Pnevmatike

Nova pnevmatika MICHELIN Pilot Sport Cup 2 s petimi visokotehnološkimi lastnostm

 

Zmes tekalne plasti

Zmes tekalne plasti za pnevmatiko MICHELIN Pilot Sport Cup 2 je izdelana z enakimi orodji, ki se uporabljajo pri proizvodnji dirkalnih pnevmatik. Združuje tehnologijo Bi-Compound, ki čje če gumene zmesi na zunanji in notranji strani tekalne plasti. Zunanja gumena zmes je izdelana iz elastomera visoke molekulske mase, ki je dovolj čn, da č maksimalen oprijem v ostrih ovinkih, medtem ko je notranja stran tekalne plasti izdelana iz gumene zmesi, ki č bolj tog elastomer, ki zagotavlja čo krmiljenje.

Pas iz steklenih vlaken

Glavna člnost pasu iz aramidnih vlaken je ča natezna trdnost. Zmes je lahka in zelo odporna, saj je kar petkrat odpornejša od jekla pri enaki teži. Nahaja se na kroni pnevmatike pod tekalno plastjo s spremenljivo napetostjo med rameni in središ?em pnevmatike. Napet je tako trdno, da dobesedno zaklene strukturo pnevmatike v či pas. Zaradi tega je oblika pnevmatike čnkovito ohranjena, njen odtis pa ostaja nespremenjen, tudi pri zelo visokih hitrostih.

The Track Variable Contact Patch 3.0® (spremenljiva naležna plast)

Ta inovacija izhaja iz tehnologije Variable Contact Patch 2.0, ki je integrirana v pnevmatiko MICHELIN Pilot Super Sport. Optimizira pritisk naležne plaste pnevmatike tako, da v stiku s stezo vedno ostaja enaka čna gume, ne glede na orientacijo vozila (vožnja v ravni liniji, ostri ovinki).

Na novo zasnovan rob

Mesto, kjer se pnevmatika stika s kolesom je 10% širše kot pri navadni športni pnevmatiki. Rob je čn z gumeno zmesjo, ki č čo togost pnevmatike in č športno odzivnost in čo krmiljenje, zahvaljujo? visokokakovostnim podatkom, ki jih pošilja volanu.

'Žametne' čice

Poseben postopek izdelave v kalupih v povezavi z Michelinovim edinstvenim strokovnim znanjem, je privedel do razvoja tehnologije MICHELIN Velvet Technology®. Ta rešitev je čla kontrast med čnimi mesti zunanje čice z uporaba mikro-geometrijskih tehnik, ki absorbirajo svetlobo. Tako nastala geometrija teksture č inženirjem, da spreminjajo kontrast in ustvarijo odtenke ?rne barve, ki so na videz žametni.


Galerija: