Novice

PUSTOLOVŠ?INA ZNAMKE ALPINE DOBIVA NOV ZALET!

  • Alpine potrjuje svojo zavezo, da bo leta 2016 na trgu ponudila nov model "Berlinette 21. stoletja".
  • Alpine v letu 2014 tekmuje v prvenstvu ELMS (European Le Mans Series) in v dirki 24 ur Le Mansa.
  • Tovarna Dieppe v Normandiji (Francija) bolj kot kdajkoli ostaja čn sestavni čga preporoda znamke Alpine.

 

Alpine je hkrati športna in industrijska pustolovš?ina. Znamko Alpine je leta 1955 ustanovil Jean Rédélé, od nekdaj pa je izstopala s svojo zmožnostjo, da ustvarja navdušenje in strast. Renault je razsežnosti tega navdušenja lahko izmeril leta 2012, ko je napovedal preporod znamke Alpine in projekt novega športnega avtomobila "Berlinette 21. stoletja", ki bo na trg uveden leta 2016. Številni kupci so znamki nemudoma čli željo, da si rezervirajo svoj avtomobil, ne da bi pri tem imeli katerekoli druge informacije kot zgolj napoved o obuditvi znamke!

Od leta 2013 je znamka Alpine vedno bolj aktivna tudi v avtomobilskem športu. Na tem ču je Alpine lani dosegla velik napredek, saj je že v prvem letu osvojila naslov prvaka v European Le Mans Series (ELMS). V letu 2014 želi moštvo Signatech-Alpine č še ve?, saj brani naslov prvaka ELMS, obenem pa se želi v dirki 24 ur Le Mansa povzpeti na zmagovalni oder razreda LM P2.

Na industrijskem ču se v tovarni Dieppe, zibelki znamke Alpine, pripravljajo na izdelavo in sestavljanje podvozja in karoserije čga serijskega modela Alpine.

Delovne skupine so popolnoma predane razvoju in izdelavi pristnega serijskega avtomobila Alpine s ciljem, da ga ponudijo v letu 2016. Direktor Bernard Ollivier pravi: "Dčo je čnih 90 odstotkov zunanjosti, zasnova in oblikovanje notranjosti avtomobila pa bosta čna do poletja. Navdušenje čh na tem projektu nenehno raste, č serijsko Alpine pa najbolje opišemo s čimi besedami: slog, užitek in športni duh."

 

RENAULT JE ODKUPIL DELEŽ SKUPINE CATERHAM V PODJETJU SOCIÉTÉ DES AUTOMOBILES ALPINE CATERHAM

V skladu s sporazumom med Renaultom in Skupino Caterham je Renault odkupil delež Skupine Caterham v podjetju Société des Automobiles Alpine Caterham in tako postal njegov 100-odstoten lastnik. Renault bo sam nadaljeval razvoj lastnega serijskega avtomobila znamke Alpine, ki bo na trg uveden leta 2016, kot je bilo tudi predvideno. Tudi Skupina Caterham namerava nadaljevati s projektom svojega športnega avtomobila.

 

Ta odkup pomeni tudi čk novembra 2012 podpisanega partnerstva med skupinama Renault in Caterham, ki je obsegalo razvoj in izdelavo športnih avtomobilov v okviru skupnega podjetja Société des Automobiles Alpine Caterham, v katerem je imel vsak od partnerjev enak (čn) delež. Drugi čni sodelovanja med skupinama Renault in Caterham so vsekakor možni glede na strateške usmeritve vsake strani.

 

Pčo bo sedanje ime podjetja Société des Automobiles Alpine Caterham spremenjeno v Société des Automobiles Alpine, kar bo na dnevnem redu skupš?ine, ki bo v juniju.


Galerija: