Novice

Tovarna v Leipzigu za?enja serijsko proizvodnjo BMW serije 2 Active Tourer.

Tovarna BMW v Leipzigu je danes čla s serijsko proizvodnjo BMW serije 2 Active Tourer. Po zaslugi visoke fleksibilnosti tovarne, poteka proizvodnja novega modela preko proizvodne linije skupaj z drugimi vozili BMW serije 1 in serije 2 ter BMW X1. Za to so bili v lakirnici in v oddelku montaže nujni le majhni prilagoditveni ukrepi. Le pri konstrukciji karoserije je bilo zaradi nove arhitekture vozila in sprednjega pogona, potrebno zagotoviti čno proizvodno če. BMW serije 2 Active Tourer je prvo vozilo znamke BMW s sprednjim pogonom in prvi model v segmentu Sports Activity Tourer. »Z BMW serije 2 Active Tourer čo zagotavljamo obremenilno zmogljivost naše tovarne in s tem naša delovna mesta. Še ve?: z integracijo tega in drugih modelov ter čne vertikalne proizvodnje v tovarni, smo naše število zaposlenih z 2600 v letu 2011, do danes uspeli čti na 4000«, je povedal direktor tovarne dr. Milan Nedeljkovic.

 

Ta rast se odraža tudi v naložbah in v strukturi tovarne. Po čtnem vložku v višini 1,2 milijarde evrov za otvoritev tovarne leta 2005, skupne naložbe do danes znašajo prek 2 milijarde evrov. K temu sta svoje prispevali tudi izgradnja obrata za proizvodni center za avtomobile BMW i in izgradnja ter nadaljnji razvoj čih proizvodnih tehnologij v stiskalnici, izdelovanju karoserij, lakirnici in montažnem oddelku.

 

Avtomobilska evolucija in revolucija v Leipzigu

BMW serije 2 Active Tourer s svojim prostorsko funkcionalnim konceptom, arhitekturo sprednjega pogona in ponudbo 3-valjnih motorjev orje ledino. Kot že pri BMW i3 in BMW i8 se je podjetje tudi tokrat člo za lokacijo v Leipzigu, od koder bodo na cesto vozili sveže novosti. »Integracija BMW serije 2 Active Tourer čo postavlja našo tovarno na dva stabilna stebra. Na eni strani s tem proizvajamo če avtomobile kompaktnega razreda v zelo čnkovitih strukturah še naprej v Nčji. Na drugi strani pa v Leipzigu pospešujemo inovativno proizvodnjo avtomobilov z vidika alternativnih pogonskih sklopov in lahke konstrukcije iz karbonskih vlaken«, je poudaril Nedeljkovic.

 

BMW serije 2 Active Tourer

BMW serije 2 Active Tourer združuje čjno dinamiko in eleganco BMW z edinstveno funkcionalno prostornostjo. Zaradi dolge medosne razdalje in višje strešne linije BMW serije 2 Active Tourer nudi udobno prostornost, ki se med drugim lahko zelo fleksibilno prilagaja potrebam v urbanem okolju.

 

Najnovejša generacija motorjev pri tem zagotavlja člno vozno dinamiko in užitek v vožnji BMW pri čsno maksimalni čnkovitosti. Za BMW serije 2 Active Tourer bodo ob prihodu na trg jeseni, skupno na izbiro trije zmogljivi, lahki in čnkoviti motorji nove generacije: en trivaljni in štirivaljni bencinski ter en štirivaljni dizelski motor. Vsi motorji so opremljeni s tehnologijo BMW TwinPower Turbo in izpolnjujejo emisijski standard EU6. Izredno čnkovit in hkrati odziven je 1,5-litrski 3-valjni bencinski motor s 136 KM in 6-stopenjskim čim menjalnikom (poraba goriva v naselju/zunaj naselja/kombinirana: 6,1/4,2/4,9 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 115 g/km). Ta inovativen pogon doživlja v BMW serije 2 Active Tourer svojo premiero znotraj glavne blagovne znamke BMW in se odlikuje z zelo mirnim tekom motorja.

 

Zelo zmogljiv 4-valjni bencinski motor z 231 KM (poraba goriva: mestna/izven mestna/kombinirana: 7,6/5,0/6,0 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 139 g/km) postavlja nove če rekorde v svojem razredu vozil: s pospeškom od 0 do 100 km/h in 6,8 sekunde in čo hitrostjo 235 km/h. 4-valjni motor s samovžigom s 150 KM (poraba goriva: mestna/izvenmestna/kombinirana: 5,0/3,6/4,1 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 109 g/km) razvije 330 Nm navora in dokazuje čo naravo dizelskih motorjev BMW.


Galerija: