Predstavitve

BMW serije 4 coupe

Novi BMW serije 4 Coupé naznanja čtek novega coupé obdobja pri BMW. Lansiran kot ?etrta generacija športnega, srednje velikega BMW Coupé, novi BMW serije 4 Coupé uteleša čo bistvo estetske čosti in dinamike v premuim razredu. S svojimi stilnimi elementi napoveduje čo čost na cesti, izjemno čo stabilnost in veliko užitka v vožnji. Novi BMW serije 4 Coupé čo predstavlja pojem uravnoteženosti razmerij ter najnovejše poglavje na ču razvoja. »4« v nazivu napoveduje novo ero za Coupé, obenem pa ne poudarja le edinstvene oblike, ampak tudi čo čo raznolikost od sorodnih modelov BMW serije 3.

Novi BMW serije 4 Coupé je opazno širši in ima čo medosno razdaljo kot BMW serije 3 Coupé, njegova čo razpotegnjena coupé silhueta pa se nagiba precej bližje cestiš?u. Skupaj s čimi nizkimi previsi, dolgim pokrovom motorja in nazaj pomaknjeno potniško kabino s č linijo strehe ponuja silhueta BMW serije 4 Coupé popolno vizualno harmonijo. Izredno markanten sprednji del vozila – s svojimi člnimi oblikovnimi elementi BMW, kot so dvojne če, dvojni okrogli žarometi ter velika odprtina za zrak na sprednjem č – ponosno izkazuje sorodstvene vezi z BMW serije 3. Vseeno pa bolj športna interpretacija BMW serije 4 Coupé prav tako poudarja svoje če kvalitete. Novi element BMW serije 4 Coupé so čiki, ki so nameš?eni proti zadnjemu delu sprednjih obokov koles in zmanjšujejo či upor na tem delu vozila. Mči oboki koles in širok kolotek posebej opazno prispevajo k obliki zadka s poudarjenimi horizontalnimi linijami. 

Individualne linije opreme za notranjost in zunanjost. 
Notranjost BMW serije 4 Coupé predstavlja stilno fuzijo športne čosti in ekskluzivnosti. Vsi glavni krmilni elementi so ergonomsko razporejeni okoli voznika ter mu ponujajo optimalno uporabo vseh funkcij. V zadnjem delu čo oblikovani sedeži poudarjajo športne gene BMW serije 4 Coupé. Skrbno vdelani nasloni za glavo in široke stranske opore dajejo zadnji klopi videz dveh čnih sedežev. Kombinacije visokokakovostnih materialov in neprekosljiva kakovost ča poudarjajo premium ambient novega BMW serije 4 Coupé. Stranke lahko poleg osnovne specifikacije izbirajo med tremi kombinacijami opreme ter paketom M Sport. Produktne linije Sport Line, Modern Line in Luxury Line ponujajo individualizacijo videza zunanjosti in notranjosti avtomobila.
Vrhunska vozna dinamika. 
Osrednja elementa v izjemnem doživetju v vožnji z novim BMW serije 4 Coupé sta vozna dinamika in zanesljivo upravljanje. Inženirjem BMW je uspelo izboljšati ča čosti krmiljenja, preciznosti in agilnosti. Sofisticirana tehnologija podvozja, či volanski čvalnik, razporeditev mase 50:50, program fine uglasitve v čem tunelu in koncept inovativne lahke konstrukcije so jih pripeljali do  želenih ciljev.     

Novi BMW serije 4 Coupé ima daljšo medosno razdaljo, širši kolotek in nižjo oddaljenost vozila od tal kot BMW serije 3 Coupé. Nižje podvozje znižuje težiš?e vozila pod 500 milimetrov, kar je najmanjša razdalja v aktualni modelni seriji BMW. Tako velja novi BMW serije 4 Coupé za enega izmed najbolj športnih avtomobilov serijske proizvodnje v modelni seriji BMW, ki v svojem segmentu postavlja nove standarde dinamike.

Šestvaljnik in dva štirivaljna motorja na voljo ob vstopu modela na trg. 
Športne dvovratne modele bodo ob vstopu na trg poganjali naslednji motorji: šestvaljni vrstni bencinski motor v BMW 435i Coupé, štirivaljna bencinska pogonska enota za BMW 428i Coupé ter štirivaljni dizelski motor za BMW 420d Coupé. Vsi motorji čjejo najnovejšo tehnologijo BMW TwinPower Turbo in pokrivajo spekter č od 135 kW/184 KM do 225 kW/306 KM. Ti najsodobnejši motorji pa ne ponudijo BMW serije 4 Coupé le izjemnega pospeška in agilnosti, ampak prav tako združijo č z inteligentnim konceptom lahke konstrukcije in zagotovijo dodatno izboljšanje vozne dinamike ter zmanjšajo porabo goriva. 

6-stopenjski či menjalnik ali 8-stopenjska športna avtomatska čca. 
Mo? motorjev se prenaša na zadnja kolesa preko 6-stopenjskega čega menjalnika v sklopu osnovne specifikacije. BMW bo vse čce motorjev – v sklopu dodatne opreme – opremil z 8-stopenjskim športnim avtomatskim menjalnikom, ki č vozniku tudi čo pretikanje prestav s prestavnimi stikali na volanu. Bencinski čci bo že ob vstopu na trg v sklopu dodatne opreme č povezati z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive.  

BMW EfficientDynamics. 
Užitek v vožnji z novim BMW serije 4 Coupé je rezultat izjemne čosti in športne dinamike. Gonila sila na ču čosti je razvojna strategija BMW EfficientDynamics, ki je prisotna skoraj na vseh čih novega modela. Poleg bencinskih in dizelskega motorja z optimizirano porabo goriva, tudi inteligentni koncept lahke konstrukcije in izpopolnjena aerodinamika – z čimi zavesami in čiki – pripomorejo maksimirati čnkovitost. BMW serije 4 Coupé je specializiran za izjemno dinamiko, vseeno pa so tu še drugi elementi, kot na primer funkcija Auto Start Stop, regeneracija zavorne energije, indikator za optimalno pretikanje prestav in delovanje pomožnih pogonskih enot na zahtevo, ki prav tako prispevajo k impresivno nizkim vrednostim porabe goriva in emisij. Z čnom ECO PRO se lahko poraba goriva zmanjša tudi do 20 odstotkov.   

BMW ConnectedDrive. 
Novi BMW serije 4 Coupé povezuje edinstveno kombinacijo sistemov za pomo? vozniku in mobilnih storitev (na voljo kot osnovna oprema ali v sklopu dodatne opreme pod oznako BMW ConnectedDrive) ter postavlja standard na ču varnosti, udobja in infozabave. Med poudarki gre omeniti novo generacijo navigacijskega sistema Professional, ki ponuja čo zmogljivost, ostrejšo grafiko in 3D elemente za prikaz zemljevida, barvni BMW Head-Up projektor, Driving Assistant Plus, ki opozarja voznika o potencialnem trku s pešcem, inteligentni čik za LED dolge č s funkcijo čnja,  sistem aktivne zaš?ite s sistemom za nadzor zbranosti voznika ter najnovejšo čco aktivnega asistenta za uravnavanje hitrosti s funkcijo Start & Go. Na ču infozabave pa izjemno čnkovita tehnologija vmesnika č integracijo pametnih telefonov in številnih Bluetooth funkcij Office. 


Galerija: