da je ta vikend bilo zaradi katastrofalnih snežnih razmer obilo gledalcev prikrajšanih za ogled programa, te vremenske razmere pa so "odnesle" tudi nekaj razstavnega programa."

Nči problem pri izvedbi prireditve je bilo vsekakor pomanjkanje ?asa, saj je imel organizator od dogovora o najemu dvorane do izvedbe na razpolago samo dva meseca. "Zelo smo bili obremenjeni s pripravo programa, saj smo na enem mestu organizirali dirke v petih čih panogah avto-moto športa, to pa je terjalo veliko usklajevanja z čmi in čo izvedbo," je dodal drugi od dvojice soorganizatorjev, Samo ?ede. Ob tem je ostajalo premalo ?asa za iskanje in dogovarjanje s sponzorji in razstavljalci. Ob tej priložnosti se organizator zahvaljuje tistim sponzorjem, ki so sodelovali na prireditvi.

Kako v prihodnje? Zasnova prireditve je čni vše? in naj bi v grobem ostala, seveda pa nove ideje že vrejo na plan in tudi malo jih ni. Da bi se prireditev lahko organizirala tudi v prihodnje, so potrebni čejši pokrovitelji. S tem pa bi seveda čli ogled prireditve ?im čem krogu ljubiteljev avto-moto športa ob nižji ceni vstopnic.

Andro Pertot, voznik fiat grande punta in košarkaš KK Bor Radenska Trst: “Super izvedba in organizacija. Tudi, ?e ni bla prava dirka za prvenstvo je izgledala, kot prava. ?e bo v prihodnosti ponovno organizirana takšna dirka, se je bom zagotovo udeležil.”

Uroš Nastran, evropski prvak v supermotu, in dvakratni zmagovalec super finala na 5. MotorSport Show & Salonu s ?imer je dokazal, da takšna podlaga bolj ustreza njegovi disciplini: “To kar so pripravili organizatorji je bilo res vrhunsko, vse pohvale njim. Proga je bila dobro pripravljena, zelo zanimiva, dobri skoki in zahtevna podlaga, ker je bila zelo č. Jaz sem izredno zadovoljen nad svojo vožnjo, saj nisem delal čih napak in v vseh vožnjah zmagal. Za takšne prihodnje showe si želim samo ve? ‘publike’.”

 Roman Jelen, motokrosist: “Zahvala organizatorju, AMZS, čm, medijem za lep dirkaški vikend v Stožicah, predvsem pa vsem fantom, da ste poskrbeli za super vzdušje, tako na stezi še bolj pa v zakulisju in bili tako super enotni. LIKE!!! Ob tem bi vsem fantom zaželel ?im ve? uspeha in predvsem 0 poškodb v sezoni 2013! HVALA še enkrat!”

 

Zahvala vsem, ki so sodelovali in tistim, ki so prišli v Stožice! Ve? informacij vam je na voljo na www.motorsport-salon.si.


Galerija: