Pnevmatike

MICHELIN Pilot Super Sport

Michelin je cenjen in dolgoleten partner proizvajalcev prestižnih znamk avtomobilov pri razvoju najzmogljivejših vozil.

Pnevmatike MICHELIN Pilot SX MXX3 so bile del originalne opreme na vozilih McLaren F1, Bugatti EB 110, Dodge Viper, Porsche 911 in Ferrari F 550 ter 1990. Sledile so jim MICHELIN Pilot Sport na Pagani zondi, Ferrariju modeni 360 in Maseratiju quattropole leta 1997. Pnevmatike MICHELIN Pilot Sport PS 2 pa so bile prve pnevmatike s posebno dvojno zmesjo tekalne plasti, ki so jih predstavili leta 2003. MICHELIN Pilot Super Sport so presegle novo mejo.

Podatki in tehnologija, ki izvirajo iz motošporta, so bili či pri izpolnjevanju zahtev čih proizvajalcev. ?eravno ima vsak proizvajalec avtomobilov lastno filozofijo in kriterije za visoko zmogljivost, se zagotovo strinjajo vsaj v eni či: pnevmatika, ki je homologirana za uporabo mora poudarjati in izboljšati osebnost vozila, prav tako pa mora biti  brez vsakršnih varnostnih kompromisov primerna za rabo na cestah in dirkalnih stezah. MICHELIN Pilot Super Sport je bila razvita v sodelovanju z inženirji podjetij Porsche, BWM M in Ferrari. Letos je prejela nagrado za tehnologijo, ki jo podeli Ferrari. Pnevmatike so del opreme Ferrarijevih modelov 458 Italia in 599 GTO ter Alpine B5.

Da bi pnevmatike zadnje generacije dosegala najvišje standarde varnosti, so pri Michelinu uporabili enake varnostne kriterije kot v industriji civilnega letalstva. Med testiranjem so pnevmatike MICHELIN Pilot Super Sport prevozile ve? kot 50.000 kilometrov pod ekstremnimi pogoji, kjer so vzdržale dvakrat če obremenitve sil, kot so prisotne na vozilu.

Pnevmatike za vsakega proizvajalca posebej so podvržene testom, kjer opravijo ve? kot 10.000 km v pogojih s slabim oprijemom. Skupaj je MICHELIN Super Sport na vseh testih opravila ve? kot 100.000  km po najzahtevnejših dirkalnih stezah na svetu.

Pnevmatiko so v sodelovanju s proizvajalci avtomobilov testirali ve? kot 1000 ur pri hitrosti 300 km/h, kar dokazuje njeno visoko vzdržljivost pri visokih hitrostih.

V Franciji, Nčji, Italiji, ZDA, Tajski in Japonski so izvedli zahtevnejše teste na stezah Fiorano, Motegi, Estoril, Magny-Cours, Nardo, Charade in Nürbürgring. Serija je zato optimizirana, da ponudi primerno rešitev za vsakega izmed naslednjih avtomobilskih segmentov:

-          Na serijsko izdelanih superavtomobilih kot so Porche carrera GT, Koenigsegg agera in ruf CTR CT3 ter na izboljšanih modelih.

-          Na serijsko izdelanih luksuznih športnih avtomobilih kot so Porche 997, Ferrari 458 in Audi R8 MTM. 

-          Na serijsko izdelanih športnih avtomobilih kot so BMW M3, Subaru WRX Sti ter na modelih kot je Nissan GT-R novidem.

 

 

 


Galerija: