Reportaže

Stoletnica ALPSKE TURE s starodobniki Rolls-Royce

V ponedeljek, 24. junija 2013 se je ob 17. uri karavana starodobnikov Rolls-Royce pripeljala pred glavni vhod hotela Kempinski Palace Portorož, kjer so z avtomobili ustvarili mozaik vreden ve? milijonov evrov. Poleg čh radovednežev in navdušenih hotelskih gostov so udeležence uradno pozdravili tudi generalni direktor hotela Thies Bruhn, britanski veleposlanik Andrew Page in generalni direktor BMW Group Slovenija Lothar Schupet ter vsakemu posebej izrekli dobrodošlico.

 

V čstitev stoletnice »Alpske preizkušnje« iz leta 1913, je 20-Ghost Club organiziral ponovno uprizoritev originalne trase, katero so udeleženci 1913 Alpenfahrt prevozili natanko 100 let nazaj. Leta 1913 je bil alpski reli najbolj zahtevna preizkušnja tistega ?asa v Evropi, kjer so dokazali zanesljivost in zmogljivost avtomobilov. Rolls-Royce je leta 1913 vstopil v Alpenfahrt, čo opravil preizkušnjo in čl pot kot zmagovalec ter s tem utrdil ugled družbe, katera je veljala kot družba luksuznih avtomobilov.

 

14. junija 2013 se je 48 starodobnikov Rolls-Royce Silver Ghosts zbralo na Dunaju, od koder jih je pot odnesla na 16-dnevno vožnjo ?ez spektakularno pokrajino Avstrije, Italije, Hrvaške in Slovenije ter se bo 29. junija ponovno čla na Dunaju. Tura, na katero se je prijavilo 150 udeležencev iz 12 držav med drugimi Velika Britanija, Avstralija, Amerika in Hong Kong, je dolga nekaj manj kot 3000 kilometrov in predstavlja originalno pot iz leta 1913.

 

24. junija so starodobniki prestopili mejo Avstrije in prišli v Slovenijo ter se odpravili proti morju, v Portorož. Udeleženci so bili tako nad Portorožem in hotelom Kempinski Palace kot tudi nad pokrajino Slovenije izjemno navdušeni. Naslednji dan so se iz Portoroža odpravili proti Opatiji od koder se bodo vrnili nazaj v Slovenijo ter se ustavili še na Bledu.


Galerija: