Predstavitve

NOVI MÉGANE R.S. 275 TROPHY

Renault Sport nadaljuje tradicijo ekskluzivnih športnih čc z novo posebno serijo Mégane R.S. 275 Trophy.

•   Bencinski 2-litrski motor R.S. ima mo? čno na 275 KM, ponujen pa je v paketu s poudarjeno športnim podvozjem Cup.

•   Nova skrajno športna oprema je bila razvita v sodelovanju s prestižnimi partnerji in obsega izpušni sistem Akrapovi?, blažilnike Öhlins in pnevmatike Michelin.

•   Mégane R.S. 275 Trophy bo na voljo samo v približno dvajsetih državah na petih celinah: Avstraliji, Združenem kraljestvu, Maleziji, Nčji, Južnoafriški republiki, itn. V Sloveniji bo avto na prodaj od čtka julija.

 

Najbolj športen Mégane je bil ob nedavni oblikovni prenovi deležen čih izboljšav in po meri ukrojenim videzom. Mégane R.S. 275 Trophy je najnovejša iz niza posebnih serij tega modela, v katerem so se zvrstili Trophy (leta 2011), Red Bull Racing RB7 (2012) in Red Bull Racing RB8 (2013).

 

Tče izboljšave za še bolj nabrušen ?istokrven R.S.

Zaradi čega obvladovanja ceste in še bolj zaradi svojih odlik na stezi je bilo široko priznano podvozje Cup z diferencialom z delno zaporo izbrano tudi za posebno serijo Mégane R.S. 275 Trophy.

Da bi kupci lahko še bolje izkoristili če odlike avtomobila, so se inženirji Renault Sport temeljito posvetili motorju in iz njega iztisnili dodatnih 10 konjskih č. Bencinski 2-litrski motor zdaj zmore 275 KM, čo mo? pa doseže pri 5.500 vrtljajih na minuto v prvih dveh prestavah. Ob tem motor 360 Nm navora dosega v širokem ču od 3.000 do 5.000 vrtljajev na minuto.

Kljub čni č motorja sta poraba goriva in izpust CO2 še naprej obvladani, saj znašata 7,5 l/100 km oziroma 174 g/km.

Renault Sport in Akrapovi?, izdelovalec čih izpušnih sistemov za motocikle in zmogljive športne avtomobile, sta svoje sodelovanje konkretizirala s serijsko vgradnjo izpušnega sistema iz titana. S tem Mégane R.S. 275 Trophy ni pridobil le manjšo težo zaradi uporabe lahkega titana, ampak ima tudi ?isto poseben, bolj hreš?e? ton, ki bo zagotovo ugajal ljubiteljem avtomobilskega športa in športnih avtomobilov s prefinjenim posluhom.

 

Oprema z dirkaškim poreklom

Mégane R.S. 275 Trophy pomeni čtek sodelovanja s svetovno priznano znamko blažilnikov Öhlins. Ta posebna serija ima v ponudbi za člo nastavljive blažilnike z jeklenimi vzmetmi Öhlins Road & Track. Ta tehnološka izboljšava, ki izhaja iz rabe v avtomobilskem športu in dirkalniku Mégane N4, vozniku č, da enostavno kar sam prilagaja nastavitve blažilnikov.

Ljubitelji voženj po dirkališ?ih si za člo lahko omislijo Mégane R.S. 275 Trophy s pnevmatikami Michelin Pilot Sport Cup 2. Za posebno serijo so strokovnjaki Michelina in Renault Sport razvili za prednji pogon prilagojeno konfiguracijo teh skrajno zmogljivih pnevmatik za prednji pogon.

 

Posebna serija z ekskluzivnim slogom tako zunaj kot znotraj

Nova podoba čje tudi nalepko Trophy na platinasto sivi či lameli F1 pod masko. Stranici karoserije sta ozaljšani s posebnimi nalepkami Trophy, platinasto siva dekoracija spodnjega dela vrat pa ima vzorec kariraste zastave.

Oščne zaš?itne obloge pragov poudarjajo ekskluzivnost posebne serije.

Enako kot prepoznaven nov ton motorja ima tudi izpušna cev iz ogljikovega kompozita podpis Akrapovi?.

Za člo so na voljo nova 19-ča ?rna lita platiš?a Speedline Turini, kakršna so sicer v rabi na dirkalnih izvedenkah modela Mégane.

V notranjosti ima Mégane R.S. 275 Trophy školjkasta sedeža znamke Recaro s prevleko iz usnja in alkantare in čmi okrasnimi šivi. Z čmi šivi je okrašena tudi zadnja klop, na vzglavnikih pa je izvezen znak Renault Sport.

Med ostalimi detajli, s katerimi je ozaljšana notranjost, so z čmi šivi okrašena prevleka volana in manšeta če zavore iz alkantare ter glava prestavne čce iz zamaka (zlitine cinka, aluminija, magnezija in bakra).

 

Vča mo? motorja, iz avtomobilskega športa prevzete tehnološke novosti, prepoznavna športna drža … Renault Sport je s posebno serijo Mégane R.S. 275 Trophy pripravil avtomobil, ki bo nedvomno pritegnil ljubitelje ekskluzivnih športnih modelov.


Galerija: