Novice

Otvoritev polnilnice za elektri?na vozila

Banka Sparkasse d.d. je otvorila polnilnico za ča vozila pred poslovno enoto v Šiški v Ljubljani. Prva polnilnica med bankami v Sloveniji č polnjenje dveh čih ali hibridnih vozil hkrati, elektriko pa banka pridobiva iz 100%-no obnovljivih virov energije.

 

Polnilnico sta otvorila predsednik uprave, mag. Andrej Plos in ?lan uprave banke Sparkasse, g. Aleksander Kč?. Prikaz polnjenja in razlago delovanja polnilnice sta naredila  predsednik Društva za ča vozila, g. Simon ?retnik in ?lan Društva, g. Andrej Potokar, ki si prizadevata za širjenje mreže čih polnilnic v Sloveniji. Eča polnilnica bo za neomejeno uporabo čo na voljo vsem imetnikom čih ali hibridnih vozil (ne glede na to, ali so stranke banke Sparkasse). Za dodelitev kartice za uporabo polnilnice se lahko zainteresirani obrnejo na banko.

 

Eča polnilnica ustreza vsem standardom polnjenja čih vozil. Ponuja možnost hitrega polnjenja, tako se vozilo lahko napolni že v dobri uri (hitrost je odvisna od vrste vozila). Banka se je za postavitev polnilnice čla, ker želi spodbujati okolju prijazne rešitve, ča vozila pa so vsekakor okolju in zdravju ljudi prijazna. Nezanemarljivo dejstvo pa je, da strošek čega napajanja predstavlja le petino stroška dizelskega pogona.


Galerija: