Novice

MINI Cabrio in MINI Roadster ? dva modela vozil, pri katerih ni meja, ko gre za

Sezona mehkih streh je tukaj in izbrati med vozilom MINI Cabrio ter MINI Roadster je težka čtev – toda iskanje užitka v vožnji z vetrom v laseh se s tem č. Oba modela vozil združujeta neustavljivi ?ar premium britanske blagovne znamke in razburljivi čtek vožnje gokarta z odprto streho po vaši meri.

 

Kči Mini svoje prve odprte strehe ni uradno dobil, vse dokler ni dopolnil 34 let. Model kabrioleta revolucionarnega avtomobila se je modelni družini pridružil pred natanko 20 leti, z omejeno proizvodnjo le 1.000 vozil. Leta 2004 so lahko navdušenci nad odprto streho pozdravili prihod vozila MINI Cabrio s svojimi prepoznavnimi razmerji in oblikovnimi elementi, skupaj s strešnim mehanizmom na či pogon. MINI Cabrio se je hitro uveljavil kot vodilni na trgu in ohranja vodilno mesto v svojem segmentu. Šesti edinstveni model v družini vozil MINI, Roadster, je prav tako izjemno čn.

 

Z modelom Roadster podjetje MINI nadaljuje s postavljanjem pravil; to je prvo vozilo z dvema sedežema in odprto streho v zgodovini podjetja. Vrhunska oblika je ča za vozila MINI – pristna reinterpretacija čega koncepta avtomobilizma. Ta najnovejši model ponuja užitek v vožnji z vodljivim roadsterjem, ki ima pristen čj vozila MINI. Dejstvo, da je vozilo izdelano v tovarni v Oxfordu, pomeni, da lahko čno trdimo, da je duhovni naslednik tradicionalnih britanskih roadsterjev preteklosti.

 

Kateri izmed dveh „iskalcev sonca“ ponuja bolj čo doživetje vožnje z odprto streho, je povsem stvar čtve posameznika. Voznik vozila MINI Cabrio bo lahko užival v radostih poletnega potovanja z do tremi potniki, medtem ko lahko v vozilu MINI Roadster v čnju in vetru v laseh uživata čo dva. Na ču hitrega dostopa do svežega zraka je č v vozilu MINI Cabrio streho delno odpreti – do 40 centimetrov – s pritiskom na gumb ali pa jo popolnoma odpreti v samo 15 sekundah. Samo MINI Roadster ima hitrejšo alternativo na tem ču, ki jo je č čti čo. Mehka streha se razvije in pritrdi za sedeže z enim samim korakom. Obstaja tudi polavtomatski mehanizem odpiranja in zapiranja (dodatna oprema), ki zahteva samo sprostitev strehe in njeno pritrditev na okvir vetrobranskega stekla.

 

Pri nobenem modelu vozil pa ni nikakršnih kompromisov, ko gre za varnost. Dve palici za sedeži za primer čnja, izdelani iz poliranega čga jekla, skupaj z izjemno togim okvirjem vetrobranskega stekla, tvorita stabilno potniško celico v vozilu MINI Roadster. Zaš?ita pred nezgodo temelji na istem člu tudi v vozilu MINI Cabrio, ?eprav se v njem samodejno dvigne enojna palica za primer čnja za naslonjali za glavo na zadnjih sedežih.

 

To č tudi uporabo velike odprtine za prevoz dolgih predmetov med prtljažnim prostorom in potniškim delom vozila, kar daje vozilu MINI Cabrio dodatno vsestranskost. Pri uporabi vseh sedežev ima prostornino 125 litrov z odprto streho in 170 litrov, kadar je streha zaprta. Na tem ču gladko zmaga MINI Roadster s prostornino prtljažnega prostora 240 litrov – izjemno velikodušno za to kategorijo vozil. Vendar pa so stvari nekoliko če, kadar je deljiva zadnja sedežna klop v vozilu MINI Cabrio zložena. S tem je ča prostornina prtljažnega prostora čna na svoj maksimum, 660 litrov.

 

V obeh modelih zagotavljajo lahka mehka streha in dodatne čtve karoserije visoko stopnjo torzijske togosti in nizko težiš?e, kar č čo agilnost pri zavijanju pri visokih hitrostih. MINI Roadster je nekoliko bolj radikalen, ko gre za borbo z čim tokom. Njegovi A-či imajo či naklon, pri hitrosti nad 80 km/h pa se aktivni zadnji spojler samodejno podaljša, da se optimizira čo ravnovesje.

 

4-sedežnik pa ponuja ve? možnosti na ču svojega portfelja motorjev. Razpon sega od MINI One Cabrio z 72 kW/98 KM do MINI Cooper D Cabrio z 82 kW/112 KM, MINI Cooper Cabrio z 90 kW/122 KM in MINI Cooper SD Cabrio s 105 kW/143 KM, vse do MINI Cooper S Cabrio s 135 kW/184 KM. Vsi modeli vozil MINI Roadster nosijo ime legendarnega oblikovalca športnih avtomobilov, Johna Cooperja, v svojem osnovnem modelu. Program obsega MINI Cooper Roadster, MINI Cooper D Roadster, MINI Cooper SD Roadster in MINI Cooper S Roadster. Vsi motorji so v okviru osnovne opreme opremljeni s šeststopenjskim čim menjalnikom, lahko pa tudi s šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom, ki je na voljo kot dodatna oprema.

 

Še ve?, oba modela sta prav tako na voljo v izjemno športni čci. Tako v MINI John Cooper Works Cabrio kot v MINI John Cooper Works Roadster bo 155 kW/211 KM turbo motor pomagal dodatno čti navdušenje za vsa potovanja z odprto streho.


Galerija: