Novice

Sixt Slovenija leto 2013 zaklju?uje z izjemno rastjo poslovanja

Podjetje Sixt Slovenija se lahko pohvali z uspešnim poslovanjem v čm letu, saj je najbolj pester del leta za najem in izposojo vozil, poletje, že za nami. Podjetje je letos ponudbo na slovenskem trgu dopolnilo s hibridnimi vozili, stranke pa privablja tudi z zelo mladim voznim parkom ter ponudbo luksuznih vozil.

 

Družba Sixt ocenjuje, da bo poslovno leto 2013 čla najuspešnejše do sedaj, saj čtuje rast prihodkov za 46 odstotkov glede na lansko leto. Sixt tako ostaja vodilni ponudnik storitev izposoje vozil rent-a-car v Sloveniji, saj je letos svojo floto razširil na ve? kot 650 vozil. Podjetje Sixt Slovenija, ki skrbi tudi za vse aktivnosti franšize Sixt na Hrvaškem, je v sosednji državi letos obvladovalo floto 1100 vozil in doseglo za desetino boljši poslovni rezultat kot leto prej. Na Hrvaškem je namre? povpraševanje po izposoji vozil tesno povezano s čo sezono, tej pa se prilagaja tudi ponudba.

 

V Sloveniji čo rast beleži segment operativnega leasinga vozil poslovnim subjektom, ki cenijo obširno ponudbo in visoko kakovost storitev. Slovenska podjetja pri poslovnem najemu najpogosteje povprašujejo po vozilih blagovnih znamk BMW, VW, Renault ter Škoda. Podjetja je poleg ugodnih cen čih pogodb operativnega leasinga vozil čla predvsem kakovost storitev tipa vse-v-enem, saj poleg čega leasinga Sixt skrbi tudi za č vzdrževanje vozil, torej prevzame vozilo, ga odpelje na redni servis in nato vrne vozniku, poskrbi za menjavo pnevmatik itd. Stranke pri tem le poravnajo či obrok leasinga ter čjo gorivo.

 

''Podjetja danes ciljajo na zmanjševanje stroškov voznega parka, vedno ve? pa jih po vzoru tujih korporacij želi voziti okolju prijaznejša vozila in tako dodatno prispevati k družbeni in okoljski odgovornosti. V Sixtu smo s poslovnim letom 2013 izredno zadovoljni, saj smo čli in presegli vse čte ter že čtujemo nadaljnji razvoj poslovanja v 2014,'' pravi direktor prodaje in marketinga v Sixt Slovenija Klemen Pur ter dodaja: ''Uporabniške navade so se v zadnjih letih spremenile, ?e se je ob pojavu gospodarske krize znatno znižalo povpraševanje po dražjih segmentih vozil, se to sedaj krepi nazaj. Rast je še posebej čtna v srednjem in luksuznem razredu vozil, ena izmed najpomembnejših čih prednosti Sixta pa je mlada flota vozil, saj so vozila v ču stara le šest mesecev, v premijskem razredu pa zgolj tri mesece.''

 

V Sixtu so letos v svojo floto vozil dodali ve? hibridnih modelov proizvajalca Toyota, ki so med uporabniki zelo dobro sprejeta. Sixt Slovenija je namre? eden redkih ponudnikov izposoje vozil, ki pri izposoji hibridnih vozil ne zahteva čla, temve? so ta uporabnikom na voljo po isti ceni kot drugi primerljivi modeli v posameznem segmentu vozil. Prihodnje leto čtujejo v podjetju Sixt dopolnitev flote hibridnih vozil s premijskimi modeli proizvajalca Lexus.

 

Družba Sixt Slovenija ta hip nudi najbolj celovito ponudbo izposoje vozil doma ter rezervacije vozil po svetu, saj je mo? prek njihovega osrednjega rezervacijskega centra 080 80 18 rezervirati vozila v 125 državah po svetu. Ponudbo odlikujejo ugodne cene ter čnost nekaterih sicer čjivih storitev (zavarovanje ipd.). Strankam nudijo tudi dodatne storitve, kot so šoferske vožnje ter transferji.


Galerija: