Novice

Opel bo zaposlil 350 novih inženirjev

Opel bo zaposlil 350 novih inženirjev, ki bodo okrepili produktno ofenzivo znamke. Včna, čeje 300, jih bo delalo v mednarodnem čem razvojnem centru (Internationa Technical Development Center) v Rüsselsheimu, 50 jih bo zaposlenih v inženirskem centru v Torinu. Novi inženirji v ITDC v Rüsselsheimu bodo delovali na ču razvoja vozil in na ču razvoja pogonskih sklopov. Z njimi bo Opel okrepil pomembnost ITDC v Rüssesheimu, v katerem trenutno dela ve? kot 6000 zaposlenih.

Novo zaposleni bodo delali v oddelkih simulacij, validacije, konstruiranja, obvladovanja stroškov inženiringa in inženiringa dodatne opreme ter posebnih dodatkov. Na ču razvoja pogonskih sklopov Opel v čni iš?e strokovnjake za motorje, menjalnike in kalibracijo. Postopki zaposlovanja so že stekli. Zčli se bodo do konca letošnjega leta.

»To ni le viden dokaz, da misli Opel s svojo produktno ofenzivo zelo resno. Gre za še eno potrditev, da General Motors, naša ča družba, visoko ceni nemški inženiring, saj bo nemški ITDC pridobil še ve? dela, s katerim bo obsežneje kot doslej nudil podporo Oplu v Evropi,« pravi Michael Ableson, podpredsednik Opla zadolžen za inženiring ter ?lan upravnega odbora družbe. »S tem je zagotovljena čost delovanja in pomembnost ITDC, kot integralnega dela globalne mreže razvojnih centrov General Motorsa.«

Ob tem bo GM še bolj kot doslej izkoriš?al sinergijo med znamkami. Posebej se bo ta okrepila med Buickom in Oplom. To bo okrepilo gospodarnost čega obsega izdelave, kar bosta s pridom izkoristili obe znamki.

Zaposlovanje novih strokovnjakov je sestavni del aprila napovedanih naložb GM v višini 230 milijonov evrov. Naložbe bodo uporabljene za izdelavo novih zmogljivosti testiranj v evropskem razvojnem centru na sedežu Opla v Rüsselsheimu in v centru za testiranje v Dudenhofenu. Stare bodo zamenjali novi dinamometri za testiranje motorjev in menjalnikov. Z njihovo čo bodo razvite nove generacije pogonskih sklopov do leta 2020 in kasneje. To bo čega pomena pri razvoju nove generacije Oplovih motorjev, ki bodo zmogli zadovoljiti nova, strožja evropska in globalna merila glede izpustov.

V Rüsselsheimu razviti motorji in menjalniki ne bodo uporabljeni le v avtomobilih za evropski trg. Namenjeni bodo avtomobilom na vseh svetovnih trgih. Dr. Thomas Johnen, podpredsednik zadolžen za inženiring pogonskih sklopov pravi: »Dve novi generaciji bencinskih motorjev, ki bosta temeljnega pomena za doseganje nove ravni okolju prijazne mobilnosti in bosta aplicirani v vozila v Evropi in na vseh drugih koncih sveta, bosta razviti v Rüsselsheimu.«

Opel in GM v velikem obsegu vlagata v č izdelke znamke Opel. Med 2013 in 2016 bo namre? naložba v nove izdelke znašala štiri milijarde evrov. Do leta 2016 bo Opel trgu ponudil 23 novih modelov in 13 novih pogonskih sklopov.