Pnevmatike

Michelinova strategija Total Performance

 

Proces certificiranja v skladu s strategijo MICHELIN Total Performance

MICHELIN Total Performance je strategija razvoja pnevmatik, ki zagotavljajo čo zmogljivost, ne glede na tržni segment. Michelin čtuje in izdeluje pnevmatike, ki združujejo varnost v vseh voznih pogojih (na suhem in mokrem asfaltu, na ravnih cestah in ovinkih), čnkovitejšo porabo goriva in če skupno število prevoženih kilometrov, ki je kupcem najpomembnejše, saj vpliva na skupne stroške lastništva avtomobila.

MICHELIN Total Performance velja za vse vrste pnevmatik. Pri vsakem programu certificiranja za čn avtomobil Michelin vedno stremi k najboljši zmogljivosti in izpolnjevanju potreb svojih strank v vsakem tržnem segmentu.

 

Michelinovo strateško partnerstva s PSA Peugeot Citroën za razvoj pnevmatik za peugeot 308 

 

Projekt razvoja pnevmatik za novi peugeot 308 je potekal v znamenju zavezanosti k zagotavljanju pnevmatik, ki voznikom čjo, da iz svojega avtomobila dobijo najve?. Michelinovi inženirji, ki so bili odgovorni za so-razvoj pnevmatik za 308, so razumeli vsak aspekt Peugeotovih zahtev, ekipe pa so se odzivale v rekordno kratkih ?asih ter tako prikazale, da je čo strateško partnerstvo med dvema podjetjema privedlo do razvoja vozila visoke ravni zmogljivosti.

 


 

Michelin izboljšuje energetsko čost in če lastnosti vozila peugeot 208 HYbrid FE

Michelinove pnevmatike na Peugeotovem tehnološkem demonstratorju 208 HYbrid FE, ki so ga zasnovale ekipe iz Peugeot Sport in Total, izpolnjuje vsa čkovanja na ču energetske čnkovitosti, oprijema na cesti in čih lastnosti.

 

Cilji peugeota HYbrid FE: CO2 emisije 49 gramov na kilometer in zmožnost pospeševanja iz 0 do 100 km/h v 8 sekundah


Tehnološki demonstrator ponuja najnovejše inovacije v smislu čih lastnosti, čo z lahko pogonsko gredjo, kompozitnimi materiali, gorivom in mazivi, kot tudi Michelinove pnevmatike, ki prinašajo izboljšave na čih, za katera na splošno velja, da so nezdružljiva. S svojimi edinstvenimi dimenzijami in oblikami, ki izboljšajo čost vozila, ter s svojo arhitekturo, materiali in zasnovo tekalne plasti, Michelinove pnevmatike poleg vseh voznih lastnosti, ki jih zahteva proizvajalec avtomobila, čjo tudi manjšo porabo goriva ob či varnosti na mokrih površinah,

Visoke in ozke: besedi, ki čo opišeta pnevmatike, katerih edinstvena geometrija v kombinaciji z visoko inovativno arhitekturo in materiali č čo zmogljivost.

Za vozilo peugeot 208 HYbrid FE so Michelinove raziskovalne ekipe uporabile najnovejše tehnološke dosežke pri snovanju visoke in ozke pnevmatike v povsem novi dimenziji: 165/65 R19.

Ta velikost je ustvarila preboj v konstrukciji vozila, hkrati pa izboljšala delovanje na čih čih:

û       Inovativna zasnova v kombinaciji z novo dimenzijo izboljša aerodinamiko pnevmatike in znatno zmanjša kotalni upor, kar čo čo č energetsko čnkovitost vozila.

û       Vče udobje, saj pnevmatike čnkoviteje absorbirajo nepravilnosti na cestiš?u.

û       Mčo zmanjšan hrup.

û       Pnevmatika je zaradi izrazitejšega loka, ki ga ustvarijo visoke pnevmatike z širokim premerom, odpornejša na akvaplaning.

 

Zmanjšanje teže 2,5 kg na pnevmatiko

Michelin se je prav tako čl na zmanjševanje teže pnevmatik. Uspelo jim je zmanjšati težo 2,5 kg na pnevmatiko ali 10 kg na celotno vozilo. Zahvaljujo? optimizirani pnevmatiki lahko napredni HYbrid FE izkoristi ves svoj potencial na ču energetske čnkovitosti, pri ?emer še vedno ohranja svojo dinamiko in varnost.

Nova pnevmatika prav tako prispeva k moderni obliki vozila. Michelinove ekipe za raziskave in razvoj so predelale strukturo, dimenzije, materiale in zasnovo tekalne plasti, kar pripomore k elegantnemu videzu vozila, obenem pa izpolnjuje vse zahteve proizvajalca.