Novice

VOLVO CAR GROUP V ŽENEVI RAZKRIVA NA SVETU PRVO TEHNOLOGIJO ZAZNAVANJA KOLESARJE

Doug Speck, višji podpredsednik marketinga, prodaje in storitev strank pri Volvo Car Groupu je na novinarski konferenci ženevskega avtomobilskega salona predstavil še eno Volvovo na svetu prvo tehnologijo v avtomobilski varnosti. Razkril, tako da je na oder prišel na kolesu, je izjemen varnostni sistem, ki zazna in samodejno zavira pred kolesarji, ki zavijajo pred vozilo.

 

Nova funkcionalnost je izboljšanje že č tehnologije zaznavanja in samodejnega zaviranje, paket pa se bo imenoval Zaznavanje pešcev in kolesarjev s samodejnim zaviranjem (Pedestrian and Cyclist Detection with full auto brake). Vsa vozila, ki bodo opremljena s sistemom zaznavanja pešcev, bodo imela vgrajeno tudi zaznavanje kolesarjev.

 

»Kot vodilni v avtomobilski varnosti smo prvi v industriji z vsemi tehnologijami zaznavanja in samodejnega zaviranja; od prve generacije podpore zaviranja v letu 2006 do zaznavanja pešcev s samodejnim zaviranjem v letu 2010,« razloži Doug Speck.

 

Pčvanje nesre?

Glede na podatke nesre? evropskega prometa je okoli 50 % vseh kolesarjev, ki so v čh umrli, člo z vozilom – številka, ki jo bo Volvova nova tehnologija zaznavanje pešcev in kolesarjev zagotovo znižala. Nova izboljšana programska oprema sedaj v prometu zazna tudi kolesarje.

 

»Naše rešitve za izogibanje čnjem z nezaš?itenimi uporabniki cest so edinstvene v industriji. S tem, da pokrivamo vse ve? čj in situacij, krepimo naš vodilni položaj v avtomobilski varnosti. Pomikamo se proti naši viziji, da bomo zasnovali vozilo, ki se ne zaleti,« pravi Doug Speck.

 

Samodejno zaviranje

Tehnologija zaznavanja pešcev in kolesarjev s samodejnim zaviranjem bo na voljo od sredine maja leta 2013 v čh modelih: Volvo V40, S60, V60, XC60, V70, XC70 in S80.

 

Napreden sistem senzorja skenira če pred vozilom. ?e kolesar, ki se pelje v isti smeri kot vozilo, nenadoma zavije s poti pred vozilo in je tako čnje neizogibno, najprej sledi opozorilo in nato zaviranje.

 

Pri čem rezultatu č ima veliko vlogo hitrost vozila. Nižja je hitrost, manjša je verjetnost hujših nesre?.

 

Kamera in radar

Tehnologija zaznavanja pešcev in kolesarjev s samodejnim zaviranjem je sestavljena iz radarske enote, ki je integrirana v sprednjo masko vozila, kamere, ki je pod vzvratnim ogledalom, in centralne kontrolne enote. Naloga radarja je, da zazna objekt pred vozilom in da ugotovi razdaljo do njega. Kamera nato č tip objekta. Zaradi radarskega dvojnega širokega vidnega polja so lahko pešci in kolesarji zaznani veliko hitreje. Kamera visoke čjivosti č, da se opazi premikajo? vzorec pešcev in kolesarjev. Centralna enota ves ?as nadzoruje in ocenjuje prometno situacijo.

 

Sistem samodejnega zaviranje zahteva, da objekt potrdita radar in kamera. Z napredno tehnologijo senzorja je potem č, da se zaviranje aplicira takoj, ko je potrebno. Tehnologija pokriva tudi vozila, ki se vozijo po istem voznem pasu.

 

Velika prenova šestih modelov

Na novinarski konferenci v Ženevi je Volvo Cars predstavil tudi svojo novo modelno ponudbo, ki čje nove čce S60, V60, XC60, V70, XC70, S80 ter tudi či hibrid V60.

 

»To je najbolj obsežna prenova že čh modelov v zgodovini podjetja. Vsako izboljšanje je oblikovano okoli potreb naših strank. Očli smo se na kakovost in pozornost usmerili v detajle ter tako zagotovili tem čim modelom dodatno spodbudo in okrepili njihovo čost,« razloži Doug Speck.

 

88 g/km CO2 emisij

V Ženevi je tudi naznanjeno, da je uspešen Volvo V40 sedaj na voljo z čo D2 čco (115 KM) in 88 g/km CO2 emisijami (3,4 l/100 km).

 

»Z znižanjem CO2 emisij za 6 g/km smo ponovno potrdili naš vodilni položaj pri izboljšavah povezanih z čnkovitostjo porabe goriva,« č Doug Speck.