Novice

Nova dimenzija dinamike. BMW serije 2 Coupé.

  • Neprekosljiva vozna dinamika v kompaktnem premium razredu.
  • Emocionalno ča estetika v čem stilu BMW Coupé.
  • Športna tradicija sega v ?ase BMW serije 02.

 

Ni prvi?, da je BMW oplemenitil kompaktni segment vozil s svojim člnim užitkom v vožnji. BMW serije 1, ki v konkurenci najbolj izstopa s svojim konceptom pogona na zadnja kolesa (še vedno edinstven v tem razredu vozil), z zmogljivimi motorji s tehnologijo BMW TwinPower Turbo in s čim premium čjem, že skoraj 10 let izpolnjuje to vlogo. BMW serije 2 Coupé pa sedaj ponaša užitek v vožnji s kompaktnim modelom na še višjo raven. Novega dvovratnika definira oblika z edinstveno izvedbo karoserije, sklop izjemno zmogljivih motorjev in posebno konfigurirana tehnologija šasije. 

 

BMW serije 2 Coupé se jasno razlikuje od BMW serije 1, saj nov model prevzema popolnoma samosvoj čj. Ta razlika je že na prvi pogled opazna v obliki novega avtomobila, prav tako pa jo je č čtiti v smislu zmogljivosti. BMW serije 2 Coupé je še bolj atraktiven od svojega predhodnika, odmevno uspešnega BMW serije 1 Coupé (150.000 prodanih modelov po vsem svetu). Model poleg izjemnega videza in čih dimenzij dopolnjuje tudi nadaljnja dovršenost tehnologije in opreme. Rezultat je nova dimenzija vozne dinamike, estetske čosti in premium ?ara v kompaktnem razredu vozil, ki jo naznanja oznaka novega modela avtomobila »2«. Številka 2 že ve? kot 45 let čje vrhunsko športno doživetje v vožnji v kompaktnem dvovratniku – vse od vstopa BMW serije 02 na trg.

 

Zčlni elementi BMW Coupé.
Poseben koncept vozila – edinstven v tem razredu – na katerem je osnovan BMW serije 2 Coupé, se zvesto odraža v obliki karoserije. Dvovratni model je v prvi vrsti Coupé blagovne znamke BMW, njegovi oblikovni elementi, ki identificirajo sorodstvene vezi te posebne izvedbe – karoserija v izvedbi Three-box z jasno opredeljenimi vrati prtljažnega prostora in nizko čno silhueto, vrata z okenskimi stekli brez okvirjev ter čo razpotegnjena linija strehe, ki se č steka v zadek – pa se pri tem kompaktnem modelu predstavljajo še z čim zanosom. Izjemno športne vozne karakteristike BMW serije 2 Coupé – ki jih prinašajo skrbno izbrani motorji in popolnoma umerjena tehnologija šasije – se tako jasno odražajo na obliki zunanjosti. 135 kW/184 KM štirivaljni motor v BMW 220i Coupé se premierno predstavlja v kompaktnem modelu BMW, medtem ko velja 240 kW/326 KM šestvaljni vrstni motor pod pokrovom BMW M235i Coupé za najzmogljivejšo bencinsko pogonsko enoto v seriji BMW M Performance Automobile.

Sča razmerja BMW serije 2 Coupé se kažejo v karoseriji, ki meri 4.432 milimetrov v dolžino. Dvovratni model je tako 108 milimetrov daljši od BMW serije 1 oziroma 72 milimetrov daljši v primerjavi z BMW serije 1 Coupé. Novi kompaktni Coupé je prav tako 32 milimetrov širši od predhodnika (1.774 milimetrov) ter ima 30 milimetrov daljšo medosno razdaljo (2.690 milimetrov) in širši kolotek (spredaj: 1.521 milimetrov, +41 milimetrov; zadaj 1.556 milimetrov, +43 milimetrov). Obenem je višina vozila nižja za 5 milimetrov in sedaj znaša 1.418 milimetrov. S tem je prostornina notranjosti ča, prav tako pa je na voljo dodatnih 20 litrov za prtljažni prostor (sedaj 390 litrov). BMW serije 2 Coupé se prav tako ponaša z bolj čnkovito aerodinamiko v primerjavi z BMW serije 1 in predhodnikom, kar se pri BMW 220i Coupé odraža v vrednosti čika čega upora Cd 0,29.

 

Športna tradicija na kompaktni osnovi.
BMW serije 2 Coupé gradi na tradiciji kompaktnih modelov blagovne znamke in nudi zadostno stopnjo aktivnosti voznika. Oznaka 2 pa ustvari tesno povezavo modela s to dediš?ino. Model BMW 1600-2 je leta 1966 odprl povsem nov segment vozil. Mčo navdahnjen z čo umerjenim paketom pogonskega sklopa in tehnologije šasije je dvovratni Coupé na svetovnem nivoju postavil standarde športnega upravljanja in intenzivnega užitka v vožnji v kompaktnem razredu vozil. Dodatne čce motorja so čle čost nove modelne serije. BMW 2002, predstavljen leta 1968, je prevzel osrednjo vlogo – v smislu priljubljenosti in uspešnega prenosa slogana »Freude am Fahren« (Užitek v vožnji) v doživetje za povsem nove ciljne skupine. Najbolj spektakularna čca je bil 125 kW/170 KM BMW 2002 Turbo – prvi model evropskega proizvajalca avtomobilov, ki je koristil delovanje turbinskega polnilnika. 


Galerija: