Novice

Volvo Cars predstavlja trajnostno poro?ilo 2013: Volvo Cars vodi pot pri zniževa

Volvo Cars je v letu 2013, v primerjavi z 2012, znižal če emisije flote za 8,4 %, glede na podatke, ki jih spremlja združenje ACEA. To poudarja Volvov vodilni položaj v evropski avtomobilski industriji pri zniževanju ravni emisij in mu dodatno utrjuje ugled okoljsko ozaveš?enega podjetja.

 

Volvov čn okoljski položaj služi kot opomnik na tehnološko vodstvo podjetja in njegovo inovacijsko mo?. Je vodilni v industriji, ko gre za prinašanje okolju prijazne tehnologije na tržiš?e, kot je na primer či hibrid Volvo V60 Plug-in Hybrid in popolnoma znotraj podjetja razvita družina pogonskih sklopov Drive-E. Te tehnologije prispevajo k či ravni emisij flote, ki je v letu 2013 znašala zgolj 131 g/km (143 g/km v 2012).

 

Poleg ravni emisij Volvovih vozil in trajnostne strategije podjetja to člo informira bralce tudi o delovanju podjetja na ču energijske čnkovitosti znotraj operacij, raznolikosti in čtvi na delovno mesto ter o etiki.

 

Z novimi pogonskimi sklopi Drive-E je Volvo Cars ustvaril družino manjših, inteligentnejših bencinskih in dizelskih motorjev s krivuljami č, ki nudijo vznemirljivo vožnjo, medtem ko prinašajo nizko porabo goriva kot štirivaljni motorji. Z dodatkom elektrifikacije, kot je tehnologija čih hibridov, pa Volvo Cars zagotavlja kupcem tako izjemno čnkovite kot izjemno zmogljive motorje.

 

Dvolitrski Drive-E motorji nudijo kupcem mešanico izjemne vožnje in nižjih CO2 emisij. Na primer, Volvo S60 T6 s 306 KM in novim 8-stopnjskim samodejnim menjalnikom je prvi avtomobil v segmentu, ki prinaša ?ez dve konjski č na gram CO2 zgolj z motorjem z notranjim izgorevanjem. D4 s 181 KM in čim menjalnikom pa je prvi dizelski avtomobil v premium D segmentu s CO2 emisijami pod 100 g/km.

 

Pči hibrid Volvo V60 je Volvov tehnološko najnaprednejši model doslej; či avtomobil, hibrid in visoko zmogljivo vozilo, vse v enem. Pči hibrid V60 je na voljo v vseh barvah in z vsemi specifikacijami, čo z R-Design, medtem ko ohranja svoje v razredu vodilne ravni emisij, 48 g/km.