Novice

DACIA ? ZANESLJIVI PARTNER GORSKIH REŠEVALCEV

Dacia, najhitreje č avtomobilska znamka v Evropi, se je s svojo vrednoto zanesljivosti v vseh razmerah hitro poistovetila s tistimi, katerih zanesljivost rešuje življenja – gorskimi reševalci. Tem junakom slovenskih gora je Dacia v enoletno čo uporabo podarila dva terenca Dacia Duster in tako postala ponosni podpornik Gorske reševalne zveze Slovenije.

 

Gorski reševalci so v soboto, 5. aprila, na slovenski obali sodelovali pri veliki reševalni vaji »Klifi Piran 2014«. Svojo strokovnost so prikazali v zahtevni in nevarni steni, kjer zgolj bogato znanje in izkušnje lahko zagotovijo uspešno čno reševanje.

 

Za uspešen odziv na klic na pomo? gorski reševalci še kako potrebujejo zanesljiva vozila, ki jim čjo hiter prihod na teren, ?im bližje mestu č. Tu stopijo v ospredje zelo dobre terenske zmogljivosti Dacie Duster.

 

»Dacia Duster je kljub ugodni ceni ?isto pravi terenec. Z njim lahko reševalci v naravnem okolju pridemo bližje samemu kraju č. S tem se čo skrajša ?as, ki  je potreben za naš prihod do čncev. Odvisno od njihovih poškodb in vremenskih razmer pa prav hitrost lahko č o preživetju«, pojasnjuje pomembno vlogo ustreznih vozil pri njihovem delu predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Igor Pčik.

 

Dacia Duster je v izvedenki s štirikolesnim pogonom idealna za uporabo na vseh vrstah voziš? in izven njih. To ji zagotavljajo okrepljen spodnji ustroj, čn odmik od tal (210 mm) in izjemni terenski koti - vstopni (29,3°) in sestopni (34,9°). Hkrati pa Dacio Duster odlikuje še pregovorna  zanesljivost, ki je pri delu gorskih reševalcev čega pomena.

Ob ču reševalne vaje »Klifi Piran 2014« je Dacia Gorski reševalni zvezi Slovenije v Piranu v enoletno čo uporabo podelila dva štirikolesno gnana Dusterja. Vozili bosta čnoma delovali v okviru Gorskih reševalnih služb Postojna in Škofja Loka. Postojnski reševalci bodo z Dusterjem zagotavljali varnost po hribovju Nanosa, celotnem Krasu in plezalnih stenah v Ospu, v Škofji Loki pa bo Duster postal spremljevalec reševalcev po škofjeloškem hribovju Selške in Poljanske doline (Blegoš, Ratitovec, Porezen, Soriška planina …).

 

Dacia in Gorska reševalna zveza Slovenije sta v Piranu čli pot poglobljenega sodelovanja, ki temelji na skupnih vrednotah znamke Dacia in gorskih reševalcev. Vsekakor si vsi želimo, da bo č potrebnih v slovenskih gorah ?im manj. ?e bi do č prišlo, pa smo lahko ponosni ob zavedanju, da nad nami bedi preko 800 prostovoljnih gorskih reševalcev, ki so svoj prosti ?as posvetili reševanju življenj v najzahtevnejših naravnih okoljih.


Galerija: