Novice

Mazda pripravlja predstavitev nove generacije kultnega roadsterja MX-5

  • Svetovna premiera nove generacije Mazde MX-5 je predvidena za september
  • Uradno premiero bodo spremljale tudi aktivnosti za ljubitelje, s katerimi bodo v Barceloni tudi uradno proslavili ?etrt stoletja roadsterske ikone

 

 

Po petindvajsetih letih in treh generacijah Mazda odpira novo poglavje v evoluciji modela MX-5. ?etrto generacijo kultnega roadsterja bodo pri Mazdi na dveh posebnih dogodkih v Španiji najprej predstavili izbranemu čnstvu.

 

Uradna predstavitev bo potekala 3. in 4. septembra v Barceloni, čsno pa tudi na Japonskem in v ZDA. Mazdini gostje z vsega sveta bodo imeli prvi priložnost videti ?etrto generacijo modela MX-5, ki se med drugim lahko pohvali tudi z vpisom v Guinessovi knjigi rekordov kot najbolje prodajan dvosedežni športni avto vseh ?asov. Dva dni kasneje, 6. septembra, se bodo v Barceloni zbrali ljubitelji modela MX-5 z vse Evrope, ki bodo prav tako imeli možnost biti med prvimi čvalci nove generacije legende med roadsterji. Pod geslom »Long live the Roadster« bodo čstili tudi 25-letnico premiere prve generacije modela MX-5.

 

Od leta 1989 je bilo izdelanih kar 945.000* primerkov Mazde MX-5. Zmagovita kombinacija veselja do vožnje, zadnjega pogona, lahkotnosti in čosti je ponovno oživila takrat že skoraj mrtev trg roadsterjev.

 

»Mazda MX-5 v popolnosti pooseblja Mazdino nekonvencionalno razmišljanje in veselje do vožnje.«, je povedal predsednik in CEO Mazda Motor Europe, Jeff Guyton, in dodal: »Že ?etrt stoletja je v središ?u pozornosti in tudi z novo generacijo bomo, v to sem čn, za prvinski čtek za volanom navdušili tudi nove generacije voznikov po vsem svetu«.


Galerija: