Novice

Mazdina prodaja v Evropi je v prehitevalni prestavi

Mazda po čem prodajnem uspehu v oktobru, ko je zvišala prodajo bolj kot katerakoli znamka v Evropi, ne kaže znamenj popuš?anja. Japonska družba je čla prodajo za 55 odstotkov glede na oktober 2012 in že ?etrti mesec zapovrstjo beleži ve? kot 30 odstotno rast. Nekonvencionalni izdelovalec vozil v prvih devetih mesecih tega leta prodal 125.362 vozil, kar je 16,3 odstotkov ve? kot v enakem obdobju lani*.

Prihod nove Mazde3 je marsikje pospešil prodajo ostalih dveh modelov nove generacije, katerih prodaja je že v teku. Rezultat je bila izrazita rast prodaje na nekaterih čih evropskih trgih. Mazdina prodaja v Nčji se je npr. oktobra čla za 56 odstotkov, kar   je trenutno 11 odstotkov nad lanskim rezultatom in to na tržiš?u, ki beleži 5,2 odstotka zmanjšanje prodaje. Tudi prodaja v Angliji ostaja ča, višja za 47 odstotkov, oz. 16,2 odstotka glede na lani. V Skandinavskih državah se je skupna prodaja prejšnji mesec čla za 58 odstotkov, oz. za 58 odstotkov v zadnjih desetih mesecih. Svetli či sta še Španija in Poljska. V obeh se je v oktobru prodaja potrojila **.

Nova Mazda3 je najbolje prodajan model v Nčji, Avstriji in Švici. Rezultati bodo še boljši, ko bodo čne posamezne predstavitve modela širom Evrope. Vodilni model Mazda6 in kompaktni SUV Mazda CX-5 sta medtem v oktobru či prodajni uspeh požela v Skandinaviji, Nčji, Španiji in Angliji. Dejstvo je, da se je prodaja teh dveh modelov v čni teh držav glede na lani podvojila.

Tehnologija SKYACTIV in oblikovanje KODO – duša gibanja sta zaš?itni znamki nove generacije Mazd, ki je svoj napredni pristop zasnovala na upiranju konvencionalnim metodam. Zasnovana v slogan trajnostnega Zoom-Zoom-a, ta brezkompromisna vozila združujejo osupljivo lahkotno obliko in izjemno majhno porabo goriva z izredno vodljivostjo in varnostjo združeno s patentiranima  člnostima Mazde, užitku v vožnji in zanesljivosti. Kreativen čn izdelave in napredna tehnologija obenem čta tudi zmerne cene. Nagrade za Mazdo CX-5 čjejo: Japonski avto leta 2012-13, črat najboljši SUV, najboljša v skupni oceni in zelene nagrade v Evropi in po svetu. Mazda6 je bila pred kratkim imenovana za irski družinski avto leta 2013, bila je tudi švicarski avto leta in eden od treh finalistov za World Design Car 2013.

“Vemo kako dobre so te nove Mazde. Rast prodaje potrjuje, da so evropski kupci razumeli to člo,” je izjavil Phil Waring, podpredsednik za prodajo pri Mazdi Motor Europe. “Radovedni smo, kaj se bo v prihodnjih mesecih zgodilo s prodajo, s prihodom novih Mazd3 v razstavne prostore širom Evrope. Moralo bi biti zanimivo.”