Novice

Mazda6 osvojila AUTO BILD Design Award 2013

  • Mazda6 je najatraktivnejši model v kategoriji srednjih in velikih avtomobilov
  • KODO dizajn navdušuje bralce v petnajstih evropskih državah
  • Druga zaporedna nagrada za Mazdin dizajn

 

Glasovi bralcev AUTO BILD-a so bili jasni – avto z najbolj čim dizajnom v kategoriji “Mid and Full-Sized” je nova Mazda6. Okoli 200.000 bralcev  AUTO BILD-ovih revij v 15. državah je izbiralo najlepši avto v Evropi v posameznih segmentih. S 23,1 odstotka vseh glasov je Mazda6 za sabo pustila Maserati Quattroporte (19,1 odstotka) in Mercedes razreda E (13,1 odstotka) ter tako osvojila AUTO BILD Design Award 2013.

 

Japonski avtomobilski proizvajalec je tako omenjeno nagrado odnesel domov že drugo leto zapored, saj je lani v kategoriji “SUV, Van and All-Wheel” slavila Mazda CX-5. Podobno kot  Mazda6, je tudi ta model ustvarjen z uporabo novega oblikovalskega jezika “KODO – duša gibanja”, ki združuje gibanje z lepoto in čo narave. Vščost tega oblikovanja se je pred kratkim dokazala tudi s podelitvijo prestižne mednarodne nagrade “Red dot design award 2013”.

 

KODO v svoji pristni obliki

Dizajn nove Mazde6 je KODO v svoji najbolj ?isti obliki. Oba, limuzina in karavan združujeta lahkoto gibanja z uporabnostjo. Izrazite karoserijske linije dajejo če barvne čnke glede na to, kako svetloba pada na avto – še posebej, ?e je Mazda6 pobarvana s posebnim Soul Red Metallic lakom. Silhueto avtomobila čje nazaj pomaknjena potniška kabina in izraziti blatniki, ki obkrožajo do 19-ča kolesa. Na sprednjem delu prevladuje nova člna  Mazdina maska in čo oblikovani elementi dnevnih LED č. Na zadku avtomobila se z zadnjimi či, oblikovanimi kot stilizirano krilo, zaokroža dizajn sprednjih č. Rob se nadaljuje s kromiranim pasom in čje v člne stranske površine, ki sestavljajo čo obliko zadnjega dela.

 

Harmonija kot glavni oblikovalski motiv – rezultat je izjemno majhna poraba goriva

Najvažnejše oblikovalsko vodilo nove Mazde6 je harmonija – med zunanjostjo in notranjostjo, med čo obliko karoserije in njeno prostorno notranjostjo, med vedno razpoložljivo čo in izjemno čnkovitostjo porabe goriva. Kot zadnji izdelek v razvojno naravnanem Mazdinem trajnostnem Zoom-Zoom programu za razvoj okolju prijaznih vozil, dosega Mazda6 najboljše vrednosti pri porabi goriva in emisijah, zahvaljujo? inovativni SKYACTIV tehnologiji. Poraba goriva pri 4,87 metra dolgi Mazdi6 sedan – s 110 kW/150 KM, 2.2-litrskim SKYACTIV-D dizelskim motorjem* z i-ELOOP sistemom za  regeneracijo energije,  je samo 3.9 litrov na 100 km (kombinirano) in izpustom le 104 g CO2/km, kar je med najboljšimi v segmentu. ?isti dizelski motor z izjemno nizkim kompresijskim razmerjem 14:1 je na voljo tudi s 129 kW/175 KM. Oba izpolnjujeta emisijski standard Euro6, brez uporabe drage naknadne obdelave izpušnih plinov z AdBlue.

 

Nčejšo Mazdo6 poganja 2.5-litrski SKYACTIV-G bencinski motor z neposrednim vbrizgavanjem, ki razvije 141 kW/192 KM. Poleg tega je visokokompresijski 2-litrski SKYACTIV-G bencinski motor na voljo v dveh čcah glede č: s 107 kW/145 KM in 121 kW/165 KM. Vse bencinske motorje odlikuje zvezen razvoj č in osupljivo nizka poraba goriva. Na primer: 2,0-litrska čca s 107kW/145 KM porabi samo  5,5 litra na 100 km (kombinirano) in izpuš?a samo 129 g CO2/km.


Galerija: