Lestvice

Mazda6 ? Poslovni avto leta 2013

Mazda6 je bila na sklepnem dogodku izbora, ki je v organizaciji ?asnika Finance potekal 30.5.2013 v ?udovitem okolju gradu Očc, proglašena za »Poslovni avto leta 2013«.

 

Po letu dni preizkušanja je bilo izmed 60 kandidatov izbranih po pet finalistov v štirih kategorijah pomembnih za poslovne subjekte: managerski avto leta, poslovni avto leta, službeni in mali službeni avto leta. V nadaljevanju je bil na osnovi glasovanja bralcev in strokovne žirije čn či vrstni red.

 

Mazda6 je laskavi naslov Poslovnega avta leta 2013 osvojila kot prvi japonski avtomobil v osemletni zgodovini izbora in za seboj pustila Škodo Octavio ter Volkswagen CC, ki sta jima sledila še finalista Honda CR-V in Toyota Rav4.

 

Urednik avtomobilske priloge Financ Miloš Mila? in predsednik izbora za poslovni avto leta, je uspeh Mazde6 utemeljil: »Mazda6 se je v tretje le pripeljala na vrh poslovnega razreda preprosto zato, ker je čo dobra na vseh čih. Nova zasnova ji je prinesla majhno težo, sodobne in če motorje ter ugodne cene. Res je, tudi dobro izgleda. Pomembno pa je, da videz dopolnjuje ča vsebina.«

 

Priznanje, ki je zgodovinsko gledano za Mazdo prvo te vrste, je na či prireditvi na Oču prevzel direktor Mazde Motor Slovenija Aleš Margu? in ob tem poudaril: »V novo Mazdo6 je vgrajena popolnoma nova Mazdina tehnologija SKYACTIV, ki z lahko konstrukcijo in ?istimi motorji izraža skrb za okolje. Zčlen novi Mazdin oblikovalski jezik KODO - duša gibanja, ki posnema gibanje živali pa daje Mazdi6 či izgled. ?e k temu prištejemo še ugodno ceno, nizke stroške uporabe in visok ostanek vrednosti, je Mazda6 res prava izbira za poslovneža.«

 

Nova Mazda6 je po svetu prejela že ve? prestižnih nagrad za dizajn, inovativno tehnologijo ali kot avto leta. Maja letos je bila kot avto za poslovno rabo nagrajena z naslovom »Best Upper Medium« v enem od najprestižnejših izborov v Angliji, ki ga prireja Fleet World Group.

 

Navdih za oblikovalski jezik KODO so Mazdini oblikovalci videli v gepardu, najhitrejši živali na planetu. To je vzpodbudilo sodelovanje Mazde Motor Slovenija z ljubljanskim zoološkim vrtom.  V teh dneh lahko Mazdo6 vidite v ogradi za velike če, kjer ?aka na nova prebivalca, »Mazdina« geparda«, katerih naselitev v ZOO Ljubljana je podprla Mazda.


Galerija: