Novice

BMW eDrive se poveže z BMW xDrive ? inovativna kombinacija za u?inkovit užitek v

Novi BMW X5 ponaša čnkovitost na naslednjo raven v segmentu luksuznih Sports Activity Vehicle (SAV). BMW bo na Mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu 2013 predstavil naslednji či korak k novi stopnji čnkovitosti v segmentu SAV. BMW Concept X5 eDrive združuje užitek v vožnji, po katerem slovi inteligentni sistem štirikolesnega pogona xDrive in luksuzni ambient vsestranske notranjosti s konceptom hibridnega pogona. Inovativna tehnologija BMW eDrive zagotavlja člno športno zmogljivost BMW, obenem pa odpira vrata hitrosti do 120 km/h, maksimalnemu dometu 30 km na čo či pogon ter či porabi goriva po evropskem testnem krogu 3,8 litra na 100 kilometrov.

 

Sistem BMW eDrive konceptnega modela čje štirivaljni motor z notranjim zgorevanjem s tehnologijo BMW TwinPower Turbo in či motor, ki je prav tako delo BMW Group. 70 kW/95 KM motor ?rpa energijo iz visokonapetostne litij-ionske baterije. Baterijski sklop je č polniti preko č čice in zadostuje za vožnjo do 30 kilometrov čo na čo energijo, brez emisij. Visokonapetostna baterija, razvita za BMW Concept X5 eDrive, je nameš?ena na posebno varen položaj pod prtljažnim prostorom s čo nespremenjeno prostornino. Na voljo so trije čni vožnje, glede na potrebe in razmere – možnost inteligentnega hibridnega pogona za optimalno ravnovesje med športnostjo in čnkovitostjo; čo či čn vožnje brez emisij; ali pa čn, ki ohranja trenutno napolnjenost baterije.

 

Edinstven karakter BMW Concept X5 eDrive poudarjajo subtilni, a čo razporejeni oblikovni akcenti. Letvice č, čiki odprtin za zrak in intarzija v zadnjem č – vse v barvi BMW i Blue, razvite za blagovno znamko BMW i – predstavljajo čn kontrast s kovinskim barvnim čom zunanjosti Silverflake. BMW Concept X5 eDrive je prav tako opremljen s strešnimi nosilci, čom za polnili kabel, ki med polnjenjem sveti in 21-čimi lahkimi aluminijastimi platiš?i v ekskluzivni, čo optimizirani obliki.

 

BMW eDrive v Sports Activity Vehicle: inteligentna hibridna tehnologija prinaša izjemno čnkovitost in člni užitek v vožnji.

 

Z elektrifikacijo pogonskega sklopa BMW ponuja impresivni potencial za zmanjševanje porabe goriva in emisij. Tehnologija BMW eDrive, ki jo je razvil BMW Group, je tako na voljo v čih oblikah, ki so čo umerjene za dani koncept vozila. Prvo vozilo na čo či pogon BMW Group, ki bo stopilo v serijsko proizvodnjo – BMW i3 – se premierno predstavlja na IAA 2013. Skupaj z i3 pa bo na prizoriš?e stopil tudi BMW Concept X5 eDrive, ki sledi čtani poti BMW Concept Active Tourer, ki se je predstavil 2012 kot drugi hibridni avtomobil z BMW eDrive.

 

Tehnologija BMW eDrive v BMW Concept X5 eDrive prvi? združuje č z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive. Novi model ponuja vrhunske vozne karakteristike, podprte z elektronsko krmiljeno in popolnoma spremenljivo razporeditvijo pogona med sprednja in zadnja kolesa. Ne glede na izbrani čn vožnje se mo?, ki jo proizvaja či motor, motor z notranjim zgorevanjem ali pa kombinacija obeh, hitro in čo kanalizira na kolesa, kjer se prevaja v najbolj čnkovito pogonsko mo?. Tako BMW Concept X5 eDrive demonstrira če kvalitete SAV – zanesljivo čo silo in optimizirano stabilnost v vseh vremenskih pogojih in cestnih razmerah skupaj s čno agilnostjo v či vožnji v ovinek – na izjemno čnkovit čn. Vsestranskim in športnim voznim atributom BMW Concept X5 eDrive gre dodati čo čo porabo goriva, ki po evropskem testnem krogu znaša 3,8 litra na 100 kilometrov ter vrednosti emisij CO2 pod 90 gramov na kilometer.

 

Eči motor v BMW Concept X5 eDrive beleži čo mo? 70 kW/95 KM in – s stalno razpoložljivim navorom – in izkazuje bliskovit razvoj č, ki je postal člen za če pogonske sisteme. Vse to ponaša užitek v vožnji in čnkovitost na nov nivo. Sinhroni či motor, ki ga je razvil BMW Group, prav tako ohranja stabilen pretok č v zgornje sfere obremenitev in ohranja nizko maso. Sam motor lahko pospeši BMW Concept X5 eDrive do če hitrosti 120 km/h. V sklopu funkcije Boost pa lahko motorju z notranjim zgorevanjem ponudi opazno čnje energije med pospeševanjem ter čimi sprinti. BMW Concept X5 eDrive opravi s sprintom do 100 km/h iz mirovanja v manj kot 7,0 sekunde.

 

Nčn ECO PRO in vožnja na čo čo energijo: čnkovitost na zahtevo.

 

Tako kot modeli aktualnih serij BMW tudi BMW Concept X5 eDrive ponuja čn ECO PRO, ki se ga vklopi preko stikala za uravnavanje vozne dinamike za posebno čnkovit stil vožnje. Ta privzeti čn se aktivira pri zagonu motorja in ponuja inteligentno hibridno funkcionalnost, pri ?emer sistem za upravljanje z energijo umeri vzajemno delovanje motorja z notranjim zgorevanjem in sistema čega pogona na najbolj čnkovit čn. Voznikom so na voljo storitve če hibridne funkcije Proactive Driving Assistant, ki se poveže z navigacijskim sistemom in upošteva dejavnike kot so profil poti, omejitve hitrosti in prometne razmere pri izbiri čna vožnje.

 

Vozniki lahko prav tako preklopijo na povsem či čn vožnje. S povsem napolnjeno baterijo lahko avtomobil prevozi do 30 kilometrov na čo energijo in s tem brez emisij. Naslednja možnost je čn čvanja z baterijo, ki ohranja nivo njene napolnjenosti – ?e želi na primer voznik prevoziti zadnji del daljše poti po mestu na čo čo energijo.

 

Vsakodnevna uporabnost: fleksibilni scenariji polnjenja in zanesljivost.

 

Da bi se dodatna čnkovitost uporabe čega pogonskega sklopa maksimalno izkoristila, je BMW Concept X5 eDrive zasnovan kot hibridno vozilo. Visokonapetostno baterijo je namre? č polniti na č čici, polnilni či Wallbox, ki č čejši tok ali pa na javni polnilni postaji. K stopnji fleksibilnosti, ki jo lahko čkujejo vozniki pri izbiri polnilnega mesta, prispeva tudi polnilni kabel, ki je shranjen v prtljažni prostor pod ravno dno. Položaj baterijskega sklopa je nizek, s tem pa je prostornina avtomobila čo nespremenjena. V prtljažnik je č spraviti ča ča, ali štiri 46-če torbe za golf, medtem ko je ohranjena visoka stopnja raznovrstnosti SAV – tudi iz naslova deljive/zložljive zadnje klopi v razmerju 40 : 20 :40 – kot to velja za prostornost in udobje, ki jih na dolgih potovanjih nudi vseh pet sedežev.

 

Inteligentna povezljivost za čo čnkovitost.

 

Inovativne funkcije iz sklopa BMW ConnectedDrive pomagajo voznikom maksimirati število voženj na čo čo energijo. V BMW Concept X5 eDrive je domet čega čna vožnje ščo prikazan. Dči prikaz dometa avtomobila uporablja inteligentno povezljivost, ki upošteva vse pomembne dejavnike, kot so na primer prometne razmere, profil poti in stil vožnje.

 

Pri vklopljeni funkciji navodil za pot se lokacije javnih polnilnih postaj prikažejo na navigacijskem zemljevidu. Vozniki lahko čjo postaje ob poti ali želenem cilju, sistem pa jih prav tako seznani s potrebnim ?asom polnjenja za povsem napolnjeno baterijo.

 

Vse informacije o polnjenju baterije in čem dometu so na voljo tudi na pametnem telefonu. Aplikacija Remote iz sklopa BMW ConnectedDrive, posebno razvita za potrebe če mobilnosti, č voznikom nadzorovanje postopka polnjenja na svojem telefonu. Aplikacija prav tako č predhodno programiranje vozila med polnjenjem. Ogrevanje in klimatsko napravo je na primer č vklopiti na daljavo in tako poskrbeti za prijetno temperaturo notranjosti še pred čtkom vožnje.


Galerija: