Novice

Motorji BMW Group so zabeležili dvojni uspeh na letošnji podelitvi nagrad Motor

Zmagovalni niz se nadaljuje z zmagama v dveh razredih delovne prostornine. 3,0-litrski vrstni šestvaljni motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo je osvojil že ?etrti, 1,6-litrska štirivaljna turbinska enota MINI pa osmi tovrstni naziv v najprestižnejšem tekmovanju motorjev na svetu.

 

BMW Group je z letošnjima zmagama v dveh čih razredih č čl bero nagrad Mednarodni motor leta. Tokrat sta lovoriki prejeli pogonski enoti, ki na edinstven čn združujeta športno zmogljivost in izjemno čnkovitost. 3,0-litrski vrstni šestvaljni bencinski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo – ki je čna v številne aktualne modele BMW – je zmago vpisal že ?etrti?. 1,6-litrski štirivaljni turbinski motor, ki med drugim poganja MINI Cooper S Countryman in MINI Cooper S Paceman, pa je slavil že osmo zaporedno zmago v svojem razredu.

 

Uspeh BMW Group na podelitvi nagrad Motor leta 2014 gre znova pripisati razvojnemu napredku pod okriljem Efficient Dynamics, ki je že vrsto let usmerjen k postopnemu čvanju užitka v vožnji ob zmanjševanju porabe goriva in emisij. Nagrade za mednarodni motor leta so se čle podeljevati leta 1999, odtlej pa so motorji blagovnih znamk BMW in MINI osvojili 63 čih priznanj. Najboljše motorje v čih kategorijah je izbirala žirija strokovnjakov, ki jo je letos sestavljalo 74 avtomobilskih novinarjev iz 35 držav. Izbrani zmagovalci se bodo s svojimi nagradami predstavili v sredo, 25. junija 2014, na stuttgartskem sejmu Engine Expo.

 

Osrednjo vlogo pri zagotavljanju člnih atributov blagovne znamke v šestvaljnem vrstnem bencinskem motorju, ki je zopet osvojil prestižno nagrado Motor leta 2014, igra tehnologija BMW TwinPower Turbo: bliskovita odzivnost ob najmanjšem pritisku na stopalko za plin, čn temperament, vrhunska izpopolnjenost in izredna čnkovitost. Paket tehnologije, ki se skriva za pogonsko enoto z nizko maso, čje turbinski polnilnik z dvojno spiralo, sistem neposrednega vbrizgavanja goriva HPI, spremenljivo krmiljenje ventilov VALVETRONIC in spremenljivo krmiljenje čih gredi dvojni VANOS. 3,0-litrski motor s tem arzenalom razvije čo mo? 225 kW/306 KM v modelih BMW serije 6 oziroma 235 kW/320 KM v modelih BMW serije 7.

 

Na letošnjem tekmovanju je v razredu od 1,4 do 1,8-litra delovne prostornine znova dominiral 1,6- litrski motor s turbinskim polnjenjem, ki je bil razvit za modele BMW in MINI. Ta pogonska enota čje turbinski polnilnik z dvojno spiralo in sistem vbrizgavanja bencinskega goriva v povezavi s spremenljivim krmiljenjem ventilom na principu VALVETRONIC, ki ga je patentiral BMW Group. Zadnja razvojna stopnja štirivaljne pogonske enote – na voljo od poletja 2014 v novem MINI Cooper S Countryman (kombinirana poraba goriva: 6,0 l /100 KM; emisije CO2: 139 g/km) in novem MINI Cooper S Paceman (kombinirana poraba goriva: 6,0 l/100 km; emisije CO2: 139 g/km) – se ponaša s čno čo na 140 kW/190 KM. Odzivnost, čost in izjemna čnkovitost tega motorja zopet postavljajo standarde in prinašajo motorju osmo zaporedno zmago v svojem razredu.


Galerija: