Predstavitve

Novi BMW serije 4 Gran Coupe.

BMW ponosno predstavlja novi BMW serije 4 Gran Coupé (kombinirana poraba goriva: 8,1-4,5 l/100 km; kombinirana vrednost emisij CO2: 189-119 g/km), prvo štirivratno izvedbo coupé v razredu srednje velikih premium avtomobilov, ki uteleša novega ?lana v modelni seriji. Po lansiranju BMW serije 4 Coupé in Cabrio je Gran Coupé tretji model v novi modelni seriji BMW serije 4, ki je daljši, širši in bolj čn od predhodne serije srednje velikih avtomobilov. Novi BMW serije 4 Gran Coupé združuje slok videz dvovratne izvedbe coupé s funkcionalnostjo, ki jo prinašajo štiri vrata in velika prostornost, čo z udobno dostopnostjo do prtljažnega prostora.

 

Novi standard elegance in ekstravagance v razredu srednje velikih avtomobilov. 

BMW serije 4 Gran Coupé ima če dimenzije kot dvovratna čca: dolžina vozila znaša 4.638 milimetrov, širina 1.825 milimetrov, medosna razdalja pa 2.810 milimetrov. Na sprednjem delu sta modela enaka, saj sta oba opremljena s čimi oblikovnimi elementi BMW, kot so dvojne če, dvojni okrogli žarometi in velika odprtina za zrak na sprednjem č. Vseeno pa je streha BMW serije 4 Gran Coupé za dvanajst milimetrov višja, 112 mm daljša in nežno razpotegnjena, tako da se gladko steka v zadnje panele in pokrov prtljažnega prostora. Za BMW či kratki previsi, dolg pokrov motorja in nazaj potisnjena potniška kabina dopolnijo obliko BMW serije 4 Gran Coupé, ki tako izraža popolno ravnovesje s smelo čostjo.

 

Razpotegnjena linija strehe poudari eleganco in sofisticiranost BMW serije 4 Gran Coupé, ob tem pa postavlja nove standarde estetike v razredu srednje velikih vozil, saj poseduje tudi člne če prednosti. Poleg čega udobja je v notranjosti na primer ve? prostora za glavo. Prostornina prtljažnega prostora znaša 480 litrov, kar je 35 litrov ve? od dvovratne čce. Tako pa je na voljo ve? udobja pri čnju z vsakodnevnimi izzivi na cesti z BMW serije 4 Gran Coupé.

 

Dči in elegantni koncept s funkcionalnimi elementi. 
BMW serije 4 Gran Coupé s svojo štirivratno konfiguracijo ponuja potnikom lažje vstopanje in izstopanje iz vozila v primerjavi z dvovratno izvedbo coupé. Vrata brez okvirjev imajo člne oblikovne poteze srednje velikih čc BMW coupé in poudarjajo prefinjenost koncepta. Funkcionalna eleganca vozila s konfiguracijo sedežev 4+1 je poudarjena z opaznimi okroglimi instrumenti v izvedbi Black Panel in čm ravnim zaslonom iDrive. Široka odprtina za dostopanje do prtljažnika skupaj z njegovo prostornostjo olajšata natovarjanje in raztovarjanje. Zadnja deljiva klop v razmerju 40:20:40 prav tako doda k fleksibilnosti. Nča prostornina prtljažnega prostora znaša 1.300 litrov in velja za čo v razredu premium štirivratnih coupé izvedb, ki so trenutno na trgu. Pokrov prtljažnika v sklopu osnovne opreme čje mehanizem samodejnega odpiranja in zapiranja za maksimalno udobje ter funkcijo Smart Opener v sklopu dodatne opreme, ki č odpiranje in zapiranje pokrova prtljažnika s premikanjem stopala.

 

Široka paleta možnosti za individualizacijo s tremi posebnimi paketi opreme, paketom M Sport in programom BMW Individual. 

 

Notranjost BMW serije 4 Gran Coupé predstavlja eleganco in sofisticiranost v povezavi z izjemno ergonomijo. Vsi krmilni elementi se nahajajo v optimalnem dosegu voznika. Izvedba, znana kot člastnost – inteligentna uporaba prostora s povezovanjem linij in površin v plasti – izraža člno čnost BMW na voznika. Linije se iz kokpita raztezajo vzdolž sprednjih vrat in B-ča v zadnji del potniške kabine. Ustvarjajo čtek enotnosti, ki zajema sprednje in zadnje sedeže, kot to velja tudi za č prehod, ki ga ustvarjajo notranji vratni paneli. Oblika zadnje klopi daje vtis dveh čnih sedežev, vseeno pa lahko na oblazinjeni »konzolni površini« med njima sedi tretji potnik (konfiguracija sedežev 4+1). Izjemne kombinacije materialov in vrhunska kakovost izvedbe opredeljujejo premium ambient v novem BMW serije 4 Gran Coupé. Osnovna čca modela skupaj s tremi paketi opreme in paketom M Sport v sklopu dodatne opreme zadovolji vse želje po posebnem videzu in karakterju. Program BMW Individual, ki je na voljo ob vstopu modela na trg, čje možnosti za individualiziranje ekskluzivnega vozila s posebnimi paketi usnjenih notranjih elementov, barvnimi či in 19-čimi lahkimi aluminijastimi platiš?i.

 

Štiri in šestvaljni bencinski motorji ter dva štirivaljna dizelska motorja na voljo ob vstopu modela na trg. 

 

Novi BMW serije 4 Gran Coupé nudi možnost izbire med petimi zmogljivimi, izpopolnjenimi in čnkovitimi motorji. Najzmogljivejši med njimi je 3,0-litrski vrstni šestvaljni bencinski motor v 435i, ki razvije 225 kW/306 KM (poraba goriva mestna/izvenmestna/kombinirana: 11,4/6,2/8,1 l/100 km; vrednosti emisij CO2: 189 g/km). BMW 428i Gran Coupé (poraba goriva mestna/izvenmestna/kombinirana: 8,9/5,3/6,6 l/100 km; vrednosti emisij CO2: 154 g/km) in BMW 420i Gran Coupé (poraba goriva mestna/izvenmestna/kombinirana: 8,7/5,1/6,4 l/100 km; vrednosti emisij CO2: 149 g/km) sta opremljena z lahkimi in zmogljivimi štirivaljnimi motorji, ki razvijejo 180 kW/245 KM oziroma 135 kW/184 KM. Kot vse dizelske čce BMW sta tudi dva štirivaljnika v BMW serije 4 Gran Coupé znana po svojem čm delovanju, navoru in izjemni čnkovitosti. BMW 420d Gran Coupé (poraba goriva mestna/izvenmestna/kombinirana: 5,8/4,1/4,7 l/100 km; vrednosti emisij CO2: 124 g/km) nudi 135 kW/184 KM s čo porabo od 4,7 do 4,9 litra na 100 kilometrov glede na izbrane dimenzije pnevmatik (od 4,6 do 4,7 litra s športnim avtomatskim menjalnikom) ter beleži ?as sprinta od 0 do 100 km/h zgolj 7,7 sekunde (7,5 sekunde s športnim menjalnikom). Motor v BMW 418d Gran Coupé (poraba goriva mestna/izvenmestna/kombinirana: 5,4/4,0/4,5 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 119 g/km) ima mo? 105 kW/143 KM in beleži porabo od 4,5 do 4,7 litra na 100 kilometrov.

 

Vsi dizelski in bencinski motorji čjejo najnovejšo tehnologijo BMW TwinPower Turbo in izpolnjujejo emisijski standard EU6. Izjemno sodobne pogonske enote združujejo impresivno gibkost in dinamiko z zelo nizkimi vrednosti porabe in emisij.

 

Na voljo je xDrive in dva menjalnika Steptronic.
Ob vstopu na trg je č BMW 428i Gran Coupé in 420d Gran Coupé v sklopu dodatne opreme izbrati z inteligentno tehnologijo štirikolesnega pogona BMW xDrive. (428i xDrive: poraba goriva:  mestna/izvenmestna/kombinirana: 9,0/5,5/6,8 l/100 km; vrednosti emisij CO2: 159 g/km; 420d xDrive: poraba goriva mestna/izvenmestna/kombinirana: 6,1/4,2/4,9 l/100 km; vrednosti emisij CO2: 129 g/km). Osnovna čca novega BMW serije 4 Gran Coupé čje 6-stopenjski či menjalnik. Sicer pa je č vse motorje izbrati z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic ali 8-stopenjskim športnim menjalnikom Steptronic v sklopu dodatne opreme, ki prav tako nudita čo pretikanje prestav preko prestavnih stikal na volanu.

 

BMW EfficientDynamics – športna zmogljivost, nizka poraba. 

Elegantni in či karakter BMW serije 4 Gran Coupé spremlja tudi izjemna čost in čnkovitost. Vir tako nizke porabe goriva gre iskati v strategiji BMW EfficientDynamics s številnimi inovacijami za inteligentno mobilnost. Te inovacije čjejo optimizirano porabo goriva bencinskih in dizelskih motorjev, koncept lahke konstrukcije in izpopolnjeno aerodinamiko z elementi kot so gladka zaš?ita podvozja in uporaba če zavese ter stranskih rež za zrak (ang. Air Breathers). Regeneracija zavorne energije, funkcija Auto Start-Stop, indikator za optimalno pretikanje prestav, delovanje pomožnih pogonskih sklopov na zahtevo prav tako prispevajo k prihranku goriva in zmanjšajo vrednosti emisij. Avtomatska menjalnika (Steptronic) lahko tudi čjeta gorivo v čnu jadranja, še posebej pa v čnu vožnje ECO PRO.

 

BMW ConnectedDrive – 100-odstotna povezljivost.

Za BMW serije 4 Gran Coupé je na voljo celoten sklop možnosti BMW ConnectedDrive. Med poudarki gre omeniti navigacijski sistem Professional, barvni Head-Up projektor, Driving Assistant, asistent za dolge č, aktivno zaš?ito in najnovejšo čco asistenta za aktivno uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop & Go. Inovativna tehnologija vmesnika prav tako č enostavno integracijo pametnih telefonov v vozila. To č uporabo vse ščejše množice aplikacij, kot sta na primer Audible ali Deezer, za če potrebe.


Galerija: