Novice

Volvova testiranja tehnologije vztrajnikov potrjujejo prihranke goriva do 25 %

Volvo Car Group je čl z obsežnim testiranjem tehnologije čih vztrajnikov na javnih cestah – in rezultati potrjujejo, da je to lahka, poceni in zelo ekološko čnkovita rešitev.

 

»Testiranje tega povsem eksperimentalnega sistema za povrnitev če energije je potekalo v letu 2012. Rezultati kažejo, da ima ta tehnologija skupaj s 4-valjnim turbo motorjem potencial za zmanjševanje porabe goriva do 25 %, v primerjavi s 6-valjnim turbo motorjem,« pravi Derek Crabb, podpredsednik Powertrain Engineering pri Volvu. »Dodali smo 80 KM, čo lahko vozilo s 4-valjnim motorjem pospeši kot tisti s 6-valjnim.«

 

Eksperimentalen sistem, znan kot Flywheel KERS (Kinetic Energy Recovery System), je nameš?en na zadnjo os. Med čsnjevanjem zavorna energija č, da vztrajnik ustvarja do 60.000 vrtljajev na minuto. Ko se vozilo če zopet premikati, se rotacija vztrajnika prenese na zadnji kolesi preko posebej izdelanega prenosa.

 

Motor z notranjim izgorevanjem, ki poganja sprednji kolesi je izklopljen v trenutku, ko se če zaviranje. Energija v vztrajniku se nato lahko porabi za pospeševanje vozila, ko se če zopet premikati, ali za pogon vozila, ko doseže potovalno hitrost.

 

U?inkovitejši v mestnem prometu

»Shranjena energija vztrajnika zadostuje za pogon vozila za krajši ?as, vendar ima to izjemen vpliv na porabo goriva. Naši čni kažejo, da je motor z notranjim izgorevanjem lahko čn za približno polovico ?asa med vožnjo, v skladu z novim uradnim evropskim voznim ciklom,« razloži Derek Crabb.

 

Glede na to, da je vztrajnik aktiviran med zaviranjem in da je trajanje shranjevanja energije (vrtenja vztrajnika) omejeno, je tehnologija najbolj čnkovita med vožnjo s pogostimi ustavljanji in ponovnimi starti. ?e poenostavimo, najboljši prihranki goriva so pri vožnji v gostem mestnem prometu in med aktivno vožnjo.

 

?e je energija v vztrajniku združena s polno zmogljivostjo motorja z notranjim izgorevanjem, bo to avtomobilu člo mo? za dodatnih 80 KM. Zahvaljujo? hitremu čnju navora to pomeni hitro pospeševanje. Testno vozilo Volvo S60 pospeši od 0 do 100 km/h v 5,5 sekundah.

 

Karbonska vlakna za lahko in kompaktno rešitev

Vztrajnikova pogonska mo? je bila testirana v Volvu 260 že leta 1980; takšni vztrajniki narejeni iz jekla so bili testirani iz strani mnogih proizvajalcev. Glede na to, da je enota, narejena iz jekla, velika in težka ter ima omejeno rotacijsko kapaciteto, to ni bila dobra rešitev.

 

Vztrajnik, ki ga je Volvo uporabil v eksperimentalnem sistemu je narejen iz karbonskih vlaken. Tehta okoli šest kilogramov in meri 20 centimetrov. Kolo, narejeno iz karbonskih vlaken, se bo vrtelo v vakuumu zaradi zmanjšanja izgub, ki jih č trenje.

 

»Smo prvi proizvajalec, ki je vgradil tehnologijo vztrajnika na zadnjo os avtomobila skupaj z motorjem z notranjim izgorevanjem, ki poganja sprednji kolesi. Naslednji korak po teh uspešnih testiranjih je ocenitev, kako bi tehnologija lahko bila implementirana v naše č modele,« č Derek Crabb.