Novice

Prvi pogled v notranjost novega Volva XC90

Volvo Car Group razkriva prve slike notranjosti povsem novega Volva XC90, enega najbolj čkovanih avtomobilov zadnjih let.

 

Nova notranjost je najbolj prestižna, kar jih je bilo kdaj zasnovanih za Volvo, navdih pa smo iskali v či deželi blagovne znamke Volvo, na Švedskem. Le-ta ima globalen sloves po integraciji najnovejše tehnologije v dizajn, ki je ?ist, lep in izdelan iz najboljših materialov.

 

»Najbolj osupljiva odlika je centralna konzola z zaslonom na dotik, ki je srce novega avtomobilskega nadzornega sistema,« pravi Thomas Ingelath, višji podpredsednik dizajna pri Volvo Cars.

 

Ta sistem, katerega podrobnosti bodo znane ob kasnejšem datumu, je čo brez gumbov in predstavlja povsem nov čn nadzora nad vozilom, hkrati pa č dostop do široke palete spletnih izdelkov in storitev. Obenem pa soustvarja interier, ki je moderen, prostoren in urejen.

 

Notranjost novega XC90 združuje materiale, kot so mehko usnje in les, z detajli, med drugim s prestavno čco iz kristalnega stekla, ki jo izdeluje Orrefors, znan švedski steklar, in diamantno brušene kontrole za glasnost in vžig.

 

»Ti detajli so zasnovani, da postanejo dragulji notranjosti. Dodajo š?epec ekskluzivne igrivosti namesto stroge funkcionalnosti,« pravi Robin Page, direktor notranjega dizajna pri Volvo Cars.

 

Novi XC90 je prvi Volvo, ki uporablja arhitekturo SPA, kar čo razširi paleto možnosti pri dizajnu, izboljšuje vožnjo in dovoljuje čtev najnovejših varnostnih funkcij in komunikacijskih tehnologij, hkrati pa čje prostornost.

 

»Naša nova notranja arhitektura je ?ista in urejena, obenem pa še vedno izžareva prefinjeno samozavest in formalnost, ki ju kupci SUV-jev čkujejo,« pojasni Peter Mertens, višji podpredsednik raziskav in razvoja pri Volvo Cars.

 

Novi sedeži

Volvo Cars že uživa sloves najudobnejših sedežev v industriji. Novi XC90 ozaljša ta ugled z inovativno zasnovanimi sedeži, ki ponujajo ve? prostora za potnike v drugi in tretji vrsti, s ?imer je XC90 prijeten 7-sedežnik.

 

»Kakor stari skandinavski stoli dokazujejo naši sedeži, da udobje ne zahteva nujno debelega polnjenja. Ogrodje sedeža ima ergonomsko obliko, ki posnema ?loveško hrbtenico. Veliko možnosti prilagoditev pa č idealen položaj za vsakogar,« pravi gospod Page.

 

Standardni Comfort sedeži so na voljo z intuitivnim, čim pomikom, čo z nastavljivimi stranskimi oporami, podaljškom sedala, čmerno ledveno oporo in višinskim nastavljanjem naslona za glavo. Vse nastavitve je mo? shraniti. Opcijsko sta na voljo tudi ventilacija in masažne funkcije.

 

Povsem nov Contour sedež je bil razvit, da nudi izjemno stransko oporo vse od ramen do stegen.

 

Individualni sedeži v drugi vrsti in ve? prostora v tretji

Druga vrsta sedežev ponuja tri čne sedeže z nastavitvijo naslona in vzdolžno čostjo, ki č čnje prostora za noge v tretji vrsti ali čnje prtljažnika, ko je tretja vrsta zložena. Opcijsko je na voljo vgrajena otroška dvižna blazina na srednjem sedežu.

 

Sedeži v tretji vrsti, ki ponujajo vodilno raven udobja potnikom do 170 cm, so rahlo centrirani, s ?imer dajo potnikom bolj teaterski pogled naprej. Dodaten prostor za noge, pod drugo vrsto sedežev, zagotavlja dodatno mero udobja. Posebno pozornost smo namenili vstopanju in izstopanju iz tretje vrste sedežev, zaradi ?esar je to najboljša tretja vrsta sedežev v segmentu.

 

Vseh sedem sedežev je opremljenih s čovnim varnostnim pasom s prednapenjanjem, vse vrste pa pokrivajo izboljšane varnostne zavese, ki š?itijo v primeru stranskega trka ali čnja.

 

Novi XC90 čje mnogo možnosti za shranjevanje, tako za voznika kot potnike. Vsi sedeži v drugi in tretji vrsti so posamezno zložljivi, kar č veliko fleksibilnost pri nalaganju. Sedeži v tretji vrsti pa imajo tudi možnost čega pomika.

 

Štiriconska klimatska naprava

Prijetna in sveža klima je čn del dobrega čtja pri vožnji. Povsem nov XC90 je na voljo s štiriconsko klimatsko napravo, z individualnimi nastavitvami v sprednji in drugi vrsti. Lčna klimatska naprava za tretjo vrsto je standardna ali opcijska, odvisno od trga.

 

CleanZone. Sistem za ?iš?enje zraka, en najbolj čnkovitih na trgu, je še izboljšan z novim filtrom, za bolj čnkovito lovljenje majhnih, škodljivih delcev in cvetnega prahu.


Galerija: